US zakladna v CR a v PL

Diskusie na politické témy...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

p4ra napísal:Chalani, otvarate temy a potom len CTRL + C a CTRL + V z inych webov. Ved koho to zaujima? Kazdy si to vie pozriet a precitat. Nahanate posty alebo co? Bud sa vyjadrite vlastnymi slovami a neschovavajte sa za clanky inych alebo sa nevyjadrujte.
No comment :roll:

Inak to, ze Americania stavaju zakladne z mierovych/bezpecnostnych dovodov, je tvoj nazor, ktory prekvapivo nemusi byt zalozeny na pravde.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

p4ra napísal:Ad. Echelon. Tiez si myslim, ze pre USA ma ovela vacsi vyznam, ako ktorakolvek protiraketova zakladna. A ak by sucastou zakladne v Cesku bol aj Echelon, bol by to asi pre obranu velky prinos.
Tomuto nerozumiem, skús mi to trocha rozviesť. Nejde mi do hlavy, aký prínos by to malo pre obranu či už Čiech, Poľska či iných európskych krajín.. ?

-Pri všetkej úcte, zdá sa mi až veľmi naivne, ak si niekto myslí, že amíci vyhodia rádovo miliony dolárov na to, aby na svojej základni tajne/"na čierno" postavili echelon a starali sa o bezpečnosť týchto štátov. Obzvlášť pri výrokoch o dôležitosti Dánska (čítaj vyššie naháňanie si pripevkov Tomasitom).
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

p4ra napísal:Chalani, otvarate temy a potom len CTRL + C a CTRL + V z inych webov. Ved koho to zaujima?
Teba? ▼
p4ra napísal:Ja tych Rusov nechapem. Povedal som, ze sa v tejto teme nebudem uz vyjadrovat, ale neda mi...
Pokial ide o zvysok, skoda slov. Tvoja naivita udivuje p4ra.

PS: ja som znamy posthunter. Na to si prisiel az teraz? :roll:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ked Juraj odmietol spolocnu zakladnu s Vladimirom v Azerbajdzane dalo sa to cakat... ale sa zacinam bat ze toto neskonci dobre :(
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Frikso napísal:Tomuto nerozumiem, skús mi to trocha rozviesť. Nejde mi do hlavy, aký prínos by to malo pre obranu či už Čiech, Poľska či iných európskych krajín.. ?
Taky, ze ked sa dozvedia o hrozbach, tak sa informance sluzby medzi sebou spoja a budu si moct vymenit informacie? Napriklad takyto prinos.

A samozrejme, ak sa nieco zomelie, tak budeme cakat, ze nam pridu zachranovat rit, ako to robia poslednych viac, ako 50 rokov, ze ano? Len to je v dnesnej dobe, ked je antiamerikanizmus popularny tazke akceptovat.

Dalej sa nevyjadrujem, lebo zase budem ten naivny a ten, ktory tomu rozumie najmenej. (akoby tomu ostatni vobec rozumeli, lol)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Veru, zachranili nam rit v druhej svetovej, nahodou tesne po tom ako Japonci zautocili na Pearl harbor. Dovtedy sa k tomu zachranovaniu nemali. Teraz nam nastastie chrania rite v Afghanistane a aby toho nebolo malo, tak nam za svoje peniaze postavia radar, ktory nas ochrani pred teroristami. God bless America!!
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

p4ra napísal:A samozrejme, ak sa nieco zomelie, tak budeme cakat, ze nam pridu zachranovat rit, ako to robia poslednych viac, ako 50 rokov, ze ano? Len to je v dnesnej dobe, ked je antiamerikanizmus popularny tazke akceptovat.
nuz kedy nam zachranili rit? nam slovakom/cechom, madarom, poliakom..., ukaz jeden priklad. nikto nikdy nam nezachranoval rit. ako nam zapadne mocnosti zachranili rit v 38? v koreii nam zachranili rit? alebo vo vietname ci v iraku? ci dokonca v grenade a paname? kde? my im nemame byt za co vdacny. jediny dovod preco usa vstupili do 2 WW bola vzrastujuca moc a vplyv nemecka a japonska.

aby si neskatulkoval, niesom antiamerikanista, mam rad ich velkorozpoctove filmy, televizne serialy, coca-colu, rifle aj hudbu(ktoru ako), dokonca aj americanov mam rad, co ale nemam rad je ich sku*vena vlada ktora vedie tuto velku krajinu do zahuby. a vedia to aj samotni amici. ale vdaka ludom ,ktori nevedia samostatne uvazovat (napr. ako ty) sa ta situacia tam nezmeni. nanajvys tak k horsiemu.
cize nenalepkuj vsetkych ktori vystupuju proti ich politike (ktora je zhubna a nici to co dosiahli predchadzajuce generacie) ako antiamerikanistov.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

zelovoc napísal:nuz kedy nam zachranili rit? nam slovakom/cechom, madarom, poliakom..., ukaz jeden priklad. nikto nikdy nam nezachranoval rit. ako nam zapadne mocnosti zachranili rit v 38? v koreii nam zachranili rit? alebo vo vietname ci v iraku? ci dokonca v grenade a paname? kde? my im nemame byt za co vdacny. jediny dovod preco usa vstupili do 2 WW bola vzrastujuca moc a vplyv nemecka a japonska.

aby si neskatulkoval, niesom antiamerikanista, mam rad ich velkorozpoctove filmy, televizne serialy, coca-colu, rifle aj hudbu(ktoru ako), dokonca aj americanov mam rad, co ale nemam rad je ich sku*vena vlada ktora vedie tuto velku krajinu do zahuby. a vedia to aj samotni amici. ale vdaka ludom ,ktori nevedia samostatne uvazovat (napr. ako ty) sa ta situacia tam nezmeni. nanajvys tak k horsiemu.
cize nenalepkuj vsetkych ktori vystupuju proti ich politike (ktora je zhubna a nici to co dosiahli predchadzajuce generacie) ako antiamerikanistov.
Teba neskatulkujem po tomto urcite. :)

Pozri, ani ja nesuhlasim vo vsetkom s ich vladou, ale mam diametralne ine nazory, ako 99% tochto fora. :) A strasne ma bavi citat si, ako mi ludia nadavaju do ko*ot, nevzdelanych, naivnych a neviem coho este, lebo nesuhlasim s nimi.

A vsetkym nam v Europe zachranili rit, inak by sme dnes rozpravali bud nemecky alebo rusky. Ked toto nie ste schopni akceptovat alebo priznat si to, tak nie je o com.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

mali sme tu 40 rokov komunizmu. ako nas zachranili? oni si so sovietmi podelili celu Europu, a my sme ostali na tej blbej strane.

francuzi, polka nemecka, rakusko etc im moze byt vdacne ale my jednoducho nemame za co byt vdacny.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

zelovoc napísal:mali sme tu 40 rokov komunizmu. ako nas zachranili? oni si so sovietmi podelili celu Europu, a my sme ostali na tej blbej strane.

francuzi, polka nemecka, rakusko etc im moze byt vdacne ale my jednoducho nemame za co byt vdacny.
Neviem, ako ty, ale som celkom rad, ze nemam rusku vychovu alebo rusku skolu.

A hej! Kto nam je na vine, ze sme tam, kde sme, ked sme boli x rokov v medzinarodnej izolacii?
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Hm, jaloviny o antiamerikanizme, ako mame byt USA vdacni, ze nam "zachranili rit" etc. len odputavaju pozornost od predmetu temy. Kazdy sudny clovek vidi, o com je zahranicna politika USA (najma po 9/11). Preco odstupili od zmluv zakazujucich sirenie jadrovych zbrani etc.? Z mierovych ucelov? OMG!!! Opak, od zinscenovanych utokov na WTC su najvacsimi vyvozcami terorizmu do sveta prave USA, ktore haja vylucne a len svoje zaujmy, resp. zaujmy uzkej skupiny ludi okolo administrativy USA. Kto tuto politiku vnima ako zachranovanie rite niekomu inemu, zjavne nema prehlad o medzinarodnej politike. Po vsetkom, co v tejto teme odznelo absolutne chapem obavy RUS z projektu NMD, ktory ma byt vybudovany rovno pred ich branami: “Jakmile bude jednou protiraketový obranný systém umístěn, BUDE AUTOMATICKY PRACOVAT S CELOU JADERNOU KAPACITOU SPOJENÝCH STÁTŮ.“ Bude nedílnou součástí americké jaderné kapacity. „Poprvé v historii – a to chci zdůraznit – jsou základní prvky americké jaderné kapacity na evropském kontinentu. To prostě mění celé uspořádání mezinárodní bezpečnosti... Samozřejmě, musíme na to reagovat.“ Putin má pravdu. Takzvaný „obranný systém“ je ve skutečnosti expanze (a integrace) již existujících amerických jaderných zbraňových systémů, které teď budou pracovat jako jedna jednotka. Nebezpečí z toho vyplývající by mělo být všem jasné. Bushova vláda manévruje, aby úspěšně provedla to, co odborník na jaderné zbraně Francis A. Boyle nazývá „dlouhodobá americká politika rozhodujícího jaderného útoku proti Rusku“ (viac v uz cit. clanku).
p4ra napísal:Pozri, ani ja nesuhlasim vo vsetkom s ich vladou, ale mam diametralne ine nazory, ako 99% tochto fora. :) A strasne ma bavi citat si, ako mi ludia nadavaju do kok****, nevzdelanych, naivnych a neviem coho este, lebo nesuhlasim s nimi..
Nejde o tvoje nazory, ale o sposob, akym ich prezentujes. Opacne nazory mozu diskusii iba prospiet. Tvoje posty vsak maju po vecnej stranke nulovu hodnotu, minimalne pokial ide o rubriku Politika. Akonahle na tie tvoje nazory clovek ponukne konkretne protiargumenty, totalne ich odignorujes, resp. miesto vecnej reakcie sa hadzes o zem ako male decko- ako ta nikto nema rad etc. a na vsetkych okolo seba prskas osobne ladenymi jalovinami, ktore diskusiu smeruju do este vacsich sraciek... Zamysli sa.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

EDIT: Kokoz, nestojis mi za to. :) Ty si svoje tvrdis budes stale.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:EDIT: Kokoz, nestojis mi za to. :) Ty si svoje tvrdis budes stale.
Ty nie? :-D az na to ze Tomasito ma v tomto pravdu ;-)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Ty nie? :-D az na to ze Tomasito ma v tomto pravdu ;-)
V niektorych veciach s nim suhlasim, ale bude to 75%, v com sa nezhodneme, preto prichadza k tomuto. Ale to je jedno, nie je to predmetom temy.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

p4ra napísal:V niektorych veciach s nim suhlasim, ale bude to 75%, v com sa nezhodneme, preto prichadza k tomuto. Ale to je jedno, nie je to predmetom temy.
A vies co je najhorsie? Ze ty nevies pochopit ani fakty. Ty tvrdis, ze mas recht, ale mas to podlozene akurat tak mokrym pijakom. To je ten rozdiel, medzi tebou a Panom kolegom Tomasitom. :)
Frikso
Darca
Darca

p4ra napísal:Taky, ze ked sa dozvedia o hrozbach, tak sa informance sluzby medzi sebou spoja a budu si moct vymenit informacie? Napriklad takyto prinos.

A samozrejme, ak sa nieco zomelie, tak budeme cakat, ze nam pridu zachranovat rit, ako to robia poslednych viac, ako 50 rokov, ze ano? Len to je v dnesnej dobe, ked je antiamerikanizmus popularny tazke akceptovat.

Dalej sa nevyjadrujem, lebo zase budem ten naivny a ten, ktory tomu rozumie najmenej. (akoby tomu ostatni vobec rozumeli, lol)
Mimo cele divadlo, čo sa odohralo, pokiaľ som tu nebol: Myslíš, že keď bude v Čechách či Poľsku "na čierno"* umietnený echelon, budú amíci o relatívnych hrozbách informovať tajné služby? Pre konkretne obvinenia budú potrebovať jasne dôkazy alebo poklady. A ak sa nemýlim, tak ako v ČR, tak aj v okolitých štátoch, kam by tento systém mohol dosiahnúť je takéto odpočúvanie a filtrovanie mailov zásahom do sukromia a je zakázané ústavou jednotlivých (suverénnych) štátov.

*Predpokladajme, že v tajných spisoch a projektoch o týchto raketových základniach nie je echelon spomenutý a riadne uvedený. Ak tam je, hold politici a predstavitelia svojich krajin klamu vlastnych občanov a nemá ďalej zmysel o tom diskutovať
-Skúsme sa baviť trocha na úrovni, i keď v teoretickej úrovni a argumentovať.
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

kazda vojna je o prachoch , a ked uz nam amici zachranili rit , tak len peto aby mali nieco s toho. tak je to vzdy
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Frikso, ja ta chapem. Osobne pochybujem, ze tam Echelon bude. To uz su len kacice novinarov, aby sa malo o com rozpravat. Par stran dozadu som spominal, ze ziaden z nas nevie, ani nikdy vediet nebude, co presne sa tam stavia. Preto sa na clankoch expertov len pousmejem, ale neurobi to na mna ziadny dojem.

A k tomu reportovaniu. Keby aj nieco taketo sa tam spravi, myslim si osobne, ze Americania by to ohlasili. Ved je to v zaujme bezpecnosti celeho sveta, ich spojencov. Ono je to vsetko v teoretickej rovine a bavit sa o comkolvek si osobne myslim naozaj nema zmysel.

Si tu mozete (nemyslim konkretne teba) pastovat kolko len chcete clanky expertov na oblast a podobne veci, aj tak k nicomu nedospeje ani jeden z vas, lebo kompletne info mat nikdy mat nebude nikto, okrem USA a Ceskej Republiky. A, ked niekto o mne povie, ze som naivny a uveri tym clankom, respektive svoje tzv. fakty stavia na tych prispevkoch, ci clankoch, tak ten nech sa zamysli nad sebou, a ci som skutocne naivny ja alebo on. (nemyslim konkretne ani teba Tomasito)
Frikso
Darca
Darca

p4ra:V podstate s tebou musím súhlasiť a to najmä v tom, že pokiaľ sa máme baviť v teoretickej rovine, bude to iba o súbjektívnych názoroch. Avšak takáto, na politikej úrovni amatérska, diskusia sa dá viesť iba na základe článkov, ktoré sa dajú pozbierať po nete.
-Čo sa týka echelonu, ak by tam bol, myslím si, že amíci by neiformovali o potenciálnych hrozbách, myslím si to hlavne po 9/11. Skôr by som povedal, že takto získané informácie by využívali na svoje vyššie, politicko-vojenské ciele. :?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Z toho, co som mal moznost precitat si o Echelon (zase nejaky expert napisal) - ci su to domnienky alebo ma nejake informacie, to vie len on, ale jeho podstatou je len odchytavat potencialne nebezpecne slova (ako terorizmus, bomba atd.), proste je tam nastaveny nejaky slovnik, urcite frazy, vyrazy, kombinacie a na zaklade toho vlastne Americania zbieraju info a robia potom analyzy.

Verim, ako ty tvrdis, ze to pouzivaju aj na svoje ciele, spionaz atd., ale myslim si, ak by islo o nieco v ramci svetovej bezpecnosti, ze by sa so svojimi spojencami podelili. Ved nie raz v spolupraci so Scotland Yardom napr. v UK zabranili utokom.
Napísať odpoveď