útek s peniazmi....
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: útek z peniazmi....
Potom by to vymáhali od ručitela rovnakým spôsobom ako popísal brm. On len preberá zodpovednosť, ale nič sa na tom nemení. Budú si pri úvere preverovať ručitela a nie žiadateľa, a ak žiadateľ neplatí tak idú po ručiteľovi
Presne tak, pre banku má dlžník aj ručiteľ rovnaké postavenie - ide o to, od koho ľahšie vymôže peniaze. Ak ani jeden z nich nebude mať na Slovensku žiadny majetok, banka má smolu.
-
audiotrack
VIP
no.. možno ani smolu nemá
Dnes je 99% bánk členom nejakej skupiny, a ak uzavrú zmluvu v mene materskej banky a nie pobočky v hornej dolnej, tak to že újdeš do zahraničia nemusí pre nich byť problém lebo majú aj tam sídlo a bude to vymáhať ich lokálna pobočka v tom štáte a možno tam už pripadajú do úvahy úplne iné veci, o ktorých my ani nevieme
-
javatar
Hardcore addict
Ver tomu, ze dostat uver pre ktory by sa ti toto oplatilo je tazsie nez naplanovat a zrealizovat to nasledne zmiznutie. Banka samozrejme rata s tym, ze nie vsetky dlhy voci nej budu vyrovnane a preto ma velmi ucinne metody ako toto riziko minimalizovat.brm napísal:Viem, že sa to javí ako návod na ľahké zbohatnutie
Mozne je samozrejme vsetko, jednoduche to ale nie je ani trosku.
To nikto nevie.IMI napísal:Ozaj, neviete ako to je s tym chlapikom, ktory z Ciech ukradol 500mil CZK ci ako ?
http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-v ... kryva.html
audiotrack.. no to je tiež pravda, len či to takto naozaj funguje.. ale potom sú sprostí tí dvaja, že si neoverili, či v ich "novej domovine" má banka sesterskú spoločnosť - ale na druhú stranu, odkiaľ bude mať banka informáciu, v ktorej krajine sa vôbec nachádzajú, v ktorej krajine na nich má podať žalobu? To si tiež vyžiada nejakú námahu - oplatí sa im to? Všetko bude závisieť od ich návratnosti úverov.
Ale zase ako píše javatar.. banky nie sú až také sprosté, už majú v poskytovaní úverov prax, preto na všetky väčšie úvery žiadajú ručiteľa alebo záložné právo na nejaký majetok.
A tiež je veľmi ťažké odísť z krajiny a nenechať tu žiadny majetok - ale niektorí to bohužiaľ dokážu.
Ale zase ako píše javatar.. banky nie sú až také sprosté, už majú v poskytovaní úverov prax, preto na všetky väčšie úvery žiadajú ručiteľa alebo záložné právo na nejaký majetok.
A tiež je veľmi ťažké odísť z krajiny a nenechať tu žiadny majetok - ale niektorí to bohužiaľ dokážu.
brm - Ako chces zistit, ci ma v takej alebo takej krajine banka sestersku spolocnost?
Re: útek s peniazmi....
test.. asi každá banka sa chváli, že patrí do tej-a-tej medzinárodnej skupiny.. stačí trochu posurfovať.. KBC, Raiffeisen, UniCredit, Erste, Intesa, Commerzbank..
Dcérske spoločnosti nepreberajú práva ani povinnosti inej dcérskej spoločnosti, takže určite by to od neho nevymáhali oni. Dlh vzniká voči právnickej osobe v danom štáte a nie voči nejakej finančnej skupine. Maximálne ho tak pridajú na čiernu listinu a teda by mu v zahraničí nedali nejakú inú pôžičku.
Ak sa niekto chystá odsťahovať do zahraničia, tak nejakých 20-30 tisíc sa môže hodiť na začatie života. Ak si zoberiete, že deň splatnosti úveru si dáte o 25 dní a o pár dni normálne vycestujete do zahraničia. Prvú-druhú splátku zaplatíte, tretiu nie - to už prešli takmer 4 mesiace, čo ste mimo SR. Kým vám (ne)príde upomienka, potom druhá, kým sa postúpi prípad k exekútorovi, to sú ďaľšie dva-tri mesiace. Takže ste už pol roka preč a banka až teraz začne postupovať pohľadávku na vymáhanie a zistí, že nie ste na Slovensku.
Jedinú prekážku by som videl to, akým spôsobom sa rieši vymáhanie práva medzi štátmi západného sveta, tj. ak by na Slovensku z nejakého dôvodu vydali zatykač - Interpol vás síce nebude hľadať kvôli jednému úveru, ale môžete byť obvinení z trestného činu sprenevery. Ak áno, určite by som neriskoval basu kvôli pár tisícom. Ak nie, osobne by som do toho možno aj šiel, ale len v prípade, že sa zo Slovenska chystám už tak či onak. Napríklad v USA by podľa mňa neriešili nejaký váš dlh z Tatra banky, určite sa však rozlúčte s možnosťou návratu na Slovensko.
Ak sa niekto chystá odsťahovať do zahraničia, tak nejakých 20-30 tisíc sa môže hodiť na začatie života. Ak si zoberiete, že deň splatnosti úveru si dáte o 25 dní a o pár dni normálne vycestujete do zahraničia. Prvú-druhú splátku zaplatíte, tretiu nie - to už prešli takmer 4 mesiace, čo ste mimo SR. Kým vám (ne)príde upomienka, potom druhá, kým sa postúpi prípad k exekútorovi, to sú ďaľšie dva-tri mesiace. Takže ste už pol roka preč a banka až teraz začne postupovať pohľadávku na vymáhanie a zistí, že nie ste na Slovensku.
Jedinú prekážku by som videl to, akým spôsobom sa rieši vymáhanie práva medzi štátmi západného sveta, tj. ak by na Slovensku z nejakého dôvodu vydali zatykač - Interpol vás síce nebude hľadať kvôli jednému úveru, ale môžete byť obvinení z trestného činu sprenevery. Ak áno, určite by som neriskoval basu kvôli pár tisícom. Ak nie, osobne by som do toho možno aj šiel, ale len v prípade, že sa zo Slovenska chystám už tak či onak. Napríklad v USA by podľa mňa neriešili nejaký váš dlh z Tatra banky, určite sa však rozlúčte s možnosťou návratu na Slovensko.
whisper.. ale teoreticky by zahraničná pobočka mohla ponúknuť poradenskú službu pri vybavovaní na súde... alebo by rovno zahraničná pobočka mohla tú pohľadávku odkúpiť.. resp. vymeniť za podobnú pohľadávku, ktorú je potrebné uplatniť tu na Slovensku. 
A aby bol vydaný zatykač, to sa už musí jednať o trestný čin.. to by bolo možno vymáhanie jednoduchšie, bo by to riešila aj polícia, nie iba súdy a exekútori, avšak.... kedy je možné preklasifikovať takýto spor (podvod) na trestný čin?
A aby bol vydaný zatykač, to sa už musí jednať o trestný čin.. to by bolo možno vymáhanie jednoduchšie, bo by to riešila aj polícia, nie iba súdy a exekútori, avšak.... kedy je možné preklasifikovať takýto spor (podvod) na trestný čin?
Banky si neodkupujú pohľadávky, pohľadávky predávajú exekútorom a inkasným spoločnostiam. Pochybujem, že akciová spoločnosť v zahraničí kúpi dlh z inej krajiny, pretože v dnešnej dobe je tak nízka platobná schopnosť ľudí aj malých firiem, že náklady na vyriešenie takéhoto prípadu by ďaleko presiahli možný zisk.
// kedy je možné preklasifikovať takýto spor (podvod) na trestný čin - ja si to už googlim, zíde sa to
// kedy je možné preklasifikovať takýto spor (podvod) na trestný čin - ja si to už googlim, zíde sa to
ale iste ze sa da zmiznut tak aby cloveka s najvecsou pravdepodobnostou nikdy nenasli.
Problem je ale v tom, ze banky alebo aj nebankovky ti bez zabezpeky napr. nehnutelnostou
ziadnu vecsiu sumu nepozicaju. Skuste si len tak zo zabavy a pre poucenie poziadat o uver
a budete velmi prekvapeny aku nizku sumu vam maximalne schvalia bez zabezpeky. Budu
to take smiesne peniaze, ze sa celkom urcite neoplati normalnemu cloveku s nimi niekam
utekat a potom nasledne sa cely zivot niekde ukryvat.
Problem je ale v tom, ze banky alebo aj nebankovky ti bez zabezpeky napr. nehnutelnostou
ziadnu vecsiu sumu nepozicaju. Skuste si len tak zo zabavy a pre poucenie poziadat o uver
a budete velmi prekvapeny aku nizku sumu vam maximalne schvalia bez zabezpeky. Budu
to take smiesne peniaze, ze sa celkom urcite neoplati normalnemu cloveku s nimi niekam
utekat a potom nasledne sa cely zivot niekde ukryvat.
aaaale kdeze...kto vie ako to chodi, tak s par s.r.o.ckami sa daju postupne tak retazit uvery a napr. nakupy luxusnych aut alebo postupne aj nehnutelnosti, ze to okrem administrativnych sraciek vazne nestoji vela namahy aby sa clovek bol schopny dopracovat k celkom slusnemu kapitalu ziskanemu kompletne na dlh v podstate z nicoho, akurat nato treba nervy, chut, cas a lokaciu kam ujst...papier znesie vsetko a spolocnosti s rucenim obmedzenym este viac
akurat ze clovek ma na vyber neskor to bud splatit, alebo sediet za podvod, alebo ujst 
ale to je potom od zaciatku uverovy podvod. Beznemu cloveku ktory ma prijem iba ako zamestnanec
banka pozicia podla jeho prijmu, pripadne ci vie dat nejaku nehnutelnost ako zabezpeku.V skutocnosti je vecsina ziadosti o uver zamietnuta, vobec to nie je az take samozrejme, aby cloveku schvalili.
Je to hlavne z dovodu ze ludia maju bud nedostatocny prijem, alebo aj prijem maju slusny, ale zase maju velke vydavky na uz existujuce ine uvery, pozicky a pod.
banka pozicia podla jeho prijmu, pripadne ci vie dat nejaku nehnutelnost ako zabezpeku.V skutocnosti je vecsina ziadosti o uver zamietnuta, vobec to nie je az take samozrejme, aby cloveku schvalili.
Je to hlavne z dovodu ze ludia maju bud nedostatocny prijem, alebo aj prijem maju slusny, ale zase maju velke vydavky na uz existujuce ine uvery, pozicky a pod.
samozrejme, ze je to od zaciatku podvod, preco by utekal niekto kto ma vsetko ciste?
otazka znela kam ujst s peniazmi a nasledne ako sa dostat k baliku s ktorym sa oplati utekat.
a samozrejme, ze si nepoziciava clovek, ale spolocnost, ktora to dokazuje danovym priznanim resp uctovnou zavierkou za minuly rok/roky, ked je tato koser banka pozicia. ked si clovek spravi 10-15 spolocnosti ktore medzi sebou obchoduju da sa spravit taka uctovna zavierka, ze sa uz s tym naslednym uverom oplati utekat...ked ma clovek znameho uctovnika, resp partaka ochotneho falsovat uctovne zavierky staci jedna spolocnot. skutocne ked vtom niekto vie plavat a ma nato nervy ide to a nestoji to az tak vela, ale samozrejme, je to na basu uz od uplneho zaciatku
a samozrejme, ze si nepoziciava clovek, ale spolocnost, ktora to dokazuje danovym priznanim resp uctovnou zavierkou za minuly rok/roky, ked je tato koser banka pozicia. ked si clovek spravi 10-15 spolocnosti ktore medzi sebou obchoduju da sa spravit taka uctovna zavierka, ze sa uz s tym naslednym uverom oplati utekat...ked ma clovek znameho uctovnika, resp partaka ochotneho falsovat uctovne zavierky staci jedna spolocnot. skutocne ked vtom niekto vie plavat a ma nato nervy ide to a nestoji to az tak vela, ale samozrejme, je to na basu uz od uplneho zaciatku
ohladom poziciek firmam - v tom sa prilis nevyznam, nemam hlbkovu skusenost. Ale pokial nemas niekoho uz v tej banke kto by ti nenapadko trosku pomohol to vybavit, tak pochybujem ze ti len tak odklepnu nejaku velku ciastku.
A tiez banka sa pri posudzovani nebude riadit tvojimi uctovnymi zavierkami /ale iba ako vedlajsiu zalezitost/ ale si firmu preklepnu po svojom a objektivnejsie.
Podvody sa daju robit, nehovorim ze nie, ale pri vysokych sumach to nie je lahke.
Pred krizou banky aj nenbakovky poziciavali dost benevolentne, lenze potom na to castokrat
doplatili lebo sa to zneuzivalo, preto sa teraz robi preverovanie ovela prisnejsie.
Podla mna sa zacina oplatit nad niecim takym rozmyslat /samozrejme sa bavime iba hypoteticky/
od sumy cca 1mil. € -ako uplne spodna hranica.
A tiez banka sa pri posudzovani nebude riadit tvojimi uctovnymi zavierkami /ale iba ako vedlajsiu zalezitost/ ale si firmu preklepnu po svojom a objektivnejsie.
Podvody sa daju robit, nehovorim ze nie, ale pri vysokych sumach to nie je lahke.
Pred krizou banky aj nenbakovky poziciavali dost benevolentne, lenze potom na to castokrat
doplatili lebo sa to zneuzivalo, preto sa teraz robi preverovanie ovela prisnejsie.
Podla mna sa zacina oplatit nad niecim takym rozmyslat /samozrejme sa bavime iba hypoteticky/
od sumy cca 1mil. € -ako uplne spodna hranica.
-
TommyHot
Addict
Vacsina bank sveta pouziva uverovy register, kde vidia kto ma ake (nesplatene) zavazky. A Milano spravuje ciernu listinu a ak sa na nu raz niekto dostane (nie len za uverove podvody), tak uz si dokonca zivota ani sek nevypise 
urcite je lahsie pozicat si s 10 firmami po 100k od roznych bank ako s jednou mega a riesit nejake audity alebo ine veci
a samozrejme pointou je nabrat a zmiznut a neriesit nejake registre a cierne listiny
ak ma ten chlapík úmysel vylákať peniaze od banky s tým, že ich splácať nebude, dopustí sa podvodu prípadne úverového podvodu začo bude obvinený pre trestný čin a keď sa bude skrývať bude naňho vydaný príkaz na zatknutie, prípadne európsky alebo medzinárodný zatykač.kompi napísal:Zdravím,
nebudem menovat ale som sa dopocul od chlapika ze si pozical v nemenovanej banke nemenovanú sumu bez rucitela, jeho plán je ze ich nesplatí a utecie zo SR.
moja otázka znie je to mozne ze ked utecie zo SR sa už nevráti nikdy ze ho nenájdu?
P.S. pýtam sa čisto imformacne ci v dnesnej dobe mu má sancu výjst taký podvod.
Ak mu neprekazíš tento plán, dopustíš sa aj ty trestného činu - neprekazenie trestného činu, ale iba v prípade ak dotyčný chlapík spôsobí pri podvode značnú škodu.
Prekaziť zločin možno aj jeho včasným oznámením orgánu činnému v trestnom konaní alebo Policajnému zboru.
-
maciatko99
Medium Star
Komisar, nebol si to práve ty, ktorý tu pred časom poučoval zo zákonov a písal o tom, že pracuje pre políciu? Ak nie, tak sa ospravedlňujem. Ak áno, tak človek by od teba očakával aspoň presné pomenovania a teda medzinárodny zatýkací rozkaz a europský zatýkací rozkaz, nie európsky zatykač. Aj neprekazenie trestného činu ma podľa Trestného zákona svoje medze, v takomto prípade ide, ak by za takýto trestný čin mohla byť udelená sazbá desať a viac rokov. Myslím, že v takomto prípade by došlo k posudzovaniu, že či išlo po podvod alebo úverový podvod a tam je sadzba jeden až pätnásť rokov. V ako prípade by šla sadzba cez desať rokov?