javatar napísal:a to v c# musis restartnut server a nevies deploynut classu v realtime za behu servra ako v jave?
priznam sa Ti, ze neviem. Nejaku rozsiahlu ASP.NET stranku, ktora by take nieco potrebovala som jakziv nerobil. Ja som programator sharepointu kde je deploy veci viac komplikovany. Jedna vec je totiz robit deploy novej veci ( napr. pridavas novy webpart, workflow alebo cokolvek ine ) co samozrejme ide za behu serveru. Druha vec je ked mas komponentu nasadenu a ona ma za sebou nejake nacitane DLL, na zaklade ktoreho sa sprava. Ak robis zmenu v tomto DLL tak musis do GACu nahrat nove, ale komponenta samozrejme bezi podla toho, ktore poznala pri kompilacii sharepointu. Ak chces aby sa zmeny prejavili musis povedat komponentam aby sa pozerali na Tvoj novy upraveny kod a na to Ti posluzi napr. IIS reset. Ale to je dost brutalna cesta ( odstavi stranku na 2-3 minuty a tym znici vsekym pracu na nej ), postacujuci je reset aplikacneho poolu, v ktorm stranka bezi. A kedze Sharepoint je vo svojej pradpostate obycajna aspx starnka tak predpokladam, ze tie funguju na rovnakom principe.
(a to nehovorim o tom, ze mnozstvo komponent nie je tvorenych c# kodom, ale si ich IIS kompiluje samo z XML, tam inu sancu nemas )
juho napísal:no a ked mas sciptovacie jazyky tak tam len zmenis jedno slovo za druhe a nemusi sa robit ziadna operacia ktoru si opisal
To je sice pravda, ale je za to dan.