Verejna ip od Antiku

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Publicip
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 67
Registrovaný: 05 aug 2018, 13:43

Verejna ip od Antiku

Príspevok od používateľa Publicip »

Zdravím,

dostal som od Antiku verejnu ip ale nejde sa pripojit na team speak server, pripajam sa na tie ip ktore som dostal ale nejde to, vie niekto poradiř? Vdaka
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3761
Registrovaný: 23 mar 2005, 23:00
Bydlisko: ZA <-> TN
Kontaktovať používateľa:

Re: Verejna ip od Antiku

Príspevok od používateľa Mek »

To, ci sa tebe ide niekam pripojit, nema s verejnou IP nic spolocne, malo by spolocne, keby sa niekto iny chcel pripojit na teba.
Zakladne otazky:
- inym to ide?
- inym, ktori maju tiez Antik to ide? - tym, co maju verejnu, alebo neverejnu ip?
- ping na tu adresu ide?
- telnet na tu adresu a ten port ide?
- firewall/antivirus na PC mas?
- firewall na routeri (alebo nejakom zariadeni, cez ktore sa pripajas)?
- na inom PC a tom istom pripojeni to ide, ak mas moznost vyskusat?
Publicip
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 67
Registrovaný: 05 aug 2018, 13:43

Re: Verejna ip od Antiku

Príspevok od používateľa Publicip »

Mek s kludom ti aj zaplatim ak mi to spojazdnis, aj vopred zaplatim.
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3761
Registrovaný: 23 mar 2005, 23:00
Bydlisko: ZA <-> TN
Kontaktovať používateľa:

Re: Verejna ip od Antiku

Príspevok od používateľa Mek »

Nie je treba, tu na fore si radime zdarma. Dobre by bolo, keby si zodpovedal tie otazky. Inak je to len vestenie z gule...
Publicip
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 67
Registrovaný: 05 aug 2018, 13:43

Re: Verejna ip od Antiku

Príspevok od používateľa Publicip »

Inym to nejde sa na mna napojit
poznam ludi co maju antik ale nemaju verejnu
Ping dnes skusim
Telnet viem co cca je ale velmi s nim neviem pracovat
Firewall na routri je zapnuty a na pc som vypol ak som skusal aby sa brat co ma iny net pripojil
Na inom pc s tym istym pripojenim som este neskusal, dnes skusim.

Ja som mal od hicorii vpn a to pekne fungovalo, len ta verejna ip nejde asi
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 7069
Registrovaný: 09 sep 2007, 13:37
Bydlisko: Bratislava

Re: Verejna ip od Antiku

Príspevok od používateľa wladas »

A na routry mas nastaveny port forwarding?
Publicip
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 67
Registrovaný: 05 aug 2018, 13:43

Re: Verejna ip od Antiku

Príspevok od používateľa Publicip »

Nemam, vcera som to skusal, v ipconfig som zistil moju ip pc 192.168.0.103 a potom som zadal do routra udaje na forward a nepomohlo, niekde robim chybu, poobede dam screen ako som to vyplnil.

Vypol som firewall a antivir v pc i routri a stale port je zatvoreny

Autoeditácia príspevku po 22 hod 22 min 52 sek:
Vcera som to skusal dobre tri hodinky, uz mi z toho mrdka, niekto kto by pomohol cez teamviewer? Vdaka

Autoeditácia príspevku po 39 min 24 sek:
88.212.46.1 NAT 10.136.164.63

Porty som prave otvoril, som nevedel ze na danom porte musi nieco bezat :D

otvoril som port pre teamspeak server ale neda sa napojiř, firewall vsade i antivirak vypnuty

Asi mam dynamicku ip...
Spoiler
Firmware Version:0.9.1 4.16 v0001.0 Build 181127 Rel.56357n(4555)

Hardware Version:Archer C20 v5 00000005

LAN

MAC Address:CC:32:E5:7B:D2:1D

IP Address:192.168.0.1

Subnet Mask:255.255.255.0

Wireless 2.4GHz

Operation Mode:Router

Wireless Radio:Enabled

Name(SSID):****

Mode:11bgn mixed

Channel:Auto(Channel 10)

Channel Width:Auto

MAC Address:CC:32:E5:7B:D2:1D

Wireless 5GHz

Operation Mode:Router

Wireless Radio:Enabled

Name(SSID):Pollák

Mode:11a/n/ac mixed

Channel:Auto(Channel 36)
Prílohy
1.png
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6429
Registrovaný: 18 sep 2005, 13:44
Bydlisko: Innsbruck, AUT / Kosice, SVK

Re: Verejna ip od Antiku

Príspevok od používateľa mirak2 »

dynamicku ip nemas, lebo Antik nema dynamicke ipcky. teoreticky ti moze router priradovat rozne ip, ale vidim ti tam stale 103 ako tvoju ipcku. takze dynamicku ip nemas.
aky port pouziva tvoj teamspeak server? defaultne nastaveny je 9987 ale da sa mozno niekde v konfiguracii zmenit, tak neviem preco mas service port 110 a internal port 100
si si isty, ze to je nastavenie port forwarding a nie nieco ine v routri?
antivir ani firewall vypinat nemusis, len v nich povol Teamspeak server a port.
Publicip
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 67
Registrovaný: 05 aug 2018, 13:43

Re: Verejna ip od Antiku

Príspevok od používateľa Publicip »

mirak2 diky, par minut do zadu som to nejako spojazdnil a uz mi vsetko funguje, neviem kde bola chyba...
Spixy
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1069
Registrovaný: 24 okt 2010, 12:52

Re: Verejna ip od Antiku

Príspevok od používateľa Spixy »

- telnet na tu adresu a ten port ide?
dúfam, že nie :shock:
Napísať odpoveď