USB zvukovka nedetekuje ju

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Trussardi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

USB zvukovka nedetekuje ju

Príspevok od používateľa Trussardi »

predny panel s usb-ckami na skrinke mi nedetekuje externu zvukovku, ine usb zariadenia idu
ked napojim zvukovku do usb co su priamo na doske tak tam ide
mr.dred
Light Expert
Light Expert

Re: USB zvukovka nedetekuje ju

Príspevok od používateľa mr.dred »

Podobnú vec som riešil minule na kamošovom PC.
Jedno zariadenie (ext.HDD) identifikovalo ako USB1.1 ostatné zariedenia normálne 2.2 (aj iný HDD), a niektoré zariadenia nenašlo vôbec. Problém bol v samotnom konektore USB na káblikoch.Vymenil som ich za tienené aj s novým konektorom a bolo po probléme. Skúsil som potom pôvodné (jeho)káble v mojom PC a závada sa objavila tá istá. Starostlivo som premeral všetky kábliky aj konektor a zistil som zvod na konektore,kde boli jednotlivé piny fixované nejakým lepidlom.V odpojenom stave merák nič neukázal,ale po pripojení +5V a GND sa na dátových káblikoch objavilo "skákajúce" napätie od 0 do 5V. Zrejme cez to lepidlo prebiehala elektrolýza. Konektor som namočil do riedidla a drôtenou kefkou som lepidlo odstránil. Po vysušení a pripojení to už šlo normálne. Dôležité pri takto pripojených USB portoch - myslím tým krútené netienené káble ,je aj ich dostatočné "skrútenie". V rozmotanom stave totiž pripojené zariadenie často identifikuje ako USB1.
Trussardi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: USB zvukovka nedetekuje ju

Príspevok od používateľa Trussardi »

Uf tak ja niesom kutil, to uz pockam tolko kym nebude hub spolu s dlhsimi usb kablami
Napísať odpoveď