URGENT: Problem s ovladacmi?! - Tlaciaren

Informácie o software, ankety...
Stevo98
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

URGENT: Problem s ovladacmi?! - Tlaciaren

Príspevok od používateľa Stevo98 »

Caute,

neviem ci som spravne tuto temu zaradil sem, ale dufam, ze ano. Teda, zatial to bude snad SW, nie HW problem (dufam).

O co ide?

Vcera som kupil all-in-one printer Konica Minolta magicolor 1680mf.

V com je problem?

Ani jeden zo styroch notebookov, kde som ju skusal nainstalovat mi nedokaze tuto tlaciaren detekovat.

V baleni bolo instalacne CD, tak som ho pouzil. Ked instalator po mne chcel, aby som pripojil USB kablom laptop s tlaciarnou, spravil som tak. Co sa vsak stalo? Vobec nic..instalator sa dalej tvaril, ze detekuje detekuje detekuje detekuje az nedodetekoval nikdy..po niekolkych minutach cakania (10 minut) som to zrusil. Samotny Windows zariadenie oznacil za unknown device, cize ovladace k nemu nema.

Chcem podotknut, ze som to skusal na 4 roznych strojoch s 4 roznymi OS - Win7 32bit, Win7 64bit, Win Vista 32bit a WinXP 32bit. Vsade to iste. Ziadny vysledok, nic. Ovladace som pouzival bude tie z oficialneho pribaleneho CD, alebo neskor, som stiahol ovladace z oficialnej support stranky KONICA MINOLTA .com a neskor aj .sk .Opat ziadny vysledok. Ovladace som mal rozdelene, podla toho ci ide o 32/64bit, takze ani v tom problem byt nemoze. Tiez som ich mal rozdelene podla verzie Win (7/Vista/XP), logicky. A stale nic.

Uz som pisal na gotapal.com do formulara a tiez na konicaminolta.sk do formulara. Odpoved vsak bud nepride (90%) alebo pride (10%) s textom: "Try to re-install, re-download or visit our local dealer." alebo nieco v tom zmysle..teda, mozno nie, ale pri takychto webformoch som skepticky.

Urgentne to je preto, ze potrebujem pomerne kvalitny scanner a to este cez vikend a mam celkom dost scanovania. Aj preto som kupu nacasoval este na piatok poobede. Teraz sa vsak vobec nic nedeje..

Este k zariadeniu..ako uplne prve som vyskusal, ci vobec funguje po zapojeni do el.siete - jasne, ze ano. Potom som vyskusal funkciu bez pripojeneho PC, cize kopirovanie - funguje. Funguje aj nastavovanie na displeji, proste vsetko. Jedine, co nefunguje a co je dost podstatne, je spojenie s PC.

Manualy (aj v paper form, aj na CD, aj na webe) som si presiel. Nasiel som iba 2 velmi vseobecne zmienky o instalacii, ktore mi absolutne nepomohli.

Co sa tyka googlenia - stalo sa, stravil som nad tym dobre 4 hodiny od vcerajsej kupy doteraz a na officialsch, ani na forach som nenasiel. Jedina zmienka, kde chalanom neslo instalovat ovladace na scanner (lebo treba mat vlastne 2 ovladace - na printer a na scanner), boli linuxaci, ktorym neslo nainstalovat bez tak len scanner, printer ano. Mne nejde ani jedno.

Netusim, aky SW problem by to mohol byt a obavam sa, ci to nebude v zariadeni, to je vsak uplne nove..

Ako posl.moznost, ktoru este urobim - je skusit to na Linuxe, tak som zvedavy. Medzitym vas prosim o radu,

Vdaka!
Denco
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: URGENT: Problem s ovladacmi?! - Tlaciaren

Príspevok od používateľa Denco »

Mal som taký istý problém s tlačiarňou a mne pomohla výmena USB kábla. Tak možno to skús :)
oravocka
Novice
Novice

Re: URGENT: Problem s ovladacmi?! - Tlaciaren

Príspevok od používateľa oravocka »

ahoj, my sme sa dnes 4 hodiny snažili nainštalovať toto zariadenie a takisto nám až nakoniec pomohla výmena USB kábla. odporúčam vyskúšať najskôr. :oops:
Napísať odpoveď