Váš názor na školskú prax?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ateista
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Váš názor na školskú prax?

Príspevok od používateľa ateista »

co si myslite o skolskej praxi podla mna je to krute zdieractvo nas studentov :evil:
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

hm,skolsku prax som mal v druhom rocniku,a takisto ju absolvujem aj 3om :( no skoda no,nechcelo sa mi to vobec robit,robil som nieco u jedneho chlapika,som tam pomahal na stavbe a tak,sa mi strasne nechcelo :(
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Nikdy som neabsolvoval, ale pride mi to lepsie, ako sediet v skolskej lavici tyzden, co tyzden. Aspon na chvilku vypadnut zo skoly a nemat to stereotypne.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

p4ra napísal:Nikdy som neabsolvoval, ale pride mi to lepsie, ako sediet v skolskej lavici tyzden, co tyzden. Aspon na chvilku vypadnut zo skoly a nemat to stereotypne.
no hej lenze ty pracujes a skola za teba dostava peniaze, tak to je trosku sila, aspon viem ze tak je na SOUckach ktorych ziaci robia na praxi u sukromnikov :wink:
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

ja som mal prax taku ze som si vybavil papier akoze som nieco robil v nejakej pocitacovej firme, a pritom som brigadoval v jednej firme a pekne som si zarobil :) niektory spoluziaci mali tiez iba vybavene papiere a boli dva tyzdne doma..
MirecPB
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MirecPB »

je to paradicka :smt023 akurat tento piatok mi skoncila... este bych bral aj do konca roka. V skole je nuda, ked nevidno nazivo veci
inak. prax sa da vybavit aj za prachy, len treba najst taky podnik
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

ja mam prax obtyzden takze skolsky rok utecie ako voda..... na peniazoch to zalezi hlavne od toho ako ma podnik podpisanu zmluvu so skolou. Niekde je na konci mesiaca odmena 300 sk a niekde 0sk..... sice neni to nic moc ale niektore odbory tu prax fakt potrebuju, omnoho ina je prax ako teoria myslim ze to vedia povedat viaceri.....

a este k tym peniazom, byvaju rozne akcie (vo volnom case) kde sa da krasne zarobit dakto da 100 na hodinu a dakto ubohych 35 korun..... ale to zalezi aj od prace, od akcie a podla vlastnej skusenosti to najviac zavisi od toho kto vas vyplaca!!! 8)
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

pozitivne..clovek sa nauci pracovat..ja som sa napraxoval az az(chodil som na hotelku)dost som na to nadaval, ale v konecnom dosledku to jedine pomohlo. Je to tak trosku zdieranie, ale cely zivot je tak trosku zdieranie(najma praca v restauraciach, hoteloch celkovo cr na Slovensku :evil: )pamatam sa, ze oficialne som mal pocas praxe vypracovat receptury, kalkulacie a pritom som robil casnika, co bol lepsi pripad pretoze parkrat som sa ocitol aj v kuchyni a na jednej prevadzke bolo beznou praxou, ze hotelaci vykladali brikety a robili podobne "hotelierske" prace :)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Ja som mal prax v jednej kovovyrobe kde nam slubili kazdemu istu sumu x na tyden ale boli sme tam dvaja a dostali sme ju napoli... lepsie ako ini ktori makali gratis. Ale aspon nejaka zivotna skusenost.
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

ja mavam kazdy pondelok prax, celkom to ujde ale ako zistil tak u nas na skole este pouzivaju fyzicke tresy :?
ateista
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ateista »

no ja som mal prax 3 roky na ZSSP tiez na papiery bolo pisane ze mame dostat peniaze vzdy na konci roka ale nic sme nedostaly a ze to bolo celkom v poho a ted ako nadstavba je to zas to iste dokonca podla zmluvy mame zarobok ubohych 30SK na hodinu tkaze neviem ci sa to vobec oplati niekde praxovat namiesto penazi je len clovek zdr....ny a furt len maka ako daky otrok je to na p.d :evil:
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

jj taktiez.. vybaveny papier a behal som s kamosmi po cundroch
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ja som mal prax v Asbise dostaval som 70Sk za kazdy zlozeny Pocitac 30Sk dostavala skola
Denne som ich zlozil cca 10 podla toho dokedy som bol
Robim to aj dnes obcas ale mimo skolu potm dostanem 100Sk za PC ale uz ma to nudi ... ten stereotyp dojdes rano skladas a servisujes od 7:00 do 13:00 alebo do 17:00 dakujem pekne uz mi z toho hrabalo. Teraz tam skocim par krat za mesiac vacsinou po obede
Ale za tie peniaze to stoji
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Ja som ešte zatiaľ gymnazista takže veci ako praxe a tak som počas štúdia riešiť veľmi nemusel ale dosť veľa kamošov si praxe vybavila tak že si zohnali papier a flákali sa čo podľa mňa nie je úplne dobrý prístup kedže prax má človeka niečo naučiť
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Ja som an elektrotechnickej este len druhak ale v prvaku som vybavil papier a lenosil doma :P.Tento rok to vypada ze si vybavim papiere a normalne budem robit tam kde normalne robievam iba vikendy.BTW z opacnej strany tie krasne baby z hypernovy :).Dnes som tam bol a jedna taka zlata holka bola za salamou.Najradsej by som vtedy tu salamu preskocil :P.A bola zo ZHOSky kde ich zdieraju ako svine
evee
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa evee »

PRAX!!! to je hovadina jak mraky..ja tm makam jak volaky kkt a pomylim sa napriklad ze vybrusim o 1 milimeter menej ako som mal a dostanem za 4?to je vydieranie..mame debilnych u citelov :cry: :evil:
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

evee napísal:PRAX!!! to je hovadina jak mraky..ja tm makam jak volaky kkt a pomylim sa napriklad ze vybrusim o 1 milimeter menej ako som mal a dostanem za 4?to je vydieranie..mame debilnych u citelov :cry: :evil:
nemas, ja som dostal 2x 5 za 1 minutu a este aj dva krat facku cez hubu
//ale pritom som dostal 5 len zato ze som sa chchel nieco spytat a hned bol nervozny
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

evee napísal:PRAX!!! to je hovadina jak mraky..ja tm makam jak volaky kkt a pomylim sa napriklad ze vybrusim o 1 milimeter menej ako som mal a dostanem za 4?to je vydieranie..mame debilnych u citelov :cry: :evil:
si predstav ze sa ti to stane v zamestnani. myslis ze ti da zamestnavatel 4-vorku?
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Ja som mal skolsku prax vo firmach a ako v odbore IT mi to neuveritelne pomohlo a ešte nam hodne davali vo firmach .... Takze som rad ....
yoplin napísal:si predstav ze sa ti to stane v zamestnani. myslis ze ti da zamestnavatel 4-vorku?
zamestnavatel ta bud vyrazi za neschopnost (pokial sa to bude opakovat alebo ti moze dat ten material k uhrade za sposobenie straty ) samozrejme to vsetko je dost hrubo povedane ......
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

kuwa, co sa stazujete? ja som peniaze dostaval len za letne povinne praxe, za praxe pocas roka som nedostal ani korunu, ved za ten cas by ste sedeli v skole a nenaucili by ste sa absolutne nic.. uz mojmo rocniku rozpravali na prevadzkach, ze sme posledni co sa snazia-ostatni sa len od-ebat na marodky a podobne pitchoviny, riadne leniva generacia nam to teda rastie :x
Napísať odpoveď