VGA over IP

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
alafangla
Medium Expert
Medium Expert

VGA over IP

Príspevok od používateľa alafangla »

Caute :D
chcel by som sa spytat ci neviete o nejakom programe ktory by toto dokazal.
mam vo svojej izbe pc. o poschodie nizsie na druhej strane domu je tv. chcel by som pozerat filmy na tv ale prehraval by som ich na mojom pc. moznost prepojit ich hdmi kablom som zavrhol pre jeho cenu. a doma mam jeden taky fanless pc (500MHz, 256MB ram, integrovane GPU) ktory by som mohol dat k tv. ten fanless pc sa da pripojit k tv cez d-sub. a tak ma napadlo ze ak by som video posielal cez siet na to fanless pc a ten by to vysielal do tv usetrilo by mi to kopu € :D. obidve pc maju gigabit ethernet takze bandwidth nie je problem. idealne by bolo ak by tento program dokazal pracovat v debiane bez GUI. pochybujem ze to je vobec mozne ale za spytanie nic nedam. riesenim by bolo aj kvm over ip ale na taku vzdialenost vyde hdmi kabel lacnejsie :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: VGA over IP

Príspevok od používateľa hojko »

Co tak dat na ten fanless pc obycajne XPcko, pripojit ho do siete, spravit na nom FTP server cez Serv-U, Cerberus FTP Server atd..., nahodit tam VNC (RealVNC) ci Remote Desktop a spravovat ho zo svojho PC cez siet??? Cize ak budes chciet pustit film, pojdes na svoj pocitac, pripojis sa cez VNC na fanless pc, pustis film a utekas ku telke.

Aj tak si myslim, ze pri desnych cenach DVD prehravacov, ktore citaju XviD/DivX je zbytocne nieco take robit, kedze za 30-40 eur kupis prehravac, ktory cita tieto formaty a nemusis sa s nicim babrat, mas k tomu dialkove ovladanie a aj spotreba je o dost mensia. Mnohe uz citaju z USB klucov alebo pripadne napalis veci na DVD-RW.
alafangla
Medium Expert
Medium Expert

ten fanless pc ma mensiu spotrebu ako dvd prehravac (15W) ale o to ani tak nejde.
chcel by som tam aj hrat hry a na to DVD prehravac nestaci. debian tam je s toho dovodu ze uz tam bezia nejake servery, a v noci medzi jednou az desiatou to taha z netu a celkovo ho mam uz dost odladeny :D
ale aj tak diki za radu skusim to s tym vnc. uz pouzivam ssh a cital som ze to dokaze fungovat ako vnc (ide aj grafika nie len terminal)
a akurat ma napadla dalsia otazka? :D existuje nejaky program kt by fungoval ako vnc ale prenos by nebol sifrovany? predsa len to fanless pc je 500MHz...
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

ved a ten realVNC nemozes pouzit ?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

RealVNC je aj pre Linux a v pripade grafiky X-server.

Ako si vypocital 15W, ked len takych 8-9W zozerie disk?
alafangla
Medium Expert
Medium Expert

disk to nema bezi to z CF, je to embedded pc od pcengines, ma to cpu amd geode a ten ma pri plnej zatazi 15W. zdroj je tam 20W takze sprotrebu urcite nema vyssiu. skusal som najskor len cez vlc streamovat obraz z plochy ale dvojjadrovy athlon na 2,4GHz to nestiha realtime enkodovat video v 1440x900@40fps :D. s realvnc to bolo takmer nulove zatazenie procesora desktopu, nastavil som najvyssiu moznu kvalitu no po sieti stale prenasal max 250kB/s (podla toho sa da usudit ako to trhalo). inak nasiel som jeden produkt ktory by to vyriesil

Kód: Vybrať všetko

http://www.roline.sk/zbozi/multimedia/vga/dvi/hdmi-predlzenie/predlzenie-hdmi-cez-sutp-na-30m-value.html
len keby ta cena bola tak polovicna :D
Napísať odpoveď