Veľmi ťažká úloha - prosím pomoc
Veľmi ťažká úloha - prosím pomoc
Ručičky na hodinách ukazujú čas: 7 hodín, 7 minút, 7 sekúnd. Presne v tomto čase sa jednotlivé ručičky spomalia alebo zrýchlia nasledovne:
Sekundová sa zrýchli o 10%.
Minutová sa spomali o 20%.
Hodinová sa spomali o 30%.
Každú sekundu sa minutová ručička zrýchli o 90%.
Každú minútu sa sekundová ručička spomali o 95%.
Každu hodinu sa hodinová ručička zrýchly o 10%.
Aký čas prejde, kym ručičky budú ukazovať 10:00:00 hodín ???
Inak vysledok podla mna bude periodicky v niektorych pripadoch. Staci nacrtnut postup riesenia diky.
Sekundová sa zrýchli o 10%.
Minutová sa spomali o 20%.
Hodinová sa spomali o 30%.
Aký čas prejde, kym ručičky budú ukazovať 10:00:00 hodín ???
Inak vysledok podla mna bude periodicky v niektorych pripadoch. Staci nacrtnut postup riesenia diky.
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Veľmi ťažká úloha - prosím pomoc
Je to nejaká hlúposť. Aké zrýchlenie či spomalenie ručičiek? Oproti čomu? Veď to nie je reálne...
No a odpoveď na tvoju otázku, teda o aký čas budú ručičky ukazovať 10:00h je o 2 hodiny 52 minút a 53 sekúnd.
Či?
No a odpoveď na tvoju otázku, teda o aký čas budú ručičky ukazovať 10:00h je o 2 hodiny 52 minút a 53 sekúnd.
Či?
OT riesenie: taketo hodiny by sa u mna 10:00:00 nedozili 
akoze keby zrychlovala len sekundovka, tak by sa to dalo, kedze hodinova je zavisla od minutovej, minutova je zavisla od sekundovej.. Ako ale moze jedna zrychlovat, zatial co druha spomaluje, nechapem. Oblubena odpoved - Uloha nema riesenie.
//v kazdom pripade, budem vdacny, az ti toto zadavatel DU objasni, ked sem hodis riesenie. Tu sa evidentne niekto pokusa odrbat cas.. ale cas je neuprosny
akoze keby zrychlovala len sekundovka, tak by sa to dalo, kedze hodinova je zavisla od minutovej, minutova je zavisla od sekundovej.. Ako ale moze jedna zrychlovat, zatial co druha spomaluje, nechapem. Oblubena odpoved - Uloha nema riesenie.
//v kazdom pripade, budem vdacny, az ti toto zadavatel DU objasni, ked sem hodis riesenie. Tu sa evidentne niekto pokusa odrbat cas.. ale cas je neuprosny
Logicky: Ako moze sekundova rucicka zrychlovat alebo spomalovat svoj pohyb ved v kazdom momente sa musi pohybovat rovnako. Sekundova rucicka sa musi pohybovat konstantnou rychlostou a kedze sa nou skutocne pohybuje zrychlenie je nulove, to by som napisal do odpovede ja 
nooo tak na hodinach prejde cas 2 hodiny 52minut 53sekund
Dpstanem kosticku ??
Dpstanem kosticku ??
-
audiotrack
VIP
to sa teda mýliš, toľko by prešiel keby sa dlžka sekúnd, minút a hodín neupravovala, teda v bežnom živote
-
Grim
Darca
...mne vyšlo toto: 3:39:11,7
...ale to druhé, že...
... tak toto neviem, lebo logicky ak každú sekundu minútová ručička zrýchli o 90% tak to je každú sekundu skoro dvojnásobok. Za pár sekúnd sa bude točiť jak vrtuľa!...
...ale to druhé, že...
... tak toto neviem, lebo logicky ak každú sekundu minútová ručička zrýchli o 90% tak to je každú sekundu skoro dvojnásobok. Za pár sekúnd sa bude točiť jak vrtuľa!...
presne tak a kedze minutova rucicka pojde rychlejsie a rychlejsie znamena to ze sekundova pojde pomalsie a pomalsie... ja ked som to vcera pocital tak mi vyslo ze uz po par sekundach prebehne minutova rucicka sekundovu... tym padom sa sekundova rucicka spomali este predtym ako ukaze dalsiu sekundu a uz nebude mat sancu sa dostat do konca...Grim-Reaperka napísal:... tak toto neviem, lebo logicky ak každú sekundu minútová ručička zrýchli o 90% tak to je každú sekundu skoro dvojnásobok. Za pár sekúnd sa bude točiť jak vrtuľa!...
-
Clean_Up
Professional
BakyX > Ak sa môžem spýtať, odkial máš tu úlohu? Kde si k nej prišiel? Dik
Tak teda podla tych hodin.. zle som to formuloval.... Nepovedal ze cas v zavislosti od coho... cas je predsa relativny nie ? To ze mi ho tak chapeme neznamena ze vo vesmire sa berie tak isto. Treba sa zamysliet predsa len nad teoriou paralelnych vesmirov.audiotrack napísal:to sa teda mýliš, toľko by prešiel keby sa dlžka sekúnd, minút a hodín neupravovala, teda v bežnom živote
Tak dostanem uz tu kosticku ?????????????