USA - Work and Travel

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
igelit
Amateur
Amateur

Re: USA Work and Travel 2011

Príspevok od používateľa igelit »

Planujete niekto ist buduci rok na W&T do USA?
dundeeseek
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dundeeseek »

Ja sa chystám, resp. práve zbieram info... zatial mi z toho vsetkeho vychadza CCUSA - support stuff. Ale prave uvazujem o urovni mojho AJ, nie som si ista, ci to bude stacit :?
igelit
Amateur
Amateur

Ja tiez zatial zbieram info, tiez uvazujem o CCUSA, lenze mne sa tam nechce dako ist samemu, ak sa chce niekto pridat tak napiste :)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa adameeec »

Ja som bol sam minule leto a nelutujem. Teraz rozmyslam, ze pojdem s kamaratom, ale ak nepojde, nic sa nedeje a idem opat sam.
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

Ja by som siel ale samemu sa mi prvy krat velmi nechce.
Co tak vyuzit forum a nejak to skombinovat ?
Piste ss a dohodneme nieco......
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

to poznam. Ja som tiez nechcel ist prvykrat sam, mal som aj partaka, ale ten v poslednej chvili zdupkal a musel som ist sam. Ale fakt, nelutujem. Zazil som skvele leto, spoznal fajn ludi.
igelit
Amateur
Amateur

Mne sa zatial nikoho nepodarilo nahovorit, nie kazdy je taky dobrodruh :D
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

ja by som isiel rad toto leto. aku agenturu doporucujete? mam jednu vyhliadnutu cez ktoru som bol uz v USA,coolagent.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja tiez nad tym uvazujem tento rok, kedze je to asi moja posledna sanca ist tam ako student
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

ja som bol so student agency a vybral som si taky program, kde mi mali zabezpecit pracu, kedze som bol v prvom rocniku a nemal som ziadne kontakty v USA, tak som isiel touto cestou. To zabezpecenie prace spociva v tom, ze zverejnia vo vopred uvedenom termine na svojom webe zoznam pracovnych ponuk. Zoznam obsahuje nazov spolocnosti, poziciu, uroven anglictiny, pohlavie, pocet volnych pozicii. Ked kliknes na danu ponuku otvori sa ti intraxova stranka, kde mas podrobnejsie popisane informacie o zamestnani, ubytku, prichode do usa a o lokalite. Tie zoznamy zverejnuju viackrat, tak sa netreba bat, ak po prvom raze je uz vsetko obsadene. Ale treba byt v strehu a priebezne pozerat na ich stranku ci nie su nejake nove info. Ja som to mal trosku komplikovane(mozno aj vlastnou vinou), ale to je pisanie na dlho... Ked som sa registroval do programu, tak som predpokladal, ze zabezpecenie prace bude spocivat v tom, ze mi rovno pridelia pracovnu poziciu vo mnou zvolenom state alebo lokalite. Inak ostatny servis bol OK. Teraz mi aj poslali vsetky materialy na vratenie dani plus mam aj nejaku zlavu, ak pojdem s nimi opat. Planujem sa zaregistrovat niekedy v priebehu decembra, ale tentokrat to bude bez zabezpecenia prace, pretoze tu uz mam...
pikto
Novice
Novice

Príspevok od používateľa pikto »

Čaute...nebol niekto z vás cez agentúru CKM?Chcel by som vedieť aké otázky sa pýtajú na pohovore.Ale vlastne...tie otázky sú asi podobné vo všetkych agenturach tak sa môžte podeliť aj vy ostatní.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

v student agency sa ma pytal, kde by som chcel ist cestovat, aku pracu by som chcel vykonavat, co studujem a tak..
BoBor89
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa BoBor89 »

podla mňa ísť do usa na WaT je zbytočné lebo je to moc drahé! je vela psoločností ktoréí tam zamestnávajú aj bez pracovného povolenia, a dokonca môžete aj cestovať. ja som takto robil pre jednu spoločnosť čo fotí ludí, ale moj problem bol zle vybratie lokality, lebo som nemal časť isť nikam a bola to stála robota, napr v takej californii tam mali čsa aj cestovať a dokonca ovela väčší zárobok ako som ja mal.. a to som neplatil žiadne poplatky za visa iba turistické a aj tak som si nezarobil nič! proste zlý výber lokality u mňa.. ale vela šťastia :) ak chcete vedieť tú spločnosť alebo niečo detail môžem napísať do správy
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

kolko krat si bol na W&T ked pises, ze je to zbytocne? Alebo si to len pocul od nejakeho mudrca, rovnako mudreho ako si ty sam?
BoBor89
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa BoBor89 »

W&T nepotrebuejš ked vieš čo chceš isť konkretne robiť, a si dohodnutý s tou spoločnosťou ako som bol ja.. ja len dávam rady ty mudrc!! :) a dá sa to aj prijemnejšie, ked niečo nechápeš stačí napisať normalne a človek sa pokúsi to poskytnuť tak ako to je v rámci jeho možností možné!
W&T maš len preto že budeš mať social security #, a ked ho máš si tam pomaly už braný ako občan, ak tam chceš už ostať tak tam chod cez toto. Takto tam chodí strašne vela ludí a potom tam ostávajú ako kvazi na čierno, ja som sa chcel vratiť tak som to riešil takto.
Bronka
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Bronka »

Ak sa niekto chysta aj cez leto 2012 a chcel by sa pridat k nam..sme dve baby a ideme cez CKM, to znamena, ze pracu aj ubytko si zhaname same :roll: Zatial premyslame nad NYC alebo niekde v CA... :))
Klemen
Medium Expert
Medium Expert

Re: USA Work and Travel 2012

Príspevok od používateľa Klemen »

Toto leto som absolvoval v USA cez agenturu CCUSA, zamestnavatel bol Cedar Point park v Ohiu. Chcel by som sa podelit o (prevazne) nemile skusenosti, na zaklade ktorych by sa buducim adeptom mohlo podarit uzit si leto ako je opisovane v brozurke :)
V prvom rade, urcite ina agentura ako CCUSA! Zo zaciatku velmi ochotni, to vsak len do momentu, kedy zaplatite vsetky spravne poplatky. Od toho okamihu ste odkazani sami na seba, pocas 3,5 mesiaca co som tam bol su schopni bombardovat vas 5-6 telefonatmi a dalsimi e-mailami denne o tom, ze o tyzden treba mat zaplatene. V momente, ako su im peniaze pripisane na ucet sa pre nich stavate vzduch. Pri potrebe riesit akykolvek problem necakajte odpoved skor ako do jedneho tyzdna a ta v drvivej vacsine pripadov nieje ina, ako, ze zo Slovenska nic nezmozu a mate si poradit sami. Jednoducho fraška. Ako priklad uvediem uz len vstupny povohr. Na zaklade toho, ze sme s priatelkou chceli ist spolu, ziadali sme zamestnanie, kde mozme byvat spolu. Zamestnankyna CCUSA nam odporucila Cedar Point ako najlepsiu volbu. Po prichode sme zistili, ze byvanie spolu je u tohto zamestnavatela nonsens, ubytovne su od seba vzdialene 20 minut peso. Navstevy povolene len od 10:00 do 22:00 a porusenie tohto pravidla je trestane okamzitym vyhadzovom. Pri zisteni tychto faktov, sme chceli rozviazat pracovny kontrakt, no vramci toho doslo k zastrasovaniu agenturou, ze na to nemame pravo a ak odideme budeme do 48 hodin musiet na vlastne naklady odist z USA bez naroku na vratenie penazi. Po telefonate s ambasadou sme zistili, ze na nieco take nemaju pravo. Len tolko na ilustraciu pristupu agentury, kvoli 50$, ktore dostanu za zabezpecenie pracovnika na cele leto, su schopni naozaj vsetkeho. Pre ilustraciu, kolegovci ktori isli cez Student Agency dostali pracu v kancelariach, na recepciach a podobne, CCUSA nas umiestnila na pozicie zametaca, upratovaca toaliet a podobne.
Takisto by som odporucil vyhnut sa zamestnavatelovi Cedar Point. Niesom rozmaznany, no zit 3 mesiace bez chladnicky v budove z roku 1940, v ktorej zije 600 zamestnancov, ktori si mozu jedlo pripravit v 2 mikrovlnkach a 1 toastovaci... To snad ani nestoji za zmienku :) Este je tu moznost stravovat sa v kafeterii pre zamestnancov, kde Vas obed vyjde na cca 18$, co predstavuje 3 hodinovu mzdu. Suma sumarum, CP je jedine miesto, kde sa da v amerike schudnut ;) Po takomto vydatnom jedle (obed zvacsa cestoviny z plechovky, toasty, alebo nejaky ten posmak poltovaroveho typu z mikrovlnky, musi to vsak byt trvanlive, lebo na izbe je 25°C a ako som spominal, chladnicka nieje) vas zapoja do prace. Ak mate "stastie", pracujete 12-14 hodin denne a vas 3 mesacny kolobeh zivota sa zuzi na spanok, praca, spanok, praca. Ak stastie nemate a ste prideleni na menej privetivu pracu, robite denne 5-6 hodin a ste radi, ak sa vratia naklady. Nehovoriac o tom, ze nastupit s horuckou na nekryte miesto, kde stojite 6 hodin na dazdi a nemozte sa ist ani prezliect do sucheho, lebo nemate pauzu, hovoria za vsetko. Niesom rozmaznany, ale co je moc, to je moc...
Dufam, ze som aspon niekomu pomohl. V prvom rade, ak mate na vyber, volte ineho zamestnavatela ako Cedar Point.
A to hlavne: CCUSA sa vyhnut velkym oblukom. To, ze z velkometraznej kancelarie pri prezidentskom palaci sa dopracovali na kriznu do kancelarie 3x5 metrov o niecom svedci. Pokial nemate zaplatene, medove motuzy popod fuzy, no v momente ako im nieste nic dlzni: ste odkazani 3 mesiace sami na seba a cakat od nich akukolvek pomoc je prinajmensom hlupe. Ostatni kamarati ktori zvolili ine agentury (Student Agency, CKM...) boli velmi spokojni, takze ak uz, tak radsej par evro priplatit a nemusite sa presvedcit o tom, ako vyzera americky sen z opacnej strany :)
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Vidim, ze som este neprispel, tak sa podelim o svoje skusenosti z leta 2011 aj ja.
Tak najprv k agentúre. Išli sme cez CCUSA a nemozem povedat nic zle, vsetko prebehlo v poriadku, v podstate ani neviem, v com by mali byt viac napomocny - formality vybavili, pracu zaistili, viac som od nich nepotreboval. Co sa tyka americkej centraly CCUSA - bol som spokojny, potrebovali sme vybavit povolenie do Kanady, vsetko v poriadku, rychlo a nacas. Tak tolko k agenture.
A teraz zamestnavatel - skoro sme si vybrali Cedar Point, dakujem osudu, ze sme sa nakoniec rozhodli inac, pocul som z CP rovnake zazitky ake boli opisane v poste predomnou, proste pass :nono: My sme nakoniec skoncili v Jenkinsons Boardwalk v New Jersey a miesto bolo SKVELE. Samotny town teda nic moc, take turisticke mestecko proste ale okrem toho - byvali sme (my studenti) v troch domoch, asi 30 ludi na 10 izieb v jednom, vzdialenost od prace 70 sekund, vzdialenost od plaze 85 sekund :P Pracoval som vo fast foode - asi 48-55 hodin tyzdenne, preplatene nadcasy + tips, takze tyzdenny paycheck uz s odratanym ubytkom a taxami okolo 300 USD. Korektny pristup zamestnavatela, bufetove obedy denne, nemozem sa stazovat. New York na dve hodinky vlakom, zadarmo plaz, zamestnanecke zlavy na vsetko (no v mojom pripade na jedlo vacsinou 100 percent :lol: ), sefovia v pohode dali ride ked sme potrebovali.
K cestovaniu - NYC velakrat, Niagare z kanadskej strany, Toronto a na konci leta trip - LA, SF, Grand Canyon, Yosemite NP, Vegas...
Nechcem si to teda idealizovat, ale naozaj "best summer of my life" aj vdaka miestu, peniazom a super partii. V roku 2013 znova :)
Fondo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Fondo »

Robbie môžem sa ťa spýtať aké boli asi vaše náklady na ten trip na konci leta ?
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Fondo, isli sme na autobusovy zajazd (z LA do LA 7dni) a pobehali sme uz spominane veci a naklady boli asi takto : samotny trip 400 - 500, podla toho ci platis vseliake vstupne + vreckove a ine naklady(aj na stravu tedu). V nasom pripade tam bola aj cena za letenku z NYC do LA.
Napísať odpoveď