Vyrobil som si k reproduktorom (Sony Ericsson MPS-70) k mobilu, takú redukciu, aby sa dali použiť aj k PC: napájanie z USB + vstup, 3,5mm jack. Keďže nemajú reguláciu hlasitosti, tak som tam šupol na GND káblik, cez ktorý ide zvuk (nie na - pól z USB), potenciometer, aby sa dala regulovať hlasitosť, ale keď ju chcem dať úplne na minimum, tak sa to správa skôr ako high pass filter (ale tichšie to trochu je). Vie niekto, čo s tým? Skúšal som aj iné hodnoty potenciometrov (5k, 10k, 100k, 200k)
Úprava hlasitosti - problém
-
MaofKO
Úprava hlasitosti - problém
Ahojte 
Vyrobil som si k reproduktorom (Sony Ericsson MPS-70) k mobilu, takú redukciu, aby sa dali použiť aj k PC: napájanie z USB + vstup, 3,5mm jack. Keďže nemajú reguláciu hlasitosti, tak som tam šupol na GND káblik, cez ktorý ide zvuk (nie na - pól z USB), potenciometer, aby sa dala regulovať hlasitosť, ale keď ju chcem dať úplne na minimum, tak sa to správa skôr ako high pass filter (ale tichšie to trochu je). Vie niekto, čo s tým? Skúšal som aj iné hodnoty potenciometrov (5k, 10k, 100k, 200k)
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
-
MaofKO
Re: Úprava hlasitosti - problém
takto to fungovať možno bude, ale iba na jeden kanál, keďže druhý nebude kam zapojiť, alebo by som ich musel zapojiť na ten pot. spolu, čím by som prišiel o stereo. Nejaký iný nápad?
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
dvojity potenciometer
//autoeditácia príspevku (06 Aug 2011, 11:57)
http://www.sos.sk/?str=12&code=A161050
//autoeditácia príspevku (06 Aug 2011, 11:57)
http://www.sos.sk/?str=12&code=A161050
-
MaofKO
tak to už potom hej, akurát že je to trošku drahá sranda...Ale na jeden kanál na klasickom pot. to už funguje, akurát bez pripojenia GND. Díky za rady