vianocne darceky co vy kupujete rodine.
Re: vianocne darceky co vy kupujete rodine.
Áno, zabudol som spomenúť, že som vymenil aj peľový filter, ale bez efektu, zahmlievanie pokračovalo ďalej. S týmto Silica vreckom sa auto nezamlží ani cez noc. Predtým to v aute ráno vyzeralo tak, ako keby sa tam celú noc tr*kali mačky a zadýchali ho 
-
starysomar
Hardcore addict
Silikónovú podstieľku pre mačky do starej ponožky a pod okno ale aj v polici má nejaký účinok. Kupovával som ju v zľave. Teraz ju nemám, klimatzácia odrosí rýchlo, manželka si zotrie.
Takisto treba skontrolovať všetok tapec, či niekde nie je mokrý a či nezateká... a určite skontrolovať aj klapku na vnútornú cirkuláciu, tá tiež z vlastnej skúsenosti narobí peknú šarapatu. 
Ja tento rok akosi nemám čas ani náladu riešiť darčeky, preto som všetkým naokolo povedal, nech si kúpia čo potrebujú a ja im to preplatím a zabalím pod stromček. Akurát jediný darček som kúpil práve teraz - ročné predplatné na Nko. Posielajú darčekovú poukážku, ktorá sa sa dá pekne vytlačiť a strčiť do obálky pod stromček. Ocko na tom celkom fičí...
Ja tento rok akosi nemám čas ani náladu riešiť darčeky, preto som všetkým naokolo povedal, nech si kúpia čo potrebujú a ja im to preplatím a zabalím pod stromček. Akurát jediný darček som kúpil práve teraz - ročné predplatné na Nko. Posielajú darčekovú poukážku, ktorá sa sa dá pekne vytlačiť a strčiť do obálky pod stromček. Ocko na tom celkom fičí...
brm, koberce a tapacíry som samozrejme kontroloval tiež. Ak by nepomohol ten Foggystop, tak som bol pripravený rozobrať palubku a skontrolovať tú klapku na vnútornú cirkuláciu, či nie je zaseknutá.
Našťastie pomohlo to malé vrecko a problém bol úplne vyriešený. Za cenu tohto riešenia sa mi ani nevyplatí zatiaľ rozoberať tú palubku, keďže to zafungovalo výborne
Našťastie pomohlo to malé vrecko a problém bol úplne vyriešený. Za cenu tohto riešenia sa mi ani nevyplatí zatiaľ rozoberať tú palubku, keďže to zafungovalo výborne
To je celkom dobrý tip ten odvlhčovač, to využije takmer každý majiteľ auta, hlavne teda ak ho nemá garážované.
Rovno som aj objednal, ale už to takmer nikde nemajú, hádam to v datarte stihnú.
Inak som nakúpil len užitočné drobnosti podľa toho, kto čo potrebuje - peňaženku, strojček na holenie, kuchynské pomôcky a podobne. Našťastie najviac problémové osoby samé povedali, čo by chceli.
Stále tu sú ale osoby, u ktorých neviem odhadnúť, čo sa im zíde a ani sa to od nich nedozviem, preto som dúfal v nápady na univerzálne darčeky
Rovno som aj objednal, ale už to takmer nikde nemajú, hádam to v datarte stihnú.
Inak som nakúpil len užitočné drobnosti podľa toho, kto čo potrebuje - peňaženku, strojček na holenie, kuchynské pomôcky a podobne. Našťastie najviac problémové osoby samé povedali, čo by chceli.
Stále tu sú ale osoby, u ktorých neviem odhadnúť, čo sa im zíde a ani sa to od nich nedozviem, preto som dúfal v nápady na univerzálne darčeky
my sme minuly rok v ramci zjednodusenia nakupovania darcekov a zaroven nejakeho lepsieho pocitu z darcekov zacali rodine rozdavat certifikaty o pomoci zo stranky skutocnydarcek.sk
zastresuje to organizacia Clovek v ohrozeni, maju na vyber vsetko mozne, ci uz chcete pomoct dospelym, detom, domacim ci zahranicnym... ceny su tam tiez rozne takze kazdy si vyberie.
nechcel by som tu zacinat temu o tom ci taketo charitativne veci realne aj pomahaju alebo nie, ze niektore organizacie to zneuzivaju a klamu, ale nic nie je ciernobiele a nie sme ochotni verit ze vsetky taketo organizacie su zle a zrovna clovek v ohrozeni nam pride ako celkom solidna organizacia.
zastresuje to organizacia Clovek v ohrozeni, maju na vyber vsetko mozne, ci uz chcete pomoct dospelym, detom, domacim ci zahranicnym... ceny su tam tiez rozne takze kazdy si vyberie.
nechcel by som tu zacinat temu o tom ci taketo charitativne veci realne aj pomahaju alebo nie, ze niektore organizacie to zneuzivaju a klamu, ale nic nie je ciernobiele a nie sme ochotni verit ze vsetky taketo organizacie su zle a zrovna clovek v ohrozeni nam pride ako celkom solidna organizacia.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Par kamaratov zase zacalo kupovat granule pre utulky a pred Vianocami to tam odnesu. Tiez pekne gesto 
Tiež mi príde takáto priama pomoc (nakúpenie granúl pre útulky, hračky pre deti) lepšia, ako to riešiť cez prostredníkov, kde nemáš istotu, kde tvoje peniaze skončia.
Jeden z najhorších prípadov je firma Omaze, ktorú propagovalo veľmi veľa YouTuberov. Z peňazí, ktoré táto firma vyberie, ide len 15% na charitu, 70% ide na ceny pre zúčastnených a 15% si nechávajú ako profit. Takže v podstate z čistého profitu si nechávajú 50% a len 50% posielajú na charitu. To mi príde ako veľmi neefektívny spôsob pomoci, resp. ako veľmi dobrý business model zarábajúci na charite
Ešte nechápem jednu vec. Žena dosť často ako darčeky kupuje poukážky do reštaurácií, zážitky a pod. No môj pohľad je taký, že to už radšej dotyčnému dám cash ako poukážku za rovnakú cenu, ktorú ale môže využiť len na veľmi obmedzenú vec, ktorá sa mu ani nemusí až tak páčiť. S cashom si ale spraví, čo bude chcieť. Som podľa vás mimo ja alebo ona?
Jeden z najhorších prípadov je firma Omaze, ktorú propagovalo veľmi veľa YouTuberov. Z peňazí, ktoré táto firma vyberie, ide len 15% na charitu, 70% ide na ceny pre zúčastnených a 15% si nechávajú ako profit. Takže v podstate z čistého profitu si nechávajú 50% a len 50% posielajú na charitu. To mi príde ako veľmi neefektívny spôsob pomoci, resp. ako veľmi dobrý business model zarábajúci na charite
Ešte nechápem jednu vec. Žena dosť často ako darčeky kupuje poukážky do reštaurácií, zážitky a pod. No môj pohľad je taký, že to už radšej dotyčnému dám cash ako poukážku za rovnakú cenu, ktorú ale môže využiť len na veľmi obmedzenú vec, ktorá sa mu ani nemusí až tak páčiť. S cashom si ale spraví, čo bude chcieť. Som podľa vás mimo ja alebo ona?
V pohode, postupoval by som možno rovnako, len si treba uvedomiť, že si vyriešil dôsledok a nie príčinu.. 
asi mate obaja pravdu z isteho pohladu.Pilifo napísal: 20 dec 2022, 11:57Ešte nechápem jednu vec. Žena dosť často ako darčeky kupuje poukážky do reštaurácií, zážitky a pod. No môj pohľad je taký, že to už radšej dotyčnému dám cash ako poukážku za rovnakú cenu, ktorú ale môže využiť len na veľmi obmedzenú vec, ktorá sa mu ani nemusí až tak páčiť. S cashom si ale spraví, čo bude chcieť. Som podľa vás mimo ja alebo ona?![]()
z tvojho pohladu chapem ze na co poukazku ked uz mozes dat cash.
z druheho podhladu sa potom neoplati vobec nic davat okrem penazi.
ja to beriem tak ze pri darceku nejde o samotnu hodnotu ale o gesto.
ja ti dam 50 eur do obalky pod stromcek a ty mi das tiez 50 eur do obalky pod stromcek... malo potom zmysel si vobec davat "darceky"?
aspon teda u nas nedavame darceky nieco co clovek potrebuje ale nieco co chcel respektive nieco co si myslime ze by sa mu pacilo.
aj z druhej strany neprijimam darcek s tym ze "dakujem, usetril si mi peniaze" ale s tym ze "dakujem, to je fakt mile ze si sa nad darcekom zamyslel a daroval mi nieco co sa mi ozaj paci".
lenze zase kupit nieco co sa tomu druhemu bude ozaj pacit a nema to nie je nic jednoduche. este k tomu ked sa jedna o niekoho koho mozno tak nepoznas alebo aj poznas.
v tom pripade je poukazka taky slusny kompromis. vies ze dotycny ma rad oblecenie z konkretneho obchodu ale nevies presne jeho cislo a ci teda potrebuje bundu (co ak si ju pred mesiacom kupil) alebo nie, tak mu kupis poukazku do toho obchodu.
pokial ma niekto rad jedlo tak poukazka do restauracie je tiez fajn, lepsie ako toastovac
mne sa napriklad poukazky pacia, pokial je to teda nieco co ma zaujima, lebo ma to donuti si ozaj kupit nieco. keby mi niekto dal 50 eur ako darcek tak ako sa poznam necham si 50 eur v penazenke a postupne to miniem na bezne veci. ked mi niekto da 50 eur poukazku do brlohu tak si za to kupim nejaku hru z ktorej sa budem tesit ale sam by som si ju nekupil lebo by mi to bolo luto penazi
Obe pohlavia určite ponožky/knižku.Muffi napísal: 19 dec 2022, 21:17 Oprášim tému. Aké máte tipy na univerzálne darčeky vhodné takmer pre kohokoľvek, kt. neurazia a vždy sa využijú?
Pre mužov napr aj trenky potešia
Mne sestra kupuje každé vianoce nejakú drahšiu voňavku, ktorú by som si sám nekúpil, ale už keď mi ju niekto kúpi, tak sa jej poteším.
U nás ešte dosť často fičali pre mužov rôzne veci do garáže, napr. golasady, kombinačky a pod....
Každý rok je nejaký dobrý koncert, takže mám o darčeky postarané. Ide sa na P!nk
ObajaPilifo napísal: 20 dec 2022, 11:57 Žena dosť často ako darčeky kupuje poukážky do reštaurácií, zážitky a pod. No môj pohľad je taký, že to už radšej dotyčnému dám cash ako poukážku za rovnakú cenu, ktorú ale môže využiť len na veľmi obmedzenú vec, ktorá sa mu ani nemusí až tak páčiť. S cashom si ale spraví, čo bude chcieť. Som podľa vás mimo ja alebo ona?
Dostat to od niekoho by malo pre mna nulovu hodnotu. Jedine ze by trafil v pripade poukazky konkretnu vec co ma zaujima co je ale mala sanca.
-
starysomar
Hardcore addict
Posledné roky si s mojou darčeky v podstate nekupujeme. Iba dcéram, no radšej dáme peniaze nech si kúpia, čo potrebujú. Možno psík a mačky niečo dostanú 
viem, ze o tomto tema nie je, ale musim k tomuto napisat. za zivot som sa stretol so zopar ludmi z tejto organizacie a vsetko to boli jedinci so srdcom na spravnom mieste, ktori sa snazili robit vo svojom obore maximum. taktiez tomas forro ich spomenul v knihe o ua(pred udalostami z aktualneho roka), kde spominal, ze boli jednou z mala organizacii, ktora rozvazala zasoby civilistom, ktori nemohli ujst, aj ked boli mesta/dediny ostrelovane a skoro vsetci ostatni to vzdali. urcite je najlepsia priama pomoc bez prostrednika ako bolo spominane, ale ak by som niekoho mal podporit, tak urcite ich.aacid napísal: 20 dec 2022, 11:24 Clovek v ohrozeni..
nechcel by som tu zacinat temu o tom ci taketo charitativne veci realne aj pomahaju alebo nie
inac poukazy su podla mna najlepsi dar. ukazuju, ze sa o daneho cloveka zaujimame, vieme co ma rad a chceme ho potesit, pripadnemu chcme ponuknut novu skusenost, ale popritom mu davame flexiblitu vo vybere. ja mam penazi dost a nemusim cakat na dary, ale aj tak ma vzdy potesi moznost si kupit knihu alebo vec na turistiku navyse