Verejná Statická IP adresa

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
tomas7113
Amateur
Amateur
Príspevky: 15
Registrovaný: 17 jan 2014, 18:49

Verejná Statická IP adresa

Príspevok od používateľa tomas7113 »

Ahoj :)

Mám net od Telecomu... a chcem sa opytat že či mam verejnu staticku IPčku alebo nie?? popripade ako to zistim...
Chcem si urobit z compu ktory mam doma windows server a cez verejnu staticku ip sa zo vzdialeneho PC na tento PC server pripojit ale myslim ze mam dynamicku IP adresu ale nieviem to iste.Server nepotrebujem na nejake hry alebo ine ale iba na obycajne pouzitie prip.testovacie ucely (studujem IT na strednej)(prvak nic moc :D).Potrebujem poradit ci mam verejnu staticku IP adresu alebo nie ak nie tak pojdem do telecomu si ju vybavit za 4€ mesacne ale niektory pisu ze ked mas DSL od telecomu tak mas automaticky verejnu IP.Btw. kamos sa ale nevie pingnut na moju IP.

Niesom v tom expert takze majte somnou trpezlivost :D

Modem: Zyxel P-2612HNU-F3

Ďakujem.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 10622
Registrovaný: 30 máj 2006, 20:27

Re: Verejná IP adresa

Príspevok od používateľa heker »

Uz davno je to Telekom.

Ak mas DSL, tak verejnu IP mas.
tomas7113
Amateur
Amateur
Príspevky: 15
Registrovaný: 17 jan 2014, 18:49

Re: Verejná IP adresa

Príspevok od používateľa tomas7113 »

A preco nejde kamosovi ping na moju IPčku?
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 621
Registrovaný: 06 jún 2008, 15:07
Bydlisko: nedaleko od hojko.com

Re: Verejná IP adresa

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

napíš topologiu tvojej siete pre istotu aj jeho
tomas7113
Amateur
Amateur
Príspevky: 15
Registrovaný: 17 jan 2014, 18:49

Re: Verejná IP adresa

Príspevok od používateľa tomas7113 »

naco?
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 10622
Registrovaný: 30 máj 2006, 20:27

Re: Verejná IP adresa

Príspevok od používateľa heker »

Pretoze mas router a zrejme ti to blokuje.
tomas7113
Amateur
Amateur
Príspevky: 15
Registrovaný: 17 jan 2014, 18:49

Re: Verejná IP adresa

Príspevok od používateľa tomas7113 »

A ako mam napisat topologiu siete? viem co to asi je ale ako to zobrazit resp.napisat?
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 10622
Registrovaný: 30 máj 2006, 20:27

Re: Verejná IP adresa

Príspevok od používateľa heker »

Klavesnicou alebo to nakresli v malovani.
tomas7113
Amateur
Amateur
Príspevky: 15
Registrovaný: 17 jan 2014, 18:49

Re: Verejná IP adresa

Príspevok od používateľa tomas7113 »

Myslim ako ju zistim?
print_name
Medium Expert
Medium Expert
Príspevky: 96
Registrovaný: 31 dec 2013, 15:11

Re: Verejná IP adresa

Príspevok od používateľa print_name »

aká je tá IP, ktorú sa snaží pingnúť ? (nemusíš napísať celú)
tomas7113
Amateur
Amateur
Príspevky: 15
Registrovaný: 17 jan 2014, 18:49

Re: Verejná IP adresa

Príspevok od používateľa tomas7113 »

178.40.***.** staci ?:D
print_name
Medium Expert
Medium Expert
Príspevky: 96
Registrovaný: 31 dec 2013, 15:11

Re: Verejná IP adresa

Príspevok od používateľa print_name »

Nie som si celkom istý, ale podľa mňa ty máš verejnú IP, ale asi ju nemáš pridelenú priamo na PC, ale na routri. Teda na počítači máš nejakú neverejnú IP, napr. 192.168.1.2 a tá sa prekladá cez NAT na routri na verejnú, tú ktorú si napísal. Keby si nemal verejnú IP tak nemôžeš pristupovať do internetu.
tomas7113
Amateur
Amateur
Príspevky: 15
Registrovaný: 17 jan 2014, 18:49

Re: Verejná IP adresa

Príspevok od používateľa tomas7113 »

moze byt lebo ked v cmd dam prikaz ipconfig tak IPv4 address je 192.168.1.56 a ked sa prihlasim do routra tak tam je ta 178.40...ale co s tym mam robit ? ako sa da pridelit na PC verejna IPčka?
No moze byt ze staticka..mne bolo povedane ze potrebujem verejnu IPčku tak sa na nu pytam ale moze byt ze myslim staticka lebo ak viem tak to je nemenna cize nemeni sa ale ostava rovnaka a take nieco potrebujem aby som sa vedel spojit so servrom nie?
print_name
Medium Expert
Medium Expert
Príspevky: 96
Registrovaný: 31 dec 2013, 15:11

Re: Verejná IP adresa

Príspevok od používateľa print_name »

nech sa vyjadrí niekto, kto sa viac vyzná ako ja. Ale podľa mňa verejnú IP máš, len niečo musíš ponastavovať na routri, prípadne firewall.
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 7076
Registrovaný: 09 sep 2007, 13:37
Bydlisko: Bratislava

Re: Verejná IP adresa

Príspevok od používateľa wladas »

http://whatismyipaddress.com/
tu ti zobrazi tvoju verejnu IP a tu musis na 100% pingnut
ak bude ina nez je pridelena pre ADSL modem, tak nemas verejnu (ale to je blbost, DSL ma verejnu)
tomas7113
Amateur
Amateur
Príspevky: 15
Registrovaný: 17 jan 2014, 18:49

Re: Verejná Statická IP adresa

Príspevok od používateľa tomas7113 »

svoju ip adresu si viem pingnut ale z ineho compu mimo mojej LAN sa neda..

//autoeditácia príspevku (17 Jan 2014, 22:27)


//autoeditácia príspevku (17 Jan 2014, 22:32)
no ale otazka teraz je ako to spravim tak aby bola ip adresa staticka cize aby sa nemenila ale bola stala..niektori vravia ze za to si musis u ISP priplatit iny vravia zas inak tak ako to je?
print_name
Medium Expert
Medium Expert
Príspevky: 96
Registrovaný: 31 dec 2013, 15:11

Re: Verejná Statická IP adresa

Príspevok od používateľa print_name »

áno keď chceš statickú, tak musíš si zato zaplatiť
tomas7113
Amateur
Amateur
Príspevky: 15
Registrovaný: 17 jan 2014, 18:49

Re: Verejná Statická IP adresa

Príspevok od používateľa tomas7113 »

okej dakujem za rady :)
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 7076
Registrovaný: 09 sep 2007, 13:37
Bydlisko: Bratislava

Re: Verejná Statická IP adresa

Príspevok od používateľa wladas »

Staticku si musis zaplatit u poskytovatela internetu ak to ponuka alebo si zaplatit sluzbu na stranke ktora to ponuka (teraz si ale neviem spomenut na priklad).
tomas7113
Amateur
Amateur
Príspevky: 15
Registrovaný: 17 jan 2014, 18:49

Re: Verejná Statická IP adresa

Príspevok od používateľa tomas7113 »

na stranke telecomu som nasiel len dynamicku verejnu ipcku neviem najst cennik na staticku.:/

//autoeditácia príspevku (17 Jan 2014, 22:40)
aha asi som to nasiel..3,94€
http://www.telekom.sk/swift_data/source ... ternet.pdf

to je vsetko co som potreboval vediet.Dakujem za rady..
Napísať odpoveď