Upgrade starsieho pocitaca

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Upgrade starsieho pocitaca

Príspevok od používateľa pepito25 »

Ahojte.

Chcem sa opytat na upgrade starsieho (no nie zase tak stareho) pocitaca.

Je to:
AMD Athlon 64 X2 5000+
Sapphire Radeon X1950PRO (256MB)
RAM 2GB (2x1GB)

GTA San Andreas tam slape bez problemov. No pokial som tam dal Tropico 3, Black and White 2 ci Trackmania, tak som vosiel do hry, preklikal sa na start cez menu a ked sa zacala hra, tak do par sekund mi zmizol obraz a bol potrebny tvrdy reset. Zvuk slapal nadalej, no masina uz na nic nereagovala.
Ked napriklad pozeram minimalne poziadavky trackmanie (konkretne som skusal tuto: http://www.abcgames.sk/?p=hry_zobraz&id=12067), tak mi celkom nie je jasne, preco by ta radeonka nemala stacit. Pls o radu, v com je problem, pripadne aky upgrade by bol vhodny. Urcite nechcem vymienat cely pocitac.
Vopred vdaka za rady.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Upgrade starsieho pocitaca

Príspevok od používateľa hojko »

Minimalne poziadavky neznamena, ze si tu hru aj zahras. Moze to byt len to, ze zapnes hru, nabehne menu, zapnes si nejaky zavod a pri rozlisenie 800x600 (alebo 640x480) na najnizsich detailoch a bez efektov ci tienov ti to pojde 15 fps. Hra sa zapla, problem vyrieseny, ale je to nehratelne.

Pises, ze zvuk ide a je to zamrznute, preto si nemyslim, ze to bude problem so slabym hardware, ale skor by som hladal chybu niekde vo Windowse ci ovladacoch.

Ak by si chcel upgradovat, tak rozhodne vsetko, pretoze lepsi procesor o moc do dosky nedas, grafika bude zrejme este AGP a tam opat velky skok nespravis a 4GB RAM ta z biedy nevytrhne.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Upgrade starsieho pocitaca

Príspevok od používateľa pepito25 »

Ahoj, hojko. Vdaka za odpoved.

Doplnim dalsiu skusenost, ktora nadvazovala na predosle: Zapnem pocitac a obraz nikde. Ventilatory bezia, masina blikoce, mys a klavesnica svietia, z reprakov pocujem uvod windowsu - ale obraz nenaskoci. No a skusal som viackrat start, roznym sposobom a raz som skusil zapojit dva monitory (oba cez dvi na pc, jeden priamo a druhy je iba vga-ckovi, tak cez redukciu), no a v tomto pripade mi obraz krasne nabehol. To bolo konkretne vcera vecer. Pocitac zostal zapnuty, pracovalo sa na nom a ziaden problem som nespozoroval. Dnes som ho uz zapol beznym sposobom na ten monitor co vzdy predtym a uz znova som bez obrazu.
S cim to teda suvisi, ked si toto spojim s tym, co sa deje pri spominanych hrach....?
Napísať odpoveď