uznanie absolvovanych predmetov - VS

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Kosh
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

uznanie absolvovanych predmetov - VS

Príspevok od používateľa Kosh »

no, takze sa mi stalo, ze asi nedobrovolne opustim moju VS

potrebujem vediet jednu vec.

teraz, povedzme buduci tyzden ma poslu kade lahsie (studoval som za mgr.), ja si okamzite vyplnim prihlasku na tu istu skolu, na podobny odbor, ale bc., pretoze za mgr to uz zrusili, uz sa da ist iba za bc.

ten novy odbor je tak podobny tomu staremu, ze vela, cca 20 predmetov je totoznych, nazov, sylabus, obsah, vecsina profesorov, a,

da sa poziadat o to, aby mi tieto predmety uznali za absolvovane? - totiz v takom pripade by som nastupil k 1.9.2008 na bc studium, do prveho rocnika, ale cca 60% predmetov, ktore treba na absolvovanie studia, by som uz mal hotovych, na zaklade tych co by mi akoze uznali.

chcel by som vediet ci o tejto teme nieco viete, je jedno na akej vs. ja mam info jedine z mediciny UK, v Bratislave, ze tam uznavaju predmety do 5 rokov od ich absolvovania - do coho by som sa relativne zmestil, pretoze moja fakulta je tiez na UK, a tie predmety som absolvoval v 2004 - 2007

a taktiez co si myslite o tom, ze moj typ studia, co som doteraz studoval, je uz dobiehajuci, novy ludia sa tam prijimat nedaju, a to studium na bc ma pri tych istych predmetoch ine kody, napr stary kod XXXX55 novy kod YYYY55 - ale okrem tohoto detailu su tie predmety absolutne zhodne, ci s tym moze byt problem pri ziadani o uznanie tych predmetov.

dakujem
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

O tomto poznám iba jeden prípad jednej sestrinej spolužiačky, ktorá prestúpila z Bratislavskej Univerzity [socialna práca] na Trnavskú Univerzitu na rovnaký odbor. Samozrejme, že skôr, než tak urobila jej naslubovali, že jej absolvované predmety uznajú (čo boli skoro všetky vzhľadom na to, že to bol rovnaký odbor).
-Nakoniec si pri oficilanej žiadosti vymysleli nejakú stupiditu a musela odznova.

-Takže tu sa asi nedá na nič spolahnúť.. :|
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

heh, tak to si ma dobre nastrasil, ukludnujem sa z myslienkou, ze je to v ramci univerzity :-) dufam ze mi niekto napise nieco pozitivne, lebo odznova sa mi to moc robit nechce, ale robit ist tiez nie :twisted:
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

bud ti to uznaju priamo na studijnom alebo sa potom treba porozpravat s profakom, pokial je to ta ista VS a prebera sa +/- to iste tak je dost velka sanca na uspech :)
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

poviem ti takto - vsetko zalezi od profesorov resp tych ludi co maju na starosti, ten ktory predmet...

napr u nas na skole (FIIT STU) nikto neuznal C a horsie a ked to bolo pred 2 rokmi tak to vobec nehrozilo...ale napr kamaratke na inej fakulte (tiez na STU) uznali vsetky predmety okrem tych, z ktorych mala E...
inemu kamaratovi zas pouznavali skusky dokonca z inej univerzity...

jednoducho to vyskusaj - za to nic nedas (teda mozno hej - spominana kamaratka platila tusim za kazdu skusku 100 SKK)...maximalne budu po tebe spatne pozerat :wink:
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

ono je to ta ista vs, ta ista katedra historie, pedagogiky

predmety su absolutne totozne

jediny rozdiel je ten, ze ja som studoval magisterske studium, a oni to teraz maju tak, ze tie iste predmety rozdelili na dve kopky, jedna je akoze bc, 3 roky, druha je akoze mgr, 2 roky, nadstavba nad to bc

a vybavovat to mam dopredu, alebo az potom, ked nastupim? a taktiez, ked tam teda nastupim, tak najprv na studijne, s vykazmi, pripadne starym indexom, a ked ma poslu niekde, tak potom si tie predmety zapisat, a u profesora vykecat?

totiz som s toho strasne nervozny, ci do toho ist, pretoze co ked mi to nahodou ani na studijnom, ani u profesorov neuznaju, tak co potom, budem dalsie tri roky na vyske robit v podstate to, co uz mam hotove.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Kosh napísal:totiz som s toho strasne nervozny, ci do toho ist, pretoze co ked mi to nahodou ani na studijnom, ani u profesorov neuznaju, tak co potom, budem dalsie tri roky na vyske robit v podstate to, co uz mam hotove.
to je riziko povolania, dufaj ze nezmenia ucebne osnovy, lebo budes vsetko nanovo robit naisto ;-)
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

100% viem ze ucebne osnovy nemenili, este teraz pred tyzdnom som bol na skuske na tom starom studiu, s ktoreho asi letim prec, a bol som tam zaroven s bakalarmi, a nas par magistrov tam bolo -> rovnake otazky, sylaby -> co znamena ze skuska/predmet ma absolutne totozny obsah
SiS
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa SiS »

ja ti poviem takto...presne ako ty ma vyhodili v 3 ročníku ešte zo starého doznievajúceho mgr. štúdia. Teraz 1.9.2007 som nastúpil do 1. ročníka nového odboru a s tým, že som si požiadal o uznanie predmetov, ktoré boli dosť podobné s tými predošlými. Všetky mi uznali s ničím som nemal problém.
Avšak dosť záleží od konkrétneho profesora, docenta, magistra kt. ťa to učí či ti to opätovne uzná alebo nie.
Ale myslím, že by nemal byť nejaký veľký problém.
Veľa šťastia.
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

dik, som dostatocne povzbudeny :-) tak si teraz podam prihlasku, a ked ma zoberu, a nahodou mi to neuznaju, tak co uz, ale neskusit to a zahodit 3 roky by bola skoda :-)
SiS
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa SiS »

nie je zač..nech sa ti to podarí
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Ja by som skocil na studijne, resp za dekanom fakulty, hodil s nimi rec lebo mi ti tu mozeme napisat hocico asi to zavisi od nich
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

ano, aj na studijnom sa teraz ohladne toho skusam informovat.
Napísať odpoveď