Veľký biznis: Diplomovka na kľúč v akcii za pár stoviek eur
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Veľký biznis: Diplomovka na kľúč v akcii za pár stoviek
na titule najviac asi zalezi retardovanym "personalistom" ktori triedia vstupne zivotopisy
samozrejme, dobry hladi na to co ten clovek ma za sebou, titul je +, retardovany bez titulu ani necita a tym padom je jedno co ako na pohovore, kedze na ten ani nepride pozvanka
samozrejme, dobry hladi na to co ten clovek ma za sebou, titul je +, retardovany bez titulu ani necita a tym padom je jedno co ako na pohovore, kedze na ten ani nepride pozvanka
-
Mek
Addict
Mne je len trochu divno, ked niekto ma taky isty titul, ako ja, co som na diplomke makal poctivo rok - najviac casu zabralo programovanie, a nakoniec dat to na papier bolo zalezitostou dvoch mesiacov on-off.
Nech mi nikto netvrdi, ze mi to nic nedalo. Dalo a vela. Naucil som sa veci, ku ktorym by som sa bez toho nedostal ale co je hlavne, bavilo ma to. Zadanie som si vymyslel sam (rovnako aj na bakalarku).
Myslim si, ze zaverecne prace ako take maju zmysel. Clovek sa nauci, ze ked nieco urobi, musi to vediet aj nejako obkecat tak, aby to malo hlavu aj patu, aby to malo nejaku upravu, aby tam neboli gramaticke chyby a podobne. To je velmi dobra lekcia do zivota.
Co sa tyka kupovania zaverecnych prac - ano, je to mozne a uz len preto, ze je XY konciacich studentov a kazdy z nich musi mat inu temu a, najma na humanitnych smeroch, uz proste nie je co nove vymysliet, tak sa kazdy rok tocia tie iste temy s malymi obmenami. Tu uz naozaj ma zaverecna praca zmysel len v tom, ze nauci cloveka nieco hodit na papier tak, aby to malo aspon nejaku formu. Tento trend som ale uz videl aj na nasej skole (IT zamerania), kde niektore temy zaverecnych prac boli ozaj nanic, totalne bez praktickeho vyuzitia, v podstate "len aby boli" - a to presne preto, lebo nemoze mat kazdy originalnu, priekopnicku, novu, prinosnu pracu. Kedze je tych studentov tak vela...
Nech mi nikto netvrdi, ze mi to nic nedalo. Dalo a vela. Naucil som sa veci, ku ktorym by som sa bez toho nedostal ale co je hlavne, bavilo ma to. Zadanie som si vymyslel sam (rovnako aj na bakalarku).
Myslim si, ze zaverecne prace ako take maju zmysel. Clovek sa nauci, ze ked nieco urobi, musi to vediet aj nejako obkecat tak, aby to malo hlavu aj patu, aby to malo nejaku upravu, aby tam neboli gramaticke chyby a podobne. To je velmi dobra lekcia do zivota.
Co sa tyka kupovania zaverecnych prac - ano, je to mozne a uz len preto, ze je XY konciacich studentov a kazdy z nich musi mat inu temu a, najma na humanitnych smeroch, uz proste nie je co nove vymysliet, tak sa kazdy rok tocia tie iste temy s malymi obmenami. Tu uz naozaj ma zaverecna praca zmysel len v tom, ze nauci cloveka nieco hodit na papier tak, aby to malo aspon nejaku formu. Tento trend som ale uz videl aj na nasej skole (IT zamerania), kde niektore temy zaverecnych prac boli ozaj nanic, totalne bez praktickeho vyuzitia, v podstate "len aby boli" - a to presne preto, lebo nemoze mat kazdy originalnu, priekopnicku, novu, prinosnu pracu. Kedze je tych studentov tak vela...
Prosím vás, vysvetlite mi čo to znamená, že v humanitných vedách "už proste nie je čo nové vymyslieť".
To môžem povedať, že v IT už nie je čo nové vymyslieť, veď webstránky sú v princípe všetky rovnaké.
To môžem povedať, že v IT už nie je čo nové vymyslieť, veď webstránky sú v princípe všetky rovnaké.
begbeee> Ja by som to ešte rozšíril a spýtal sa aj na druhú časť vety že ako to myslel s tým... " tak sa kazdy rok tocia tie iste temy s malymi obmenami.".
Toto je až zbytočné komentovať.v humanitných vedách "už proste nie je čo nové vymyslieť"
-
seth82
Darca
Mek: Okrem reakcií na tvoj príspevok ešte poznamenám - nik predsa netvrdí, že ti to nič nedalo. Presne o tom som tu predsa písal, teda ak študent študuje pre seba (nie pre tri písmenká za/pred menom) a ak ho to baví a na dôvažok ak sa uplatní (čo je pravdepodobné, vzhľadom na IT smer), tak je to niečo úplne iné, ako kupovanie diplomky alebo inej práce. A o to celý čas ide.
Taktiež ma mierne dojala obrana človeka (neviem kto to tu písal, nechce sa mi ondieť kamsi dozadu), ktorý bol "zaneprázdnený" a preto bola jeho diplomovka vypracovaná inými akýmsi ospravedlnením. Sorry, 6 rokov študujem a pracujem full-time, predtým som robil 48 hodín týždenne nočné a stále som si písal diplomovku sám, tak ako si teraz píšem dizertačku taktiež sám. Ak niekto chce pracovať a urobiť si turbo na kariére, prosím, nech sa vzdá vzdelania, ak cíti, že na to nemá. A vice versa.
Taktiež ma mierne dojala obrana človeka (neviem kto to tu písal, nechce sa mi ondieť kamsi dozadu), ktorý bol "zaneprázdnený" a preto bola jeho diplomovka vypracovaná inými akýmsi ospravedlnením. Sorry, 6 rokov študujem a pracujem full-time, predtým som robil 48 hodín týždenne nočné a stále som si písal diplomovku sám, tak ako si teraz píšem dizertačku taktiež sám. Ak niekto chce pracovať a urobiť si turbo na kariére, prosím, nech sa vzdá vzdelania, ak cíti, že na to nemá. A vice versa.
-
Andi_Cibula
Addict
Ohromný vývoj, inžinierov všade plno ale za chvíľu nebudeme vedieť vyrobiť ani žiarovku
A čo, súdruhovia z Číny nám ich vyrobia, veď naši inžinieri-manažéri to vedia zmanažovať 
Zrušiť školstvo a bude pokoj, možno by sa toho až tak veľa nezmenilo.
Zrušiť školstvo a bude pokoj, možno by sa toho až tak veľa nezmenilo.
-
axxis
Addict
toto nie je aplikovatelne pre tituly. nemozes porovnavat trhovu hodnotu hmotnych statkov resp. ich vzajomne posobenie na seba s myslienkovymi pochodmi ludi.begbeee napísal: 1. Hodnota auta neklesá preto, lebo je veľa kníh.
o tom ziadna debata, s humanitnymi vedami sa stretavam v podstate denno denne ked si citam knihu, pocuvam hudbu alebo konverzujem o tom ci je lepsia pravica alebo lavica. Co presne to ma spolocne s tym, ze pre tieto veci nepotrebujeme vysokoskolsky vzdelanych ludi? S pozvaranymi tyckami sa tiez stretavam kazdy a nevidel som vysoku skolu zvaracsku.begbeee napísal:3. Vedel by som ti rozpísať, kde všade sa stretávaš s humanitnými vedami a ako ich využívaš (áno, aj keď to možno ani netušíš), ale vyzerá to byť márna snaha.
to by som zrejme nikdy nepovedal. ostatne ako si si mohol vsimnut mojim hoby je obhajovat "slabe" skoly proti "elitnym" ( co sa nakoniec casto zvrhne v diskusiu platene vs. free skoly ). Osobne som toho nazoru, ze aj skola so spatnym renome dokaze vyprodukovat spickovych odbornikov a na skoly s velkym menom chodia aj trotliStrojárina v ZA, Hutnícka v KE, STU BA, traja alebo štyria ďalší z TUKE ktorých fakulty neviem, klamal by som, jedna z nich bola s určitosťou Stavebná, poznám aj dvoch zo stavebnej v ZA. Ide o to, že ty mi tu budeš teraz kontrovať niečo v zmysle "jaaaj, ale tak tá moja produkuje lepších inžinierov" - mne je to jedno a to úprimne, ide mi o tú hlúpu kategorizáciu medzi inžiniermi a "neinžiniermi". Plevel je v oboch skupinách, kto chce, prerazí aj s vysokou zbojníckou.
tuna sme natrafili na cisty verbalny problem. Ja som robil synonymum medzi technikom a studentom technickej skoly. Napr. FCHPT je papierovo najlepsou a naslavnejsou faklutou STU-cky. Takze chemikov som zaradil medzi technikov. A ako som spominal v predchadzajucom poste, prirodovedecke smery si vazim samozrejme rovnako ako technicke. Ale kedze toto bolo ciste slovne nedorozumenie uzatvaram tuto temu.Čo sa týka chemikov a biológov (technikov si tam vplietol už ty sám, ako sám vidíš), nevšimol som si, že by moja sestra študovala biochémiu na technike Takže pozor na vec.
do tohto faktu sa premieta cisto povedomie ludi. ako som uz povedal, moderny mazor je, ze kazdy chce mat vysoku skolu a vox populi (aka. vox debilov) je taky, ze vysokoskolsky vzdelanych ludi je vela, su zbytocni a nebude mat kto robit bez ohladu na skolu. myslim, ze prezentovat sa beznemu obcanovi Slovenska s titulom ing., mgr., alebo akymkolvek zahranicnym tak v nich rozdiel nespravi.Vôbec netuším, že ako môže hodnota ing titulu klesať kvôli tomu, že je na Slovensku veľa mgr, nevidím v tom súvislosť hlavne vzhľadom na predchádzajúci fakt. Mgr predsa nemôže pracovať na poste ing, ktorý je predsa viac ako mgr a vie viac ako mgr.
guvno pravdabegbeee napísal:Prosím vás, vysvetlite mi čo to znamená, že v humanitných vedách "už proste nie je čo nové vymyslieť".
ak chces vediet ako sa v humanitkach neda nic nove vymysliet pozri si diplomovky pravnikov a porataj si kolke z nich uz boli spracovane.
a tvrdit, ze webstranky su rovnake je blud. technologie sa menia neskutocne rychlo, niektore pribudaju ine umieraju. kde si pocul pred par rokmi o migraciach z vlastych serverov do cloudu, HTML5 etc etc. To, ze Tebe sa zdaju rovnake este neznamena, ze rovnake su. A ver mi, ze ak by mali dvaja studenti za ulohu robit uplne totoznu stranku s uplne totoznou funkcionalitou ale jeden napr. v PHP a druhy v jave tak to nie je ani omylom rovnaka praca.
Navyse v technickych a prirodovedeckych pracach mozes stat na pleciach gigantov. Vezmes niekoho myslienky a rozvinies ich do novej podoby, v urcitom konecnom slede sa Ti vyvinie z nokie 3310 iPhone4S. (pamatam si ako som mal s bratom funny vecer ked sme pozerali na nejakej stranke kolkokrat su koho prace citovane a porovnavali sme si prace profesorov STU vs. Ficovu, Gasparovicovu etc., ktore boli vtedy citovane menej ako 3x)
Ale ako postavis alebo obmenis cokolvek na praci pravnika ci sociologa, ktora je v skutocnosti len resersou par clankov a v idealnom pripade knih? Takato praca nemala ziadny prinos, je to len redundancia a replikacia, uz len samotny fakt, ze niekto Ti taku spravi za prachy a nemas problem ju obhajit hovori sam za seba. Chcel by som vidiet na druhu stranu ako niekto robil taku praci napr. Mek-ovi.
enlighten mehughito napísal:Toto je až zbytočné komentovať.Ide o hrubé nepochopenie fungovania humanitných vied.
-
Mek
Addict
K reakciam na moj prispevok: mal som na mysli presne to, co axxis napisal v reakcii na begbee-ho.
Videl som par zaverecnych prac z humanitnych skol, ktore nemali prinos ani nahodou. Je mi jasne, ze aj na tych skolach sa najdu priekopnici, o tom potom. Ale bavme sa o majorite
Napriklad moja kamaratka mala temu "Porovnanie socialnych sieti" kde porovnavala FB s Pokecom. Jej konzultantka mala na salame (ani sa jej nedivim). Mala dost problem to natiahnut na pozadovany rozsah, ale so screenshotmi sa jej to podarilo. Zostatnicovala sice LTT, no nakoniec je z nej Bc. A trochu som sa pobavil na tom, ked som cital jej uvod a zaver, kde musela proste nejako vyzdvihnut DOVOD, preco prave tato tema, a preco je tato tema taka uzasna, skvela a nenahraditelna. Myslim, ze na skolach, kde sa davaju taketo temy, sa ludia povacsine tvaria, ze pracuju, len aby vykazali cinnost, a zaroven sa tlapkaju po pleciach, ako dari im a ich studentom. Tym studentom vsak prax da riadnu facku...
Videl som par zaverecnych prac z humanitnych skol, ktore nemali prinos ani nahodou. Je mi jasne, ze aj na tych skolach sa najdu priekopnici, o tom potom. Ale bavme sa o majorite
Napriklad moja kamaratka mala temu "Porovnanie socialnych sieti" kde porovnavala FB s Pokecom. Jej konzultantka mala na salame (ani sa jej nedivim). Mala dost problem to natiahnut na pozadovany rozsah, ale so screenshotmi sa jej to podarilo. Zostatnicovala sice LTT, no nakoniec je z nej Bc. A trochu som sa pobavil na tom, ked som cital jej uvod a zaver, kde musela proste nejako vyzdvihnut DOVOD, preco prave tato tema, a preco je tato tema taka uzasna, skvela a nenahraditelna. Myslim, ze na skolach, kde sa davaju taketo temy, sa ludia povacsine tvaria, ze pracuju, len aby vykazali cinnost, a zaroven sa tlapkaju po pleciach, ako dari im a ich studentom. Tym studentom vsak prax da riadnu facku...
Mek:Ako mohla splnit rozsah vdaka screenshotom? Pokial viem, tak na vacsine skol je pozadovany rozsah vyjadreny okrem poctom stran aj poctom znakov.
s týmto súhlasím....ropman napísal:chyba je na strane skol, ktore asi nedokazu overit ci pracu pisal student sam... a ked si ju niekto dokaze aj tak obhajit na takej urovni ako keby ju sam pisal, nedbam, nech si to necha vypracovat aj od 10 firiem naraz...
je to biznis ako každý iný.... Pre niekoho možno nemorálny, ale právne je legálny.... v zásade chápem to, že nie každý má čas dávať dokopy bakalárku či diplomovú prácu....
-
seth82
Darca
Ak nemá čas, nemá na univerzite čo hľadať.
-
Mek
Addict
Napriklad na nasej fakulte som o stanovenom pocte znakov nevedel... ani sa o tom nejak moc nediskutovalo. Ale mas pravdu, ona mala mat isty pocet znakov a nemala ho, dufala, ze si to nevsimnu, a na statniciach nepresla, aj kvoli tomu (tak nakoniec obhajila v nahradnom termine).Kybelvody napísal:Mek:Ako mohla splnit rozsah vdaka screenshotom? Pokial viem, tak na vacsine skol je pozadovany rozsah vyjadreny okrem poctom stran aj poctom znakov.
Je rozdiel medzi legalnym a moralnym. Tiez to co sa deje v politike je ocividne nemoralne, ale argumentuje sa tym, ze zakon poruseny nebol. Samozrejme to pravnikom, co sa v tom vedia hybat, vyhovuje.Pinhead napísal: s týmto súhlasím....
je to biznis ako každý iný.... Pre niekoho možno nemorálny, ale právne je legálny.... v zásade chápem to, že nie každý má čas dávať dokopy bakalárku či diplomovú prácu....
Presne.seth82 napísal:Ak nemá čas, nemá na univerzite čo hľadať.
Toť práve spolužiak si dal spracovať BP firme. Za takú cenu akú zaplatil sa mi neoplatilo drieť riť o stoličku pri písaní svojej práce. Sám musím uznať že jeho, firmou písaná práca, je už po letmom prečítaní znateľne lepšia než moja. Už to vidím ako to dopadne na štániciach....
A teraz otázka, akú mám možnosť brániť sa? V podstate žiadnu. Maximálne môžem postaviť tvrdenie proti tvrdeniu a ?
Chcel som napísať niekoľko "zaujímavých" príhod a pohľadov na VŠ, na večnú otázku pre a proti....ale slovenské školsko je taký megabullshit, že ani to sa neoplatí....
A teraz otázka, akú mám možnosť brániť sa? V podstate žiadnu. Maximálne môžem postaviť tvrdenie proti tvrdeniu a ?
Chcel som napísať niekoľko "zaujímavých" príhod a pohľadov na VŠ, na večnú otázku pre a proti....ale slovenské školsko je taký megabullshit, že ani to sa neoplatí....
Otázka dnes znie, prečo je to tak a komu to tak vyhovuje.
begbeee: Pokiaľ budú zamestnávatelia a tým pádom spoločnosť, preferovať ľudí s mozgom na papieri, tak zmenu nečakaj. Myslím si že ak to pôjde takto ďalej, celý systém sa zrúti sám do seba. Nič sa nemôže večne bez následkov stupňovať.
príklad - zamestatnec strojárskej firmy dosiahol dôchodkový vek, šiel na dôchodok. Firma na jeho miesto chcela iba človeka s VŠ (primitívna obsluha sústruhu) Dopadlo to tak že pôvodný zamestnanec asi polroka chodil zaučovať toho vysokoškoláka...ak sa vyskytne komplikovanjší problém a je potrebné spraviť voľačo atypické (prípadne servis sústruhu), opäť volajú pôvodného zamestnanca, lebo VŠ-školák to proste nespraví. Ale aby vzali človeka s preukázateľnosu praxou, tak to nie.
druhý príklad - Už aj v obyčajnom OZ sa robia rozdiely medzi tými ktorí majú alebo nemajú VŠ. A keď ti kamarát na schôdzi daného združenia pred všetkými povie že "A ty si kto? čo máš skončené??" tak čo potom vlastne chceme....
príklad - zamestatnec strojárskej firmy dosiahol dôchodkový vek, šiel na dôchodok. Firma na jeho miesto chcela iba človeka s VŠ (primitívna obsluha sústruhu) Dopadlo to tak že pôvodný zamestnanec asi polroka chodil zaučovať toho vysokoškoláka...ak sa vyskytne komplikovanjší problém a je potrebné spraviť voľačo atypické (prípadne servis sústruhu), opäť volajú pôvodného zamestnanca, lebo VŠ-školák to proste nespraví. Ale aby vzali človeka s preukázateľnosu praxou, tak to nie.
druhý príklad - Už aj v obyčajnom OZ sa robia rozdiely medzi tými ktorí majú alebo nemajú VŠ. A keď ti kamarát na schôdzi daného združenia pred všetkými povie že "A ty si kto? čo máš skončené??" tak čo potom vlastne chceme....
tak si nam porozpraval par pribehov z pocutia. opat sa ozvi, ked sa budes uchadzat o zamestnanie a ohanat sa len titulom. poletis ako spinava handra
.
mna sa na pohovore na skolu ani nepytali. presli sme si prakticke veci (ako by som riesil tu-ktoru situaciu, vyriesil som nejake zadania), predstavy o fungovani spolocnosti na trhu, mna v ramci spolocnosti, podmienky.. a tapli sme si. o skole nepadlo ani slovo (VS mam, no nikdy som tym na pohovoroch neargumentoval)
Zamestnavatelovi ide v prvom a poslednom rade o zisk. Nie o vzdelanostnu strukturu zamestnancov
A mechapem to vyplakavanie o degradacii titulov. Ved ked nieco viem (a som v tom dobry), moze stat v rade aj 20 dalsich inzinierov/magistrov/phd/csc
//bol som osloveny - zivotopis som priniesol az nasledne.
.
mna sa na pohovore na skolu ani nepytali. presli sme si prakticke veci (ako by som riesil tu-ktoru situaciu, vyriesil som nejake zadania), predstavy o fungovani spolocnosti na trhu, mna v ramci spolocnosti, podmienky.. a tapli sme si. o skole nepadlo ani slovo (VS mam, no nikdy som tym na pohovoroch neargumentoval)
Zamestnavatelovi ide v prvom a poslednom rade o zisk. Nie o vzdelanostnu strukturu zamestnancov
A mechapem to vyplakavanie o degradacii titulov. Ved ked nieco viem (a som v tom dobry), moze stat v rade aj 20 dalsich inzinierov/magistrov/phd/csc
no, pár príbehov z počutia, v prvom dosť dobre poznám osobne jedného zainteresovaného, v druhom som to počul na vlastné uši. Takže asi tak, nepíšem nič čo by som nemal z dôveryhodného zdroja, alebo inak overené. Agentúru JPP fakt nemusím. Mám aj ďalšie príklady, ktoré sa osobne týkajú aj mňa.
Mimochodom, nevšimol si si že som tým chcel poukázať na zásadný problém VŠ? čo z toho že ich tam učia koľko % držia jednotlivé závity šruby, keď si v praxi neporadí...? Samozrejme že sú výnimky, ak človek študuje niečo, čo ho baví aj v praxi
Tú školu si mal napísanú v CV? Myslíš žeby si sa dostal na pohovor keby nie?
Mimochodom, nevšimol si si že som tým chcel poukázať na zásadný problém VŠ? čo z toho že ich tam učia koľko % držia jednotlivé závity šruby, keď si v praxi neporadí...? Samozrejme že sú výnimky, ak človek študuje niečo, čo ho baví aj v praxi
Tú školu si mal napísanú v CV? Myslíš žeby si sa dostal na pohovor keby nie?
v tom poslednom sa velmi mylis, alebo nevies akym sposobom sa triedia zivotopisy uchadzacov...ja pridam len z mojho sudka, kamaratka robi v jednej velkej banke a hladali pravnika, kamaratka ako brigadnicka dostala na stol vežu zo zivotopisov a jednoduchy prikaz, vytriedit uchadzacov zo sukromnych skol. a takto je to v kazdej vacsej firme kde im na jednu poziciu pride 30+ CVciek, proste sa to filtruje vzdy najprv podla toho co je na papierylumir napísal:tak si nam porozpraval par pribehov z pocutia. opat sa ozvi, ked sa budes uchadzat o zamestnanie a ohanat sa len titulom. poletis ako spinava handra
.
Reagoval som na to čo tu ktosi napísal, že v humanitných vedách sa robia na rôznych záverečných prácach len rôzne neprínosné práce.enlighten me
Za prvé je si treba uvedomiť, že v humanitných vedách to nefunguje tak, že sa niečo objaví nejaký "vynález," nová častica alebo mikrób. Uvediem to opäť na príklade histórie.
V podstate sa "všetko" vie (presnejšie veľká časť), ale sa reintepretuje. Každý historik môže priniesť svoj interpretáciu na základe vlastného výskumu a nejakých východísk. S tým súvisí aj filozofia dejín, ale to skôr v širšom časovom rámci, teda aký je vlastne náhľad na dejiny ako také. To má veľký dopad na samotné diela a výstupy historikov.
Samozrejme sa ale aj dá prísť na čosi nové, resp. takú tému spracovať do takej miery, ako ešte nikto predtým. To platí hlavne pre Slovensko, kde je historiografia veľmi mladá (oproti napr. Nemecku alebo aj Maďarsku). Existuje x tzv. bielych miest, kde treba urobiť výskum.
Ďalej existujú rôzne trendy, ako napr. dnes je v kurze skúmanie každodennej histórie. Dá sa povedať, že politické dejiny sú spracované dobre, ale menej sa vie o tom, ako ľudia napr. reagovali na jednotlivé udalosti, aké mali na ne postoje a pod. Sem spadajú aj rôzne úzke špecializácie ako napr. oral history (tu je opäť tá nejaká filozofia, ako nazerám na rôzne pramene).
Môžem spomenúť aj rôzne špecifiká, opäť príklad na SK. Marxistická historiografia 40 rokov deformovala dejiny SNP a celkovo dejiny 20. st., takže ten priestor na výskum bol po 89 obrovský.
No čo chcem povedať je to, že ak keď humanitné vedy nepracujú štýlom "teraz niečo objavím/vymyslím/vytvorám, čo ešte nikto nikdy predomnou nespravil" (resp. sa to deje už minimálne), tak v tom svojom obore stále bežia a je tam priestor na robenie vedy.
Ako to tu ale už ktosi napísal a s tým sa stotožňujem, špičkový žiak ti spraví kvalitnú (prevratnú asi ešte nie) prácu s istým prínosom aj z histórie ale humanitnej vedy xy. Tu si ale myslím (ak sa mýlim, opravte ma), že to isté platí aj u technických smerov. Hádam mi nechcete tvrdiť, že každá diplomovka je nejaká super. Určite sa aj tam nájdu len nejaké bezduché kompiláty či slabé práce.