US zakladna v CR a v PL

Diskusie na politické témy...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ty si myslis, ze nasledky postavenia atomovej elektrarne su len pri vybuchu? OK :roll:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Povedz mi, vies o tom nieco, ze by niekto v okolo Mochoviec alebo Levic trpel tym, ze je tam atomova elektraren? Resp. zistilo sa vobec niekedy, ze niekto tam v okolo napr. umrel na nasledky radiacie, kt. tam prebieha? Lebo ine ma v suvislosti s tym, co si povedal nenapada.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

btw: mam len ja taky pocit,alebo maju v Bohuniciach kontaminovanu spodnu vodu? :roll:
TT: ide o provokaciu Ruska. Ako Cesi nemali problemy s umiestenim jednotiek sovietskeho jadroveho delostrelctva do '89, tak teraz nemaju problem s umiestnenim zakladne USA... je to vazne na zamyslenie :roll:
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

nema a nebude to mat konca, vela ludi sa tu hra na takych znalcov a profikov az zasnem a to len vdaka tomu ze na nete naslo nejake clanky...videa a hned aj vedia napr.ze dvojicky bola vlastne demolacia, do krvi by ste sa hadali ze to je tak ako ste niekde citali a nijak inak proste pravda je len ta vasa a to vdaka antiamickym naladam, chitite sa hoci coho co je proti usa a ci je to zalozene na hlave a pate uz nie je az tak dolezite, tomasito pise o vacsej hodnote diskusie aby citatel z toho nieco mal, no ale ja ako citatel tu vidim len demagog dojmologia relevantne informacie vierihodne argumenty, fakt to niektory az prehnane papate tie urcite zdroje, aj tak nikto nemozte napisat na100pro ze je to prave tak ako tvrdi ten a ten zdroj
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

jackb napísal:btw: mam len ja taky pocit,alebo maju v Bohuniciach kontaminovanu spodnu vodu? :roll:
TT: ide o provokaciu Ruska. Ako Cesi nemali problemy s umiestenim jednotiek sovietskeho jadroveho delostrelctva do '89, tak teraz nemaju problem s umiestnenim zakladne USA... je to vazne na zamyslenie :roll:
nemozes porovnavat obdobie pred 89. a teraz, hmm a vtedy vlastne rusi prisli s niekym jednat, proste to tu bolo rozhodlo sa a basta, myslim ze obava ruska je prehnana, maju taky arzenal ze nejake raketky v polsku by nemali sancu, je v tom politika, ved rusaci boli dokonca prizvany aby spolupracióvali na tom systeme
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

peterkozel napísal:nema a nebude to mat konca, vela ludi sa tu hra na takych znalcov a profikov az zasnem a to len vdaka tomu ze na nete naslo nejake clanky...videa a hned aj vedia napr.ze dvojicky bola vlastne demolacia, do krvi by ste sa hadali ze to je tak ako ste niekde citali a nijak inak proste pravda je len ta vasa a to vdaka antiamickym naladam, chitite sa hoci coho co je proti usa a ci je to zalozene na hlave a pate uz nie je az tak dolezite, tomasito pise o vacsej hodnote diskusie aby citatel z toho nieco mal, no ale ja ako citatel tu vidim len demagog dojmologia relevantne informacie vierihodne argumenty, fakt to niektory az prehnane papate tie urcite zdroje, aj tak nikto nemozte napisat na100pro ze je to prave tak ako tvrdi ten a ten zdroj
Dalsi mimoriadne "hodnotny" prispevok k teme. Realita je taka, ze drviva vacsina Cechov je proti tejto zakladni, vyhrady maju samotni experti na tieto systemy, projekt vyvolava medzinarodne napatie (okrem Ruska ho odmietaju aj mnohe krajiny NATO) a pre Cechov ten najpodstatnejsi fakt spociva v tom, ze NMD ma chranit v prvom rade samotne USA, pricom nie je schopny chranit ani CR, ani Polsko, t.j. krajiny, na uzemi ktorych ma byt vybudovany. Smutne, ze mnohi ludia su dodnes v tom, ze tento system idu USA stavat pre obranu Europy, dokonca su taki, ktori ho povazuju za system NATO. Pritom toto vsetko su infos, ktore tu boli uz pomerne detailne vydiskutovane.
jackb
Redeemer
Redeemer

peterkozel napísal:nemozes porovnavat obdobie pred 89. a teraz, hmm a vtedy vlastne rusi prisli s niekym jednat, proste to tu bolo rozhodlo sa a basta, myslim ze obava ruska je prehnana, maju taky arzenal ze nejake raketky v polsku by nemali sancu, je v tom politika, ved rusaci boli dokonca prizvany aby spolupracióvali na tom systeme
na www.prop.sk som cital clanok ze to az take uzasne s tym arzenalom nieje.. skoda ze ten clanok nemozem najst :(

//cela ta zakladna je sprostost na n-tu. najlepisa iranska raketa ma dolet okolo 2000km, to znamena ze by musela byt vystrelena v Blielorusku,na Ukrajine,alebo v najzapadnejsej casti Ruska aby dolete ku zakladni,ale to uz asi bolo spomenute...
IMNSHO nieje sprave aby sa znova mocnosti povokovali,alebo aby vznikal monopol jedinej megavelmoci,preto som proti akemukolvek narusaniu vnutornej aj vonkajsej suverenity statu inym ci uz po vojenskej,ale inej stranke. Najvacsia chyba celej zakladne je za na jej "uzemi" budu platit zakony USA... nech ide o akekolvek "uslachtile" poslanie zakladne urcite by nemala mat podobny charakter ako velvyslanectvo = uzemie statu podliehajuce zakonom ineho statu... ved to tu bolo do '89 nedobrovolne a oni to budu mat dobrovolne? omg!
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Tomasito napísal:Dalsi mimoriadne "hodnotny" prispevok k teme. Realita je taka, ze drviva vacsina Cechov je proti tejto zakladni, vyhrady maju samotni experti na tieto systemy, projekt vyvolava medzinarodne napatie (okrem Ruska ho odmietaju aj mnohe krajiny NATO) a pre Cechov ten najpodstatnejsi fakt spociva v tom, ze NMD ma chranit v prvom rade samotne USA, pricom nie je schopny chranit ani CR, ani Polsko, t.j. krajiny, na uzemi ktorych ma byt vybudovany. Smutne, ze mnohi ludia su dodnes v tom, ze tento system idu USA stavat pre obranu Europy, dokonca su taki, ktori ho povazuju za system NATO. Pritom toto vsetko su infos, ktore tu boli uz pomerne detailne vydiskutovane.
vie vsade pocujes nieco ine, na ct24 som pocuval rozhovor kde tvrdili opak, mas xy nazorov odporcov, tam mas napisane ze to ochrani eu a inde ze nie ale problem je ten ze ty si vyberies ze nie lebo proste nemas v laske usa
jackb napísal:na www.prop.sk som cital clanok ze to az take uzasne s tym arzenalom nieje.. skoda ze ten clanok nemozem najst :(
cital som ho a inde som zas cital uplne nieco ine, prop je cisto protiizraelskoamericky portal
Tomasito
VIP
VIP

peterkozel napísal:cital som ho a inde som zas cital uplne nieco ine, prop je cisto protiizraelskoamericky portal
Problem je skor v tom, ze necitas co pisem. Netvrdim, ze NMD neochrani Europu. O.i. tvrdim, ze system je budovany v prvom rade na ochranu USA- nie Europy- a ze nie je schopny ochranit krajiny, na uzemi ktorych ma byt vybudovany, tj. CR a Polsko.

BTW. je smiesne protiargumentovat tym, ze sa zdroje oznacia za antikampane, protiizraelskoamericke atd. atd., a to bez ohladu na obsah informacii, ktore z 90% len sprostredkuvaju. Hold, klasicke odputavanie pozornosti o nepohodlnych infos.
jackb
Redeemer
Redeemer

este ma napada taka jedna vec: ak raketa doleti az k zakladni a bude zostrelena stane sa to kde? preco mam taky neprijemny pocit ze nad nasimi hlavami...
mne staci ze mi ponad strechu lieta nase vojenske letectvo (naozaj, letovy koridor ponad hreben Kralovej hole je nad mojou dedinou, takze Hindy a Mi17tky su bezne, daka ta MiG29na len obcas) a nieto este cudzi "bordel" :roll:
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Tomasito napísal:Problem je skor v tom, ze necitas co pisem. Netvrdim, ze NMD neochrani Europu. O.i. tvrdim, ze system je budovany v prvom rade na ochranu USA- nie Europy- a ze nie je schopny ochranit krajiny, na uzemi ktorych ma byt vybudovany, tj. CR a Polsko.

BTW. je smiesne protiargumentovat tym, ze sa zdroje oznacia za antikampane, protiizraelskoamericke atd. atd., a to bez ohladu na obsah informacii, ktore z 90% len sprostredkuvaju- klasicke odputavanie pozornosti o nepohodlnych informacii.
preco co je na tom zle oznacit nejaky zdroj ako som ho oznacil, prop je az moc prehnane okato okaty zazraty proti vsetkemu co sa tyka usa izraela a zhromazduje vsetko mozne co ma nejaky anti vyznam, tak preco by som nemohol pouzit slovo protiizraelskoamericky portal, vlastne ty co myslis , bude to dobre ked sa fakt stane take nieco ze iran nieco odpali a radar tu nebude
jackb napísal:este ma napada taka jedna vec: ak raketa doleti az k zakladni a bude zostrelena stane sa to kde? preco mam taky neprijemny pocit ze nad nasimi hlavami...
mne staci ze mi ponad strechu lieta nase vojenske letectvo (naozaj, letovy koridor ponad hreben Kralovej hole je nad mojou dedinou, takze Hindy a Mi17tky su bezne, daka ta MiG29na len obcas) a nieto este cudzi "bordel" :roll:
vysvetloval to nejaky general ci co, vsetko sa to deje v obrovskych vyskach takze...
Tomasito
VIP
VIP

peterkozel napísal:preco co je na tom zle oznacit nejaky zdroj ako som ho oznacil, prop je az moc prehnane okato okaty zazraty proti vsetkemu co sa tyka usa izraela a zhromazduje vsetko mozne co ma nejaky anti vyznam, tak preco by som nemohol pouzit slovo protiizraelskoamericky portal, vlastne ty co myslis , bude to dobre ked sa fakt stane take nieco ze iran nieco odpali a radar tu nebude
Oznacuj co chces ako chces- je to tvoj nazor- ale je smiesne, ked tak robis na ukor informacii, ktore z 90% tieto zdroje len sprostredkuvaju (pls., zacni konecne vychadzat z toho co realne citas). Pre kazdeho rozumneho cloveka by mala byt kazda informacia k tematike, o ktoru sa zaujima len plusom. Je uz na nas, aby sme triedili fakty od omacok. BTW. je mozne, ze proizraelsky, resp. proamericky orientovany citatel pada na prop.sk do hlbokeho bezvedomia. Ja napr. i ked nesuhlasim s americkou, ci izraelskou politikou, rad si precitam aj clanky obhajujuce tieto politiky. To iste plati o clankoch k systemu NMD.

// Odpoved (ad prispevok 19:57): Omacky su omacky (subjektivne dojmy, etc.), fakty su fakty (overitelne skutocnosti).
jackb
Redeemer
Redeemer

peterkozel napísal:vysvetloval to nejaky general ci co, vsetko sa to deje v obrovskych vyskach takze...
tak preco boli zakazane skusky jadrovych zbrani v atmosfere? a povedal by som chemo- a bio-bordelu je vyska lahostajna... pochybujem ze pocas toho ako to pojde smerom dole stihne CO rozdat atombordely, ktore su aj tak na nic... je mi jedno ci to cudzie svinstvo lieta 20m alebo 10km nad mojou strechou, nechcem aby nad nou lietalo cokolvek cudzie co nieje civilne!
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

jackb napísal:tak preco boli zakazane skusky jadrovych zbrani v atmosfere? a povedal by som chemo- a bio-bordelu je vyska lahostajna... pochybujem ze pocas toho ako to pojde smerom dole stihne CO rozdat atombordely, ktore su aj tak na nic... je mi jedno ci to cudzie svinstvo lieta 20m alebo 10km nad mojou strechou, nechcem aby nad nou lietalo cokolvek cudzie co nieje civilne!
preco sem motas skusky jadrovych zbrani v atmosfere, ved tie rakety co maju byt v polsku nemaju nuklearnu hlavicu, nechapem
Tomasito napísal:Oznacuj co chces ako chces- je to tvoj nazor- ale je smiesne, ked tak robis na ukor informacii, ktore z 90% tieto zdroje len sprostredkuvaju (pls., zacni konecne vychadzat z toho co realne citas). Pre kazdeho rozumneho cloveka by mala byt kazda informacia k tematike, o ktoru sa zaujima len plusom. Je uz na nas, aby sme triedili fakty od omacok. BTW. je mozne, ze proizraelsky, resp. proamericky orientovany citatel pada na prop.sk do hlbokeho bezvedomia. Ja napr. i ked nesuhlasim s americkou, ci izraelskou politikou, rad si precitam aj clanky obhajujuce tieto politiky. To iste plati o clankoch k systemu NMD.
ja nemam nic proti info z coho kolkvek, zle si to pochopil, pises o triedeni faktov a omacok a presne o to mi ide, ty podla coho vies co je fakt a co je omacka, dobre vies ze na nete najdes xy clankov ktore si protirecia, jeden hovori to a druhy to popiera tak povedz akou metodou rozlisujes fakt od omacky, preto som pisal ze kazdy si nakoniec najde ten svoj clanok co mu n
jackb
Redeemer
Redeemer

peterkozel napísal:preco sem motas skusky jadrovych zbrani v atmosfere, ved tie rakety co maju byt v polsku nemaju nuklearnu hlavicu, nechapem
ale tie "iranske" mozu mat :wink: ved koli par kilam TNT by nestavali po celom svete zakladne, no nie?
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

jackb napísal:ale tie "iranske" mozu mat :wink: ved koli par kilam TNT by nestavali po celom svete zakladne, no nie?
ale ved ano, ale povedz co je lepsie? - nemat zakladnu s tym ze o par rokov sa stane v irane nieco nepredvidatelne a odpali jadrovku na eu spadne bum...alebo mat zakladnu ktora by bola schopna strelu znicit este vo vesmire????, vsetci su proti si myslim len koli ohlasom z ruska, pritom presne to iste sa dialo ked sme mali ist do nato, tiez sa vyhrazali ze namieria arzenal a prd sa stalo, je to len prepolitizovane a myslim si ze nakoniec ta zakladna tu bude tak ci tak
jackb
Redeemer
Redeemer

bude teda lepsie, ked budeme zit pod monopolom USA a o par rokov sa v Pentagone stane nieco cakane a napadnu Rusko?
zakaldna nema len bezpecnostny a politicky vplyv,ale ide aj o patologicke sirenie anglo-americkej kultury na Vychod, pricom je v nasom geopolitickom regione az priserne cudzia... aj ked menej cudzia ako na Blizko vychode :arrow: nikto z nas nebude na obranu kultury a tradicii ochotny opasat sa bombou,alebo uniest lietadlo a narazit do mrakodrapu :roll:
som proti akymkolvek cudzim vplyvom na SVK. ci vychdnym,alebo zapadnym. musime si drzat suverenitu, aj ked to moze byt dost tazke v dobe ked existuju suverenne staty, ktore bez akehokolvek postihu zo strany UN napadaju ine suverenne staty pod zamienkami zalozenych na predpokladoch a mozno aj videniach jasnovidcov :roll:
//a ak uz aj ma byt tak nech je vyvazeny aby som si mohol v novinach precitat spravy z pohladu oboch zaintresovanych stran.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

p4ra napísal:Frikso, prosim ta o akom prazeni hovoris? Ten Hudec odkial vie, ze kde PRESNE to bude umiestnene? Kolko PRESNE nad zemou alebo pod zemou to bude? Ake zariadenie idu pouzit? Co ma pristup, ako som sa aj ja pytal vyssie pristup k tajnym informaciam? Ci si mylis, ze je vsetko 100% zverejnene, co sa tam bude robit. Prosim ta, nedaj sa vysmiat. Ak niekomu zalezi na uchovani tajomstiev ohladom vojenskeho arzenalu tak to budu asi Americania.

Hovorit o tom, ze su mobily nebezpecne pre ludi je nonsense taktiez. Bolo jasne dokazane, ze mobily NESPOSOBUJU rakovinu, dokonca by NESPOSOBILI ani problemy na palubach lietadiel. Co sa tyka vysielacov samotnych, su nebodaj tak blizko teba, ze ti prazia na hlavu, ako to ty tvrdis?
POZOR nehovoril som o mobiloch, ale o vysielačoch. A ktomu, ako blízko sú ku mne - od malička som žil na 9 poschodí v 12 poschodovom paneláku, kde nám za posledných 6 rokov jedného dňa vyviezli na strechu 5 takýchto zosilovačov priamo nad hlavu a 2 nad vedľajší vchod. Znepokojovalo to celý barák, pretože nikto s ničím nesúhlasil a niekto za to zrejme zhrabol poriadne peniaze (odvolany domovnik?), takže čo-to som si o tom naštudoval. Tieto vysielače sú nebezpečné, ak sa dlhodobo zdržuješ v ich prítomnosti do vzdialenosti 30 metrov. "Naštastie" mi nepražilo na hlavu 7 takýchto svinstiev ale "iba" 2, pretože pod 5 som bol kolko pod nimi, kam nemajú(naštastie) dosah. (mnoho mojích susedov to štatie nemalo)
-A vysmiať sa nenechám, neboj. To, že tieto informácie sú tajné mi je jasné, no to nezaručuje, že to nebude niekomu na škodu.
+Ak bažíš po argumentoch, sleduj predošlú diskusiu na tému tomasita, o účelnosti tejto základne by sa tu dalo polemizovať hádam aj na 12 strán + na dobrých vzťahoch s Rusmi to Čechom určite nepridá.

//aby som uviedol ešte jeden príklad vysielačov mobilných operátorov, mojmu kamaratovy idú presne toto stavať na trechu (pekna vysoka budova, dobry plac), ale myslím, že už stačilo, pretože je to mierne od témy.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ak si dobre niekto spomina, tak pred asi rokom ci dvomi bola afera ohladom vysielaca pre mobilne siete, bolo to v Bratislave. Dost sa o tom popisalo v novinach aj v TV, rozoberali sa skodlive ucinky a podobne veci, pritom ak si dobre pamatam, tak slo o vysielac pol wattu, cize 2000x slabsi ako ma mat americky radar.
jackb
Redeemer
Redeemer

dalisa vec je hluk: v oblasti startu rakiet budu obyvatelia urcite spokojni ze su v bezpeci ked im uprostred noci zacnu humnami startovat rakety :roll: ked dokaze cloveka o pol siestej zobudit Mi 17, tak aky "randal" dokaze narobit raketa namierena na ciel niekde vo vesmire?
Napísať odpoveď