Vianoce v Októbri?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
fbiagentka
Amateur
Amateur

Vianoce v Októbri?

Príspevok od používateľa fbiagentka »

Napíšte čo si myslíte o vianočných reklamách a vianočných výzdobách v obchodoch. Potom, keď príde vianočný čas, človek je znechutený a na Vianoce sa ani neteší. Napíšte čo si o tom myslíte.
Nyssow
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: VIANOCE ??? V OKTOBRI???

Príspevok od používateľa Nyssow »

Vianoce su bohuzial uz velmi dlho najvacsi konzumny sviatok, ja uz tieto reklamy ani nevnimam.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Na Slovensku sme na tom s načasovaním reklám ešte celkom dobre, myslím, že v USA majú obchody vianočné výzdoby už od konca augusta :)

Je to proste pre obchodníkov najväčšia príležitosť v roku zarobiť, a tak sa niet čo čudovať, prečo sú Vianoce tak komerčné...

Osobne ale ani ja takéto obchodné ťahy neobľubujem.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ignorujem komerčnú časť vianoc...to je tá časť, kedy na teba z každého výkladu kýva Santa Claus a robotickým hlasom spieva HO! HO! HO!...v televízii samé trápne idealistické rozprávky, ktoré nepozerávam, lebo už som dávno vyrástol z rokov, kedy ma rozprávky bavili...tento rok určite pustia otrepanú klasiku Tri popolušky pre oriešok, Škrek, Z pekla štěstí, Sexana, Princezná se zlatou hvězdou, Sůl nad zlato, Mrázik, možno sa dočkáme aj Harryho Pottera...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Grim napísal:...ignorujem komerčnú časť vianoc...
nikomu nedas ziadny darcek a ked nejaky dostanes hodis ho sviniam?
nikdy si nevyuzil ziadnu viacocnu akciu napr. na internet, pausal, whatever?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Televizor som nemal zapnuty uz aspon rok, a zatial zijem, preto ma tie reklamy netankuju, kazdopadne, serie ma ze to ide dole vodou, v UK, uz som videl aj Vianocne vyklady v obchodoch a podobne...je to chore...ludom je*e.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...nie...nedávam darčeky a nemám rád, keď mne niekto darček dáva, ale vzhľadom k charakteru Vianoc som ochotný dar prijať...nikomu nikto nekázal aby ma niekto obdarovával...a podstata Vianoc je niekde inde, nie v obdarovávaní...podstata Vianoc je v tom, že si pripomenieme narodenie Ježiša Krista...na tom je zaujímavé to, že si to pripomínajú aj ľudia, ktorí v neho neveria...to neviem prečo...ale ak nejaký darček dostanem, nehodím ho sviniam...to čo ťa napadlo?!...a nie, nikdy som nevyužil žiadnu vianočnú akciu...a ak áno, tak nevedomky...
fbiagentka
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa fbiagentka »

Mate všetci pravdu. Ako ste pisali, z Vianoc sa robi obchod proste ked chcu obchody zarobit vyuzivaju Vianoce, je to dost smutne. Ano to som pocula uz od Augusta v Amerike amju obchod s vianocnymi odobamie, podla mna je to chore.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Všetko je to o peniazoch. Človek chce vytlačiť dáky ten cent zo všetkého už stáročia. Američania tuším uvažujú už aj so zavedením reklamy na papierové peniaze. Všetko čo človek má, mal, bude mať, žije, žil, a aj on sám sú iba peniaze. Hnusí sa mi to ale osobne som aj pokrytec, lebo sám by som tie peniaze aj keď nie vo veľkom množstve veľa krát chcel. (pokrytec som napísal správne "Y"?)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Vianoce v Októbri?

Príspevok od používateľa begbeee »

"Mám pocit, že každý rok sú Vianoce čoraz častejšie."
Milan Lasica
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Lasica to povedal pekne. :) Určite si však netreba nechať skaziť vianočnú náladu kvôli komerčným reklamám a treba si ponechať z tohto sviatku tie pekné tradície. Reklamám sa nedá vyhnúť, ale treba chápať, že každý chce zarobiť, kde sa dá.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

To predbiehanie udalostí sa týka kadejakých vecí...začiatkom prázdnin prichádzajú letáky "tešíme sa do školy", po prázdninách sa zas "tešíme na Vianoce". ľutujem deti, ktoré budú v takomto superkomerčnom prostredí vyrastať. Treba ta fakt ignorovať, a nepodporovať to a hlavne - uvedomiť si skutočnú podstatu Vianoc... mali by sme sa vtedy k ľuďom správať krajšie, citlivejšie a dar patrí k tradícii ale myslím, že by mal mať skôr duchovnú hodnotu ako materiálnu...
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

T-com to robi urcite preto, aby podporil predaj magia a ludia si mohli tie otravne reklamy pretacat.
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ithory »

Ja neviem,ale expanzia tychto BrainWash reklam" je jeden zo zakladnych faktorov,preco sa skutocny vyznam vianoc niekam pomaly ale isto vytraca..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Je trapne, aby v polovici oktobra zacinali vysielat vianocne reklamy, resp. reklamy v ktorych snezi a pripominaju Vianoce. Pred desiatimi rokmi tomu tak nebolo, ale vsetko zmenili mob. operatori.

Pred par rokmi prislo KDH s navrhom, aby sa Vianoce v reklame mohli objavovat len mesiac pred samotnymi Vianocami alebo od decembra, uz si to presne nepamatam. Zakon nepresiel, co ma mrzi, pretoze by sa mi viacej pozdavalo, keby sa mesacne reklamy objavili az od decembra.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Grim to vyborne vystihol.
Ten zakon, ktory spomina hojko, by mozno bolo vhodne spomentu vladnym stranam na ich FB ;)
Na Vianoce sa tesim len preto, lebo viem ako sa bude zo vsetkeho s nimi spojeneho bude tesit dvojrocna neter. Keby nie je, tak sa zaobidem aj bez stromceka a podobne...
ale tie 2 mesiace je prehnane skoro, ked som robil v supermarkete na Ostrovoch nic s Vianocami spojene sa na obchodnej ploche nemohlo objavit skor ako po Halloweene... ale aj to je len o tyzden menej...
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ja už som si nejako na tieto skoré Vianoce zvykla, takže už to neriešim. Tento rok sa mi však obzvlášť nepáčia reklamy T-Mobile a Orange, asi im už dochádzajú sily.
Ale ešte môžme byť radi, v Harrods majú Vianočné ozdoby už v auguste. Rovnako som pred pár rokmi v auguste videla vianočnú výzdobu v jednom gréckom mestečku :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Vianoce sú hlavne biznis a pretvárka.
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »