VHODNA IP KAMERA

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
jerraj
Novice
Novice

VHODNA IP KAMERA

Príspevok od používateľa jerraj »

Ahoj

Potreboval by som poradiť pri kúpe vhodnej ip kamery respektíve nejakej sady na sledovanie (nahrávanie) môjho auta z okna (príp. vonku z balkóna) na cca 15-30m vzdialenosť. Kamera musí disponovať nahrávaním v noci, kedže najmä v noci plánujem objekt monitorovať, ale občas aj cez deň.
Vhodné (neviem či možné) by bolo keby kamera vedela nahrávať priamo na externý hdd alebo cez LAN,WLAN, ale nechám si poradiť najlepšie možné riešenie, prípadne najlacnejšie.
Monitorovať plánujem po dobu max. pol roka takže aj cena je dosť rozhodujúci faktor (cca do 200€). Ak však moje požiadavky nespĺňa žiadna v tomto rozpočte, nechám si poradiť.

Kamera musí hlavne v dobrej kvalite vedieť nahrávať na vzdialenosť do 30m a to aj v noci a niekam to ukladať :)

ďakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: VHODNA IP KAMERA

Príspevok od používateľa hojko »

Skus si precitat tuto temu: http://www.hojko.com/kupa-ip-kamery-t154910.html

Dodam, ze 30 metrov je dost problematicka vzdialenost pre nocne videnie. Kamery s IR diodami to neosvetlia na taku vzdialenost, hlavne nie, aby si mohol identifikovat mozneho pachatela. Domam mam taktiez kameru na auto a pri vzdielenosti cca. 10 metrov by to mohol byt problem, hoci je tam trochu svetla aj z poulicneho osvetlenia. Takze mozno by bolo vhodne, ak by bola kamera blizsie k autu, pripadne ak by tam bol iny zdroj osvetlenia (napriklad fotobunka so svetlom v blizkosti auta, ktora by sa zasvietila v pripade pohybu pri aute).
jerraj
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jerraj »

tu temu som cital aj ma tam nejaka kamera zaujala. no vcera som si zacal pisat s jednym chalanom ktory robi s monitorovanim a strazenim objektov, vie aj zohnat tieto vecicky za lepsiu cenu tak som mu pisal co asi pozadujem a teraz cakam na cenovu ponuku a jeho rady.
neskor napisem co mi poradil a za kolko...

s tou vzdialenostou som to dost prehnal... mohol by som parkovat blizsie (ak bude volne miesto) tym sa upravi vzdialenost na cca 10m a dokonca priamo pod poulicnou lampou...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Aj 10 metrov moze byt taka problematicka vzdialenost. Nemam prilis skusenosti s tymito kamerami, ale v noci to prisvecuje IR diodami, ak sa pusti fotobunka, tak vtedy je to vyblednute a casom to tmavne. Pokial by to teda prispecovalo IR a bol by tam staly rovnaky zdroj svetla, tak by to mohlo byt v pohode aj v noci.
Napísať odpoveď