Uzemnenie zosilovaca
-
tomasito13
Star
- Kontaktovať používateľa:
Uzemnenie zosilovaca
Caute, mam problem so zosilovacom. Po zapnuti vychadza z reproduktora brum, ktory neviem nijako odstranit. Skusal som vsetky mozne kombinacie prepojeni medzi sebou ale nic nepomaha. Jedna sa o doma robeny (nie mnou) stereo 2*15W zosilovac napajany 12V adapterom. Zapojeny vsak mam iba jeden kanal ( pri zapojeni oboch problem pretrvava). Prikladam jednoduchy nacrt zapojenia. A co sa tyka mojich elektro schopnosti tak su velmi laicke. Diky vopred.
-
Andi_Cibula
Addict
Re: Uzemnenie zosilovaca
Hoď nejaké fotky zvnútra.
Pri odpojenom tom potenciometri to nerobí ?
Pri odpojenom tom potenciometri to nerobí ?
-
tomasito13
Star
Neviem ci by bola prinosna nejaka fotka zvnutra kedze to je len plosak a to co som nacrtol. Podarilo sa mi ale zapojit vsetko tak ze to uz nebrumi avsak teraz nefunguje potenciometer. Vedel by si mi nacrtnut zapojenie potenciometra aby fungoval ako ma?
/takze odpojil som potenciometer a dal iba rovno vstup do zosiku a s prazdnym jack vstupom to brumi dost nahlas. Co je s tym?
/takze odpojil som potenciometer a dal iba rovno vstup do zosiku a s prazdnym jack vstupom to brumi dost nahlas. Co je s tym?
Jack máš uzemnený,tak ako aj skrinka ,ak to máš v skrinke?Na potenciometri stredný vývod je výstup.Tie krajné si vyskúšaj,jeden je vstup signálu.Ak ich zapojíš naopak nič sa nestane ,akurát budeš regulovať hlasitosť do opačnej strany,tak si to prepojíš opačne.
-
tomasito13
Star
Jack je neuzemneny a cele je to vybrane zo skrinky ktora je ale drevena. Cize ako to uzemnit? Chladic?
Jack má kovovú čať ,ktorá je ako zem a mala by byť spojená s tým potenciometrom a následne aj ten pripojený na zem dosky zosilňovača ,ak to nemáš v skrinke.Potenciometer zvykne byť aj priamo na doske.Ak potenciometer nie je priamo na doske ,tak najlepšie je ,ak potenciometer a jack sú uzemnené na doske na jednom mieste ,nejakým hrubším vodičom.
-
tomasito13
Star
Ok skusim, este mi skus polopate vysvetlit co je to zem zosilnovaca?
No napr.ak zosilňovač má napájanie iba +-12V ,tak zem je - presne tak ako je to v aute,kde - pól je kostra.
Ale ak má zosilňovač napájanie -12V 0 +12V ,tak ten stred akože 0 je zároveň zem.
Ale ak má zosilňovač napájanie -12V 0 +12V ,tak ten stred akože 0 je zároveň zem.
-
tomasito13
Star
Takze kupil som novy potenciometer aj samicu jacka a nejake svorky a postupnym kombinovanim som dosiahol to ze mi to uz nebrumi a potenciometer reguluje hlasitost. Vyskytol sa ale iny problem a to ze pri uplne stiahnutom volume stale pocut slaby zvuk. Da sa toto nejako odstranit alebo mam kupit potenciometer so spinacom?
Kup oddelovacie trafo a problem vyrieseny.