Urob si sam - nie SA!!
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja som si zhotovil tester sietovych kablov (TP s RJ45 koncovkami). Schemu som nasiel na nete, ale plosny spoj som si musel navrhnut sam. Par suciastok mi chybalo, ale doobjednal som a tester funguje. Ale dost mi lepilo ze fungovat nebude a mne ostane len kopec suciastok a oci pre plac
Potom som poskladal plno vystihovaciek z ABC (to ked som sa este tolko nevenoval PC), domceky z Mestskej pamiatkovej rezervacie (MPR).
Vyrabam si aj obalny na CD a DVD, lebo chcem mat vsetko pekne prehladne a v najlepsom poriadku. U mna medium bez obalu alebo popisku nenajdete
A nakoniec som zrobil taky jednoduchy zasobnik balickov s vreckovkami, vznikol z obalu zmrzlinovej rolady. Zmesti sa tam 10 balickov a je to spravene tak, ze naspodku je diera a ked vytiahnete zospodu balicek, tak stlpec klesne a naspodku sa objavi dalsi. Balicek uplne dole je do polovice vysunuty, kvoli lahsiemu vyberaniu
Potom som poskladal plno vystihovaciek z ABC (to ked som sa este tolko nevenoval PC), domceky z Mestskej pamiatkovej rezervacie (MPR).
Vyrabam si aj obalny na CD a DVD, lebo chcem mat vsetko pekne prehladne a v najlepsom poriadku. U mna medium bez obalu alebo popisku nenajdete
A nakoniec som zrobil taky jednoduchy zasobnik balickov s vreckovkami, vznikol z obalu zmrzlinovej rolady. Zmesti sa tam 10 balickov a je to spravene tak, ze naspodku je diera a ked vytiahnete zospodu balicek, tak stlpec klesne a naspodku sa objavi dalsi. Balicek uplne dole je do polovice vysunuty, kvoli lahsiemu vyberaniu
Tak to máme podobného koníčka.kinjeril napísal:Sam som si pokladal plavajuce podlahy v izbach. Sam som si montoval osvetlenie, sam som si byt vymaloval, sam som tyzden skapinal.
- Ja som doma komplet obil chodbu od stareho obkladu. Na miesto, kde bol obklad som natiahol mozaikovú omietku, zvyšok miestnosti vystierkoval a vymaloval.
-Vonku som vysekal starý betónový chodník, vyrovnal podklad, poryloval starý zaburinený trávnik, nasial nový, s otcom som bol v Trstíne objadnať bielu kamennu drť a porobil som z nej chodníky. Okolo trávy som spravil zo starých drevených hranolov obrubníky, (inšpiroval som sa jedným kvetinástvom v Trnave).
-ďalej som zapucoval severný štít strechy, lebo omietka bola stará a opadaná, vymuroval časť šachty (druhá časť bola z betonu) na odvod vody z Čističky vôd (máme namiesto žumpy).
= Celkovo ma takáto práca na dome a záhrade veľmi baví, všetko chcem robiť výlučne ja sám (hold každý máme svoje ego
- Od naších som už dostal povolenie na vydlaždenie spomínanej chodby a položenie laminatovej dlažby do obyvačky
repectPhoboss napísal:S kamaratmi sme v garazi zmajstrovali van der graafov generator a tesla coil. Sice neni to bohvie co ale tak na druhu stranu vobec sme neboli studovany v tomto obore a vsetko to bolo robene metodou pokus omyl, ktory sa nam castokrat mohol stat osudnym![]()
Mam to omylom vyskusane a poviem ti ze nic prijemne. Priamo ten obluk by ta nezabil i ked tam je par stotisic voltov.Musi to byt ale spravne vyladene (vselijake frekvencie) a na to potrebujes merac ktory sme my bohuzial nemali. Zazrakom sa nam to nakoniec podarilo rozbehnut i ked s obmedzenym vykonom. Problemom su vsak trafa z mikrovlnky tzv MOTy ktore maju 2000V ale cca 0,5 A alebo podomacky vyrobene vysokokapacitne kondenzatory, ktore by ta zabili na mieste. Dokonca ked sme chceli aby nam niekto helfol tak tipek co mal opravnenie na silnoprud dal od toho ruky precSheep napísal:repectaj ked to by si sa priamo toho musel chytit aby sa ti daco stalo, ta velka iskra bol vskutocnosti velmi maly prud pod vysokym napatim...
-
SlaZeR
Amateur
Nazdar. Tak ja som teraz naposledy robil detektor kovov. Je to taky uplny home-made ale ma vyborne parametre. Mal som strasnu smolu nic sa mi nedarilo zohnat. Elektroniku som si musel kúpiť ako stavebnicu lebo moj obchod so súčiastkami nebol schopny vybavit jedinu objdenavocku ale o tom potom, proste som si to objednal inde ako stavebnicu tj. v balení bol plošný spoj aj súčiastky. Nebol som tým moc nadšený ale čo už. Stavebnica stala okolo 800 SK. Za hodinu som to zbuchal. Na stole mi lezala krabicka s elektronikou. Elektronika je len 1/3 z pristroja. Potreboval som este to na com by to drzalo a hladaciu cievku (taky "kruh" a okolo kabel
). Tak som na internete nasiel a jeden polak na aukcii predaval cievku za 70 zl. No nekup to !
. Tak po strasnych problemoch s prevodom prenazi do polska som to poslal na ucet ale prevod cca. 600 Sk stal 400 Sk. To je ine zdieranie co ?
. Tak co uz. No a teraz ta sranda polak mi uz mesiac neodpisuje neviem co je s nim sice mam jeho adresu, meno, telefon, cislo uctu ale byva v Gdyni to je asi 1000 km od BA
. Po dlhom cakani som sa na to vysral a kupil som si v Hornbachu 20m 1mm drotu ze si ju urobim sam, poobede pojdem vyskusat no este som ju nemal na com nosit (je to taka ticka a vola sa to nosna tyc a nahrada je vlastne ta ospevovana BARLA
) Tak som tu cievku naobed skusal motat ona mala mat priemer 25 cm. Hladal som taniere hrnce, kvetinace, vsetko co je okruhle no nedarilo sa mi a bol som dost zufaly lebo som si povedal ze poobede pojdem este nieco pohladat a aj ked tak budem ju drzat v ruke a plazit sa po zemi. Bol som z toho trochu unaveny a tak som si isiel nachvilu lahnut. Zrazu som v spalni v rohu zazrel smetny kos z Ikei. A hajzel mal v jednom mieste presne tolko. Chytil som 2. dych a makal jak srob. Cievka bola. Po pripojeni a naladeni ficala paradne. A teraz uz len na com bude. Barlu som nemal este. Tak som isiel so pivnice a tam som narazil na teleskopicky nadstavec na maliarsky valcek. Mal som s nim pekelne umysli
. Samozrejme detektor reaguje na setky kovy a kedze vsetky tieto ticky su kovove bezal som znova do hornabachu a este som kupil 2 cm plastovu trubku. doma som to nejako narychlo zbuchal a bolo hotovo. Som sa cudoval ako perfektne to ide. Nevyzera to bohvieako ale svoj ucel to zatial plni. Nema to ani opierku na ruku ani nic, no to som len tak chcel na skusku do lesa este v ten den doniest. Napchal som to do ruksaku. A pri sanatorium (blizko Zeleznej Studnicky)
. Tam som sa s tym obsmietal asi po 3 hodinach som mal aj maly ulovok. Par nabojov a strasne vela zeleznych crepov asi z dela alebo co. Tak prikladam este nejake fotky. Vobec neviem ci ma tento text hlavu a patu lebo mam horucku
. Keby mal niekto zaujem mozem popisat presne ako vyrobit alebo kde skusit hladat. No neviem ci o to bude nejaky zaujem. Tak este tie fotky:
SlaZeR: na Železnej studničke nič iné ani nečakaj, za vojny tam bol muničký sklad a potom to Nemci nešikovne zlikvidovali tak že je to rozmetané všade po okolí, črepiny z delostreleckých granátov, náboje a podobne... ale pozor na nevybuchnutú muníciu väčšej ráže
inak sprav ešte air test na nejakých kovových predmetoch rozynch materiálov(Al, Cu, Au, Ag, Zn a pod.) a veľkostí (minca, náboj, vrchnák od piva,konzerva alebo plechovka, a ešte niečo vačšie) a hoď sem výsledky, alebo mi ich napíš na mail keď chceš. a keď tak mi napíš kde si tú stavebnicu kúpil
inak sprav ešte air test na nejakých kovových predmetoch rozynch materiálov(Al, Cu, Au, Ag, Zn a pod.) a veľkostí (minca, náboj, vrchnák od piva,konzerva alebo plechovka, a ešte niečo vačšie) a hoď sem výsledky, alebo mi ich napíš na mail keď chceš. a keď tak mi napíš kde si tú stavebnicu kúpil
-
SlaZeR
Amateur
No takze ta stavebnica sa da na slovensku kupit tu :http://www.flajzar.sk/index.php?str0=zb ... uctId=1059 a o tej Zeleznej studnicke mas uplnu pravdu. Toto iste mi povedal jeden znamy profik co sa tomu venuje. Ked sme mali pozicanu este davnejsie jeho, tak sme na tej Zeleznej nasli letecku bombu. Ale nechali sme ju tam ani sme nevolali policiu aj ked sa to ma, len sme to zahrabali odfotili a zapisali GPS suradnice. Bohuzial foto stale nemozem najst
. Ale ked to najdem urcite to sem hodim. A s tymi testami, tak tie spravim ked budem mat cas urcite budu ale teraz mam straaaasne roboty, ale urcite budu. A komu to nieco hovori je to PI detektor, čiže Pulzno Indukčný, len tak na okraj 
-
supermario
Light Star
ja som taký domáci kutil. porobil som si nejaké veci z dreva, ale na to som potreboval stroje s ktorými sa dá to drevo obrobiť. tak som si najprv vyrobil tie stroje a potom som začal vyrábať postele, písacie stoly, vstavané skrine, stoly, nočné stolíky, rôzne skrinky atď. toto je moja hobľovačka, ktorú som sám vyrobil. niektoré diely som si samozrejme dal vyrobiť ale celé som to navrhol, vypočítal, skonštruoval, pozváral...