//RATZI ma predbehol
Vaša Top Speed
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vaša Top Speed
nic v zlom ale toto su tabulkove hodnoty a tie vo vseobecnosti su nizsie ako tie realne.. ja mam tiez pisanu v technicaku maximalku 186km/h a auto da 210km/h... u 2.2TDCi nieje problem tych 240km/h poznam par chalanov co maju tieto motory a daju na nich tolko.. s 2.0TDCi myslim ze by nemal byt problem dat nejakych 225km/h ale tych 235km/h sa zda moc aj mne jedine tak ako hovoril RATZI dolu kopcom a tachometrovych.. inak tu je vidiet ze 2.2-ka ide aj viac
//RATZI ma predbehol
, DR8PruBr asi hovoril o tachometrovych..
//RATZI ma predbehol
Napisal si, ze 2,2tdci da aj 250. Ukazal som ti technicke parametre, kde 250 neda ani zdaleka. Potom sa tu zacnes ohanat nejakym pochybnym videom. Ked sem niekto napise kolko isiel, predpokladam, ze tou rychlostou realne isiel. Inak sme v teme na akom cisle ste videli rucicku tachometra.RATZINGER666 napísal:DR8PruBr netvrdil, ze to bolo gps...
Ja mam opacnu skusenost. Prevez ma na 2.0 tdci a ak pojde aspon 220km/h tak sa potom mozme o niecom bavit.Suffel napísal:nic v zlom ale toto su tabulkove hodnoty a tie vo vseobecnosti su nizsie ako tie realne..
-
Suffel
Guru
len pozor nieje 2.0TDCi ako 2.0TDCi kedze sa robili v dvoch verzia s 85kW a 96kW motorom.. keby mam mondeo tak ta preveziem ale nemam.. kamarat ma 2.0TDCi 85kW a pri plyne na podlahe da 202km/h podla GPS...
-
RATZINGER666
Darca
kobalt: tak o com sa chces bavit, ked sam pises, ze ked sem niekto napise kolko isiel, predpokladas, ze tou rychlostou realne isiel, pricom si tvrdil, ze to nie je mozne?? si trhni nohou, mas tu 4 videa, v ktorych je poprena ta tabulkova hodnota oboch motorizacii a jedneho cloveka, ktory s tou 2,0 tych 235 isiel... a ak sme teda v teme na akom cisle ste videli rucicku tachometra, na co sa potom vypytujes na udaje z gps?
To viem, s tou 85kw verziu som ani nepocital.Suffel napísal:len pozor nieje 2.0TDCi ako 2.0TDCi kedze sa robili v dvoch verzia s 85kW a 96kW motorom..
Ratz: Praveze nie sme v teme na akej hodnote ste videli rucicku, preto by som tu cakal realne hodnoty. To je cele. Mna len zarazila ta rychlost, nakolko ako vidis podla tych tabulkovych hodnot tolko neda ani 200 konova verzia. Samozrejme v reale to moze byt o inom, ale 235 dvojlitrove dieslove mondeo nepojde v zivote.
OT pre suffela: Co to mas za auto?
-
Suffel
Guru
Focus 1.6 74kW
-
hojko
Site Admin
Rozdiel v rychlostiach na tachchometri a pri GPS by nemal byt velky, u mna je to len malicka odchylka, pri niektorych rychlostiach je to uplne presne, niekde mi ukazuje tachometer o 2-3km/h viac ako GPS.
-
Digital
Guru
mne už pri 100 km/h na tachometri skáče rozdiel 10 km/h oproti GPS, pri 200 km/h sa rozdiel vyšplha aj na 30 km/h... takže u mňa tacho absolutne nepresné
-
Mrk
Professional
no neviem, osobne mam taku skusenost, ze pri vyssich rychlostiach to dost premeriava, konkretne napr. v mojom aute, tacho 190 a gps 170, nemam sice seriovy rozmer pneu, ale rozdiel v obvode je 1,8% co je v norme
bohvie ako funguju tie poulicne radary, lebo napr na tatkovom aute som mal tempomat na 58 a henten radar mi ukazoval 52
bohvie ako funguju tie poulicne radary, lebo napr na tatkovom aute som mal tempomat na 58 a henten radar mi ukazoval 52
Pouličným radarom by som skôr veril ako tachometru.... (teda až na výnimky.. napr. ten na Južnej triede v KE neďaleko Qualtu niekedy riadne "podmeriava"). Inak každý tachometer meria rozdielne.. napr. pri spomínanom radari na Južnej triede, okolo ktorého niekedy chodievam aj niekoľkokrát denne... na Fabii mi pri tachometrových 80km/h ukazuje 70km/h.... na i30ke pri tachometrových 80km/h už je na radare 75km/h.
Ja som sa stretol pri Skoda/VW s dost velkymi odchylkami. Taky Superb napr. 210 tachometrovych a nesli sme ani 200. Pneu tam boli seriove, take ake mali byt.hojko napísal:Rozdiel v rychlostiach na tachchometri a pri GPS by nemal byt velky, u mna je to len malicka odchylka, pri niektorych rychlostiach je to uplne presne, niekde mi ukazuje tachometer o 2-3km/h viac ako GPS.
Skor je vynimka mat odchylku oproti gps iba 2 - 3km/h. Jedine 607 isla hadam presne ako gps a kamaratova 308 ide plus minus 2km/h proti gps, ale inak zatial vsetko tacho co som videl premeriava.
Môj rodinný Citroen C3 Picasso ukazuje či idem 50 alebo 150 vždy o 4km/h naviac
-
Shark NX
Addict
No Fiesta je na tom tiez zaujimavo ... Tachometrovych 55km/h je presna 50, tachometrovych cca 99km/h je 90 (Obchvatova 90 v BA), tachometrovych 130km/h je 121, tachometrovych 147km/h je 137 (Na radary) a pri nohe na dne, dolu kopcom po ceskej D1 a s vetrom v chrbte je 198km/h 182.
Tie presne hodnoty su merane dvomi GPSkami + OBD Scannerom ("Wireless CAN OBD2 Memo Scanner" z DX)
A Ford Mondeo MK3 je na tom identicky ... Cize OBD ma spravnu rychlost len tachometer to ukazuje s odchylkou.
Tie presne hodnoty su merane dvomi GPSkami + OBD Scannerom ("Wireless CAN OBD2 Memo Scanner" z DX)
A Ford Mondeo MK3 je na tom identicky ... Cize OBD ma spravnu rychlost len tachometer to ukazuje s odchylkou.
-
Suffel
Guru
uplne suhlasim zo Sharkom tak isto to mam aj ja na Focuse..
-
hojko
Site Admin
Tie odchylky o ktorych tu pisete ma dost prekvapuju, kedze som si myslel, ze je to relativne mensia odchylka. Rozmyslam, ci je mozne, aby sa ukazovatel rychlosti na tachometri neriadil len nejakym cidlom (napr. ABS snimac otacok kolesa), ale pri vyssich rychlostiach by sa to korigovalo GPSkom, ci???
-
Shark NX
Addict
Ono predpokladam, ze rychlost sa snima pri novych autach prave ABS cidlom, pripadne cidlom v diferenciali (Neviem presne ako to je merane).
Peugeotky boli slavne tym (207,307, 407) ze boli na chlp presne s GPSkom. Nove kusky (Aspon 508) uz maju odchylku.
V kazdom pripade to cidlo je extremne presne a moze sa mylit max o 0,1-0,5km/h ... Korigovanie GPSkom je tam podla mna zbytocne.
Myslim si, ze odchylka je tam dorabana schvalne z dovodu vyssej pocitovej rychlosti a zvysenia bezpecnosti (Preto odchylka zo zvysujucou rychlostou rastie).
Renaulty s vstavanou TomTom navigaciou dokonca neuvadzaju GPSkovu rychlost ale rychlost z auta.
Ono hlavne aj kilometrovniky maju potom odchylku. 20.6. som isiel s Fiestou z Prahy do Varsavy a pod jednym domom som navigaciu zapol, pockal na satelity a pod druhym domom som ulozil zaznam trasy.
Kilometrovnik v aute mi napisal 761km a GPS napisal 692km ...
Peugeotky boli slavne tym (207,307, 407) ze boli na chlp presne s GPSkom. Nove kusky (Aspon 508) uz maju odchylku.
V kazdom pripade to cidlo je extremne presne a moze sa mylit max o 0,1-0,5km/h ... Korigovanie GPSkom je tam podla mna zbytocne.
Myslim si, ze odchylka je tam dorabana schvalne z dovodu vyssej pocitovej rychlosti a zvysenia bezpecnosti (Preto odchylka zo zvysujucou rychlostou rastie).
Renaulty s vstavanou TomTom navigaciou dokonca neuvadzaju GPSkovu rychlost ale rychlost z auta.
Ono hlavne aj kilometrovniky maju potom odchylku. 20.6. som isiel s Fiestou z Prahy do Varsavy a pod jednym domom som navigaciu zapol, pockal na satelity a pod druhym domom som ulozil zaznam trasy.
Kilometrovnik v aute mi napisal 761km a GPS napisal 692km ...
96 kW verzia, samozrejme tachometrovy udaj... GPS-kovo by to bolo trocha menej.
Ten radar ukazoval po prvych mrazoch standardne 25 km/hbrm napísal:Pouličným radarom by som skôr veril ako tachometru.... (teda až na výnimky.. napr. ten na Južnej triede v KE neďaleko Qualtu niekedy riadne "podmeriava"). Inak každý tachometer meria rozdielne.. napr. pri spomínanom radari na Južnej triede, okolo ktorého niekedy chodievam aj niekoľkokrát denne... na Fabii mi pri tachometrových 80km/h ukazuje 70km/h.... na i30ke pri tachometrových 80km/h už je na radare 75km/h.
Ale mozem potvrdit, ze vacsina tachometrov ukazuje vyssiu rychlost. Pripisujem to tomu, ze sa tak automobilky mozu chranit pred zalobami v pripade pokut za rychlost, ale tiez to ciastocne zvysuje bezpecnost (ako uz pisal Shark).
Renault megane 1.6 16v 75KW a 100koni .Ako sofer Vranov-čaklov 140km/h všetko by bolo ok ale mam 16 rokov takze som este bez papierov 
Tak ten kto ti dal karovať je riadny ko*ot a aj ty keďže si mohol spôsobit ako neskúsený šofér nejakú nehodu.