V hackerskej súťaži prekonaná aj Vista, Ubuntu nezdolané

Informácie o software, ankety...
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

V hackerskej súťaži prekonaná aj Vista, Ubuntu nezdolané

Príspevok od používateľa Cesar »

http://www.dsl.sk/article.php?article=5495

http://macblog.sk/novinky/mac-os-x-bol- ... -1079.html

Mac OS X ako najpokročilejší a najbezpečnejší os na svete hackli už prvý deň. :D
cez lokálnu ethernetovú sieť iba na štandardne spustené systémové služby v štandardnej konfigurácii jednotlivých OS
Tiež najlepší a najbezpečnejší os na svete Windows Vista SP1 hackli na druhý deň.
využila doteraz neznámu a neopravenú chybu v prehrávači Flash od Adobe, ktorá jej umožnila spustiť pri návšteve podvrhnutej stránky vlastný kód
V tretí deň súťaže bolo možné využívať k prieniku chyby v ľubovoľnej populárnej desktopovej aplikácii, ktorú porota uznala za dostatočne používanú.
Ubuntu 7.10 respektíve niektorú dostatočne populárnu aplikáciu bežiacu pod týmto OS sa nepodarilo úspešne nikomu prekonať ani v tretí deň súťaže.
:shock:
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

interesting
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Taketo súťaže neponúkajú žiadny reálny obraz. Jeden z dovodov je, že Linux je oproti Windowsu zanedbatelne rozšírený a z toho dôvodu sa mu venuje menej pozornosti od odborníkov, hackerov a pod...

Jedným slovom: nejsou lidi, ktorý by sa tým v dostatočnej miere zaoberali. Tak ako je blbosť, že na Linuxe nie sú víry. Sú - akurát sa to nikomu neplatí písať pre 2% užívateľov a na 3o rôznych distribúcií :)
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

begbeee napísal:Tak ako je blbosť, že na Linuxe nie sú víry. Sú - akurát sa to nikomu neplatí písať pre 2% užívateľov a na 3o rôznych distribúcií :)
Aký vírus je pre Linux (doteraz som počul len o jednom a aj to bol len prvo Aprílový žart)? ;)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Vírusy nie sú a aj keby boli nikto kto používa linux by niečo neznáme nespustil ako root.

Keď niekto nemá zapnuté VNC alebo SSH tak sa tam nikto nedostane. Zaujímavé čítanie sú ale popisy aktualizácií Win Vista:
Bol identifikovaný problém v zabezpečení, ktorý by mohol umožniť útočníkovi získať na diaľku prístup do vášho počítača so systémom Windows a získať nad ním kontrolu. (Dátum publikovania: 8. 9. 2008)
:D
link
link2

Ľudia sú na všetko: Hackeri prenikli na servery Red Hatu a Fedory s podpisovacím kľúčom
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No zle som sa vyjadril a z tej vety sa to asi dobre nedá vydedukovať:
vírusy sú možné aj na linuxe ako na ktoromkoľvek OS.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

ten clanok je uz riadne stary, aj sa mi zdalo, ze som to uz kedysi cital :D
k teme: vzdy sa nejaka diera najde, lebo operacny system tvoria ludia a to su tvory od prirody nedokonale :wink:
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

begbeee napísal:Taketo súťaže neponúkajú žiadny reálny obraz. Jeden z dovodov je, že Linux je oproti Windowsu zanedbatelne rozšírený a z toho dôvodu sa mu venuje menej pozornosti od odborníkov, hackerov a pod...

Jedným slovom: nejsou lidi, ktorý by sa tým v dostatočnej miere zaoberali. Tak ako je blbosť, že na Linuxe nie sú víry. Sú - akurát sa to nikomu neplatí písať pre 2% užívateľov a na 3o rôznych distribúcií :)
:lol: to nemyslíš vážne.. čitaj aspoň toto:
Antivírová ochrana
Microsoft Windows XP SP2 Vás otravuje povinnosťou nainštalovať antivírus. Je prakticky nemožné bez komplikovaných zásahov v
registroch zbaviť sa tejto požiadavky. V Ubuntu Linuxe môžete čokoľvek okamžite zakázať, alebo aj úplne preprogramovať. Akýkoľvek
antivír v Linuxoch však funguje úplne odlišne – je totiž stavaný na kontrolu počítačov v sieti, ktoré používajú komerčný SW od spoločnosti
Microsoft.
Linuxe su ovela viac rozšírené ako Windows (myslim medzi ludma ktory tomu rozumeju) čiže odbornici Hackeri atď deti a amatéri ktorý su na Viste tam vôbec nepočítam kedže nedokažu hacknuť nič
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

No toto su naozaj tazke zasahy do registra:
http://www.winxptutor.com/sp2/wscsvc.htm
Cize ja ked mam na firemnom booku Vistu, na domacom booku Vistu, tak som blbe decko? :) Dieta zlate, ty absolutne netusis o com hovoris.
vladino001
Light Professional
Light Professional

killa_bee napísal:No toto su naozaj tazke zasahy do registra:
http://www.winxptutor.com/sp2/wscsvc.htm
Cize ja ked mam na firemnom booku Vistu, na domacom booku Vistu, tak som blbe decko? :) Dieta zlate, ty absolutne netusis o com hovoris.
väčšina ludi čo používaju Vistu su deti a použivaju to výlučne na HRY!! Firemné to je o inom. ale tak vieš sa dostať do neakeho ineho pc? (nemyslim ak niekto niečo zdiela :lol: ) máš vedomosti aby si niečo také dokázal? ak maš take vedomosti nadobudol si ich používaním Windowsu? Ak Hej tak berem späť a ospravedlňujem sa ti a asi budeš vínimka
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Venovať sa hackovaniu Linuxu a hľadnie dier v Linuxe nie je efektívne pokiaľ Windows používa drvivá väčšina ľudí, firiem a inštitúcií.

To že podľa tvojej mienky odborníci a hackeri používajú Linux (s čím sa ešte dá súhlasiť) je síce pekné, ale v ich cieľom je určite Windows. Tak som to aj myslel. Preto sa jednoduchšie poukazuje na chyby majoritného OS oproti predsa len málo rozšíreného Linuxu.

To, že pre teba sú užívatelia Windowsu, a nedajbože Visty, deti - mám tušáka, že patríš k nim.
vladino001 napísal:väčšina ludi čo používaju Vistu su deti a použivaju to výlučne na HRY!!
Na hranie nie je lepšie XP? :roll:
vladino001
Light Professional
Light Professional

begbeee napísal:Venovať sa hackovaniu Linuxu a hľadnie dier v Linuxe nie je efektívne pokiaľ Windows používa drvivá väčšina ľudí, firiem a inštitúcií.

To že podľa tvojej mienky odborníci a hackeri používajú Linux (s čím sa ešte dá súhlasiť) je síce pekné, ale v ich cieľom je určite Windows. Tak som to aj myslel. Preto sa jednoduchšie poukazuje na chyby majoritného OS oproti predsa len málo rozšíreného Linuxu.

To, že pre teba sú užívatelia Windowsu, a nedajbože Visty, deti - mám tušáka, že patríš k nim.

Na hranie nie je lepšie XP? :roll:
-ano som na XP/ubuntu lebo niesom jedinný uživatel PC
-nieje efektívne? hmm prečo? kto by sa nechcel popíšiť že hackol najrýchlejši PC na svete z rady Blue gene alebo dosť velká časť serverov?

edit: Natro ale výzva je to dosť velka
Natro
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Natro »

vladino001 napísal:-ano som na XP/ubuntu lebo niesom jedinný uživatel PC
-nieje efektívne? hmm prečo? kto by sa nechcel popíšiť že hackol najrýchlejši PC na svete z rady Blue gene alebo dosť velká časť serverov?
Hh tak asi nikto sa nepochvali :) len niaky "magor"
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

vladino - vies co je najlepsie? ze flame wars vyvolavaju deti neznale problematiky. V tejto dekade sa pocitace nehackuju na urovni OSu, ale na urovni aplikacii, co je aj pripad tej sutaze. O mojej odbornosti ta nebudem presviedcat, na to mas malo rokov. A keby si si poriadne precital ten clanok, tak by si zistil, ze Vista bola hacknuta az na 3ti den, kedy mali sutaziaci povolene sa zamerat na aplikacie 3tej strany, ktore uznali za bezne pouzivane.
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa LOLCATS »

killa_bee napísal:vladino - vies co je najlepsie? ze flame wars vyvolavaju deti neznale problematiky. V tejto dekade sa pocitace nehackuju na urovni OSu, ale na urovni aplikacii, co je aj pripad tej sutaze. O mojej odbornosti ta nebudem presviedcat, na to mas malo rokov. A keby si si poriadne precital ten clanok, tak by si zistil, ze Vista bola hacknuta az na 3ti den, kedy mali sutaziaci povolene sa zamerat na aplikacie 3tej strany, ktore uznali za bezne pouzivane.
Inteligentny, psychicky dospely clovek vie podat svoj nazor tak aby ineho nemusel ponizit alebo ho urazat....

Nesuhlasim s nazorom ze vacsina deti pouziva Windows.....resp. Je ovela viac odbornikov na IT, ktori pouzivaju Linux ako deti ktore pouzivaju Linux.
Tym chcem povedat, ze nielen deti pouzivaju Windows a preto je taketo skatulkovanie "windowsakov" nemiestne...
Podstata virusov je vlastne v tom ze vyuzivaju "bugy" (chyby) a hlupost uzivatela....Teda tam kde virus vo Windowse zasiahne nejaku dolezitu sucast systemu tam by sa pri potencionalnom linux-viruse system spytal ci som to chcem spustit ako root atd...
Napísať odpoveď