Uprava videa - strih, text, zooming

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
trion
Star
Star

Uprava videa - strih, text, zooming

Príspevok od používateľa trion »

Dobry den.
Potrebujem upravit video, ale takto: cez Fraps(4 videa 20 sekund. po cca200MB) som si nahral videa z obrazovky a teraz to potrebuejm zostrihat a vlozit text, ktory nebude stale rovnaky a na tom istom mieste. Bude trvat urcity cas(cca 5s) potom sa zobrazi iny text a inde. Vo videu sa otaca predmet a najlepsie by bolo ak by text sa otacal s predmetom. A na zaver by som potreboval spravit zooming na urcitu cast predmetu, kde pokracuje ine video(efekt Prezi). Vysledne video by malo byt v dobrej kvalite a malo MB (nevyuzijem celych 20s z videa). Vedeli by ste mi poradit? Je na to nejaky program co spravi toto vsetko, pripadne viac programov, kde docielim pozadovane video? Vopred velmi pekne dakujem. :-)
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Uprava videa - strih, text, zooming

Príspevok od používateľa heker »

Treba si uvedomit, ze praca s videom nie je taka jednoducha ako napisat list vo Worde.

Z tych jednoduchsich programov je to napriklad Pinnacle Studio, to je celkom hrave, mas tam efekty a da sa tam spravit nieco podobne. Vysledna velkost a kvalita zalezi od kompresie, ktoru pouzijes. Ak pouzijes napriklad h.264, tak to video nebude velke.

Z dalsich programov je to napriklad Sony Vegas. To je ale uz zlozitejsie a ide profesionalny program. A potom este Adobe Premiere Pro v kombinacii s Adobe After Effects. Aj Vegas, aj Priemiere, aj AAE ma mnozstvo pluginov od VideoCopilot, Re:Vision, FX Factory... Pouziva sa scriptovanie, k dispozicii su videa s efektami v 2K a mozno uz aj v 4K kvalite.
Napísať odpoveď