Mam na stolnom PC s Windows 10 a HDD nastavene ulohy, takze PC nemozem vypnut uplne. Nepotrebujem ponechat otvorene/ulozene programy, takze tuto vyhodu hibernacie nevyuzijem.
Viem co znamena uspat a co hibernovat, mam anglicky Windows, takze mam na vyber z tychto moznosti:
- Sleep (suspend to ram)
- Hibernate (suspend to disk)
- Turn off the display
Ked odchadzam prec na par hodin, ci som mimo PC len par desiatok minut, co sa oplati najviac z hladiska setrenia energie a tiez setrenia HDD a dalsich komponentov? Kolko vypnuti denne je pre HDD uz nevhodnych? Aky odber ma uspane PC?
Momentalne pouzivam Sleep, ak odchadzam na viac ako hodinu, v pripade potreby sa pc prebudi, je to rychle, no neviem ci sa to oplati aj ked som mimo PC len kratko. Zvazujem aj hibernaciu, ale nie ako nahradu pre uplne vypnutie, ale ako nahradu uspania, len kvoli setreniu energie, ale odber pri sleep/suspend-to-ram bude asi minimalny, takze sa to pravdepodobne neoplati.
Este podotazka, viem ze je mozne zmenit cas automatickeho uspania konkretneho disku, mam dva a jeden je vacsinu casu vypnuty, no niekolkokrat denne sa zapina, z tohto hladiska, aka hodnota je idealna? Predvolene je to 20 minut, niekde to odporucaju zrusit uplne, aby sa nevypinal nikdy, ale mne bezi asi len 10-20% casu.
Taktiez, neviete ci sa druhy disk pri zapnuti PC a prebudeni vzdy zapne a vypne sa az pri necinnosti po tych 20 minutach? Ak sa vzdy zapina, je mozne to zmenit aby sa zapol iba pri aktivite?
Momentalne je druhy disk interny, ale po vymene uz asi kupim externy a bude hlavne na zalohu a velke subory, takze bude vypnuty uplne, mozno aj odpojeny, vacsinu casu.
Nasiel som starsie temy, ale s novsimi OS sa situacia meni, hibernacia uz nemusi byt rychlejsia ako zapnutie po uplnom vypnuti, preto radsej nova tema. Vopred dakujem za odpovede.
Uspat, hibernovat alebo len vypnut monitor?
Re: Uspat, hibernovat alebo len vypnut monitor?
Trosku OT: To si este stale neprisiel na to ako zmenit jazyk na Windows 10? 
http://www.howtogeek.com/232659/how-to- ... indows-10/
http://www.howtogeek.com/232659/how-to- ... indows-10/
Re: Uspat, hibernovat alebo len vypnut monitor?
Myslel som ze sa to neda v Home verzii, alebo da? Kazdopadne mi Anglictina vyhovuje a chcem ju mat, v inej teme som len zvazoval ci by to neslo zmenit, nakoniec by som asi zostal aj tak pri Anglictine.
Uvadzam anglicke nazvy, lebo neviem presne nazvy v SK a myslim ze sa to aj menilo, tak aby v tom nebol zmatok.