Vetrák WC
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Vetrák WC
Mam taky zaujimavy problem. Na WC sa mi vo vetraku zrejme zraza para a tecie mi to potom po stene. Ako by sa to dalo vyriesit okrem zapchatia tej diery?
Re: Vetrák WC
Kondenz sa tam tvori z dovodu teplotneho rozdielu. kde mas ten ventilator vyvedeny? Ide o byt ci dom? Teda ide niekde do stupacky, ci priamo von?
ta stupacka je funkcna? /je tam dostatocne silny tah smerom von?/
-
guess.whoo
Redeemer
je to v byte a ide cez ruru von. je mi jasne, ze sa to robi kvoli teplotnemu rozdielu, no neviem ako sa toho stekania zbavit
//autoeditácia príspevku (24 Okt 2015, 17:31)
ano je to dost silne
//autoeditácia príspevku (24 Okt 2015, 17:31)
ano je to dost silne
Mas moznost tu vyvodnu ruru nejako zaizolovat??
-
twardykamen
Medium Professional
existuju taketo veci http://www.vzduchotechnika-ventilatory. ... ,1182.html
ajked ty to mas asi nie do stropu co?
ajked ty to mas asi nie do stropu co?
-
guess.whoo
Redeemer
mam to stene. byvam v podkrovnom byte cize ta rura sa tiahne uz od spodu a neviem kde presne ma vyvod. ako myslis zaizolovat? ten vetrak sa napaja na klasicku PVC ruru
Nj tazko ked to je v byte. Vacsinou ked sa tiahne nejaky vzduchovod v nevykurovanom priestore, tak je potrebne ho zaizolova, lebo logicky, ked z bytu vysajes napr. 22 stupnovy vzduch a v onom priestore kadial ide vzduchovod je ten vzduch vyrazne chaldnejsi (cim pocitame, ze aj rura je chladnejsia) tak sa zacne zrazat na potrubi.
-
guess.whoo
Redeemer
ano. a teraz keby mi niekto vedel poradit ako sa toho zbavit 
Ved mas tu nejake napady...najlep-sie kombinovat...ked mas moznost, zaizoluj vyvodne potrubie, ked nemas tu moznost, tak skus vyvod kondenzatu ako pisal kamen: http://www.vzduchotechnika-ventilatory. ... ,1182.html kondenz si vyved niekde prec, nech ti nesteka do ventilatore do kupelne.
Alebo to utieraj kazdy den
Alebo to utieraj kazdy den
-
guess.whoo
Redeemer
no zaizolovat ako? to by som musel burat stenu aby som sa k tomu dostal. ta rura ma priemer tak na moju ruku.
ten vyvod by bol v pohode keby som som mal ten ofuk priamo do vertiklanej rury, lenze z nej este ide k mojmu vetraku horizontalna rura (kde sa ta para aj tvori), ktora ma tak 25cm. keby do nej nasuniem tuto masinku tak by som mal 2 problemy - 1. nemal by som ako napojit nejaku hadicku na tu vecicku, kedze by bola horizontalne a lezala by medzi pvc rurou a vyvodom na vetrak=ziadny priestor na vyvod
2 - aj tak by sa v tej rure tvorila para a stekalo dole susedovi
ten vyvod by bol v pohode keby som som mal ten ofuk priamo do vertiklanej rury, lenze z nej este ide k mojmu vetraku horizontalna rura (kde sa ta para aj tvori), ktora ma tak 25cm. keby do nej nasuniem tuto masinku tak by som mal 2 problemy - 1. nemal by som ako napojit nejaku hadicku na tu vecicku, kedze by bola horizontalne a lezala by medzi pvc rurou a vyvodom na vetrak=ziadny priestor na vyvod
2 - aj tak by sa v tej rure tvorila para a stekalo dole susedovi
Takto to je tazko, lebo nikto nevidi jak to mas spravene, co je to za byt...ked sa k tomu nedostanes tak to ani nezaizolujes, to je jasne. Tento odtok kondenzu sa neda pouzit horizontalne. Ved on iba zachytava stecenu vodu v takom lieviku.
-
guess.whoo
Redeemer
no vsak prave, dnes to odfotim a postnem to aby bol lepsi prehlad
//autoeditácia príspevku (30 Okt 2015, 7:24)
takze tu su fotky. este ma napadol ceresit stop vlhkosti ta taka gula co ju pohlcuje, len to by som musel raz za tyzden odmontovat a vymenit + kupovat do toho tablety
//autoeditácia príspevku (30 Okt 2015, 7:24)
takze tu su fotky. este ma napadol ceresit stop vlhkosti ta taka gula co ju pohlcuje, len to by som musel raz za tyzden odmontovat a vymenit + kupovat do toho tablety
dobre vidim-je ta rura kovova? to je potom jasne preco sa tam tak silno zraza vlhkost.
Pasivne absorbery vlhkosti su malo ucinne.
Pasivne absorbery vlhkosti su malo ucinne.
-
guess.whoo
Redeemer
nie nie je umelohmotna, ale nedokazal som to lepsie odfotit
ale uz ma nic ine nenapada ako to vyriesit
ale uz ma nic ine nenapada ako to vyriesit
skus ovela viacej prehanat ten vzduch cez tu ruru, ako casto sa vlastne zapina?
-
guess.whoo
Redeemer
tak podla potreby. mozem ho skusit zapinat pravidelne, ale myslim, ze najvacsi problem je v noci
-
twardykamen
Medium Professional
existuju nizkoodberove a malohlucne vetraky na nonstop prevadazku.to by ti asi pomohlo.
ten priemer rury je relativne maly takze aj vykon odsavania je obmedzeny.A najvecsi problem je asi v tom ze rura je kovova, plastova by bola vhodnejsia pretoze je slabsim tepelnym vodicom.
Ten vetrak ti /priamo ci nepriamo/ odsava vzduch z celeho objemu vzduchu ktory sa nachadza v byte, tj tipol by som si ze mas relativne dost vysoku vlhkost v celom byte a ono sa to potom samozrejme zraza
na tej kovovej rure. Ja by tom to riesil znizenim vlhkosti v byte a zvysenym vetranim-tiez som mal podobny problem s vlhkostou a takto ho vyriesil./elektricke odvlhcovace/. Nie je to vobec lacne riesenie ale jedine ktore u mna zafungovalo, u teba mozno uplne postaci zvysene vetranie/odsavanie
Ten vetrak ti /priamo ci nepriamo/ odsava vzduch z celeho objemu vzduchu ktory sa nachadza v byte, tj tipol by som si ze mas relativne dost vysoku vlhkost v celom byte a ono sa to potom samozrejme zraza
na tej kovovej rure. Ja by tom to riesil znizenim vlhkosti v byte a zvysenym vetranim-tiez som mal podobny problem s vlhkostou a takto ho vyriesil./elektricke odvlhcovace/. Nie je to vobec lacne riesenie ale jedine ktore u mna zafungovalo, u teba mozno uplne postaci zvysene vetranie/odsavanie
gogo zabudni na to, ze ten ventilator odsava priamo ci nepriamo vzduch z celeho bytu, tieto vetraky by neuchladili ani CPU. Su velmi slabe na to, aby si mohol snivat o odsavani vzduchu z celeho bytu. A pisal, ze ta rura je z PVC a nie z kovu.