Vhodi m modru obrazovku a reštartuje PC
Vhodi m modru obrazovku a reštartuje PC
Zdravim.Chcem Vas surne poprosiť o pomoc.problem je asi takyto.zapnem PC a windows XP home editions nabehne OK,ale po nejakych 20 sekundach mi vyskoci modra obrazovka ako je na obrazku.Vie mi PLS niekto poradiť kde je chyba,ci je niečo s hardwarom,alebo co.Ak ma s tym niekto skusenosť.Voped dakujem za pomoc.
Re: Vhodi m modru obrazovku a reštartuje PC
takuto istu vec to robila aj mojmu kamaratovi...bude tam problem s grafickou kartou alebo s malou operacnou pametouMihajko napísal:Zdravim.Chcem Vas surne poprosiť o pomoc.problem je asi takyto.zapnem PC a windows XP home editions nabehne OK,ale po nejakych 20 sekundach mi vyskoci modra obrazovka ako je na obrazku.Vie mi PLS niekto poradiť kde je chyba,ci je niečo s hardwarom,alebo co.Ak ma s tym niekto skusenosť.Voped dakujem za pomoc.
Re: Vhodi m modru obrazovku a reštartuje PC
aha takže to vyrieši len new grafikaSSemteXX napísal:takuto istu vec to robila aj mojmu kamaratovi...bude tam problem s grafickou kartou alebo s malou operacnou pametou
no som s toho jelen ako to mam otestovať,ale aj tak mi nejde do hlavy,prihlasovaciu obrazovku mam spustenu dlho,viec než 5 minut a ide,ale ako nahle sa prihlasim,bum a znova modra obrazovka.a safe mod tiež ide,ci to na safe mod to neplati.brm napísal:malá operačná pamäť ani nie.. skôr poškodená..
Skús otestovať cez: http://www.memtest.org/
-
nitrox
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Toto je klasika pri Windowse XP aj mne sa to niekedy stane, niekedy raz a niekedy to robý aj mesiac v kuse, najčastejšie pomôže ak si preinštalujem win.
Problém, nemusí byť len v HW, aj keď aj to je častý problém /zlá kompatibilita/ alebo ako by som to nazval, ale to len v prípade, že často vymieňaš komponenty.
Mne to často robilo aj keď som nainštaloval nejaký soft, ktorý pracoval z fyzickými portami. Podstata problému je v tom, že nejaký soft posiela údaje z akože reálneho fyzického portu, ale ten port je v skutočnosti neobsadený, a keď XP zistí, že odtiaľ tečú nejaké údaje, tak to radšej hneď zastaví a resetne PC. To by vysvetľovalo prečo to robí až potom ako sa prihlásiš, lebo potom sa spustí ten program, ktorý to robí.
Kamošovi to robilo pri Alcohole.
Ale je veľa možností.
Problém, nemusí byť len v HW, aj keď aj to je častý problém /zlá kompatibilita/ alebo ako by som to nazval, ale to len v prípade, že často vymieňaš komponenty.
Mne to často robilo aj keď som nainštaloval nejaký soft, ktorý pracoval z fyzickými portami. Podstata problému je v tom, že nejaký soft posiela údaje z akože reálneho fyzického portu, ale ten port je v skutočnosti neobsadený, a keď XP zistí, že odtiaľ tečú nejaké údaje, tak to radšej hneď zastaví a resetne PC. To by vysvetľovalo prečo to robí až potom ako sa prihlásiš, lebo potom sa spustí ten program, ktorý to robí.
Ale je veľa možností.
dakujem Ti,no tak to mamco robiť aby som prisel na to co to je a inak som nemenil v PC už dlho nič.nitrox napísal:Toto je klasika pri Windowse XP aj mne sa to niekedy stane, niekedy raz a niekedy to robý aj mesiac v kuse, najčastejšie pomôže ak si preinštalujem win.
Ale je veľa možností.
A mne to už tiež zo dva razy spravilo,ale už dlho bol klud.
dakujem za odpoved
Sprav tak, ako ti Brm napisal. Jednoducho si stiahni odtial ten image a napal ho. Potom v biose nastavis bootovanie z cdromky, ulozis nastavenia a restart, do cdromky vloz cd s memetestom a ostatne uz nechaj na program. Par hodin to nechaj bezat a uvidis. Potom by som isiel hladat problem, ked nenajde ziadnu chybu.Mihajko napísal:no som s toho jelen ako to mam otestovať,ale aj tak mi nejde do hlavy,prihlasovaciu obrazovku mam spustenu dlho,viec než 5 minut a ide,ale ako nahle sa prihlasim,bum a znova modra obrazovka.a safe mod tiež ide,ci to na safe mod to neplati.