chrobakos napísal:A predstavit si ze na mna teraz pozera boh a riadi cely svet a pritom sleduje ako pisem na hojka..no co ja viem
To je podla mna uplna blbost ze Boh je vsade a vsedko pocuje Podla mna je Boh vsade to je pravda lebo vsedko vzniklo z neho. Ale chces mi povedat ze Ty si iba zhluk debilnych uhlikov, vodikov, kyslikov a takych veci? A ze tieto kopy elektronov protonov a vseliakych inych blbosti vedia sami rozmyslat a hlavne si uvedomuju ze existuju? Musi byt pekne zit s pocitom ze si kopa atomov
Ujo Marky napísal:To je podla mna uplna blbost ze Boh je vsade a vsedko pocuje Podla mna je Boh vsade to je pravda lebo vsedko vzniklo z neho. Ale chces mi povedat ze Ty si iba zhluk debilnych uhlikov, vodikov, kyslikov a takych veci? A ze tieto kopy elektronov protonov a vseliakych inych blbosti vedia sami rozmyslat a hlavne si uvedomuju ze existuju? Musi byt pekne zit s pocitom ze si kopa atomov
Podla toho ako sa na to pozeras...ale v podstate - ano. Si len kopa atomov, ktorej komplexnost vytvara nieco, comu sa hovori inteligentna forma zivota.
Ujo Marky napísal:Hej ale to sa len tak proste stalo ze sme si zacali uvedomovat sami seba? A dalej kde v mozgu sa nachadza centrum bez ktoreho uz ani o sebe nevieme?
V čo verím???? Verím v seba a v kauzalitu..... Ale náboženstvá ako také sú veľmi zaujímavý fenomén, a práve preto je jedna z mojich aktivít aj štúdium religionistiky (veda o náboženstvách)............
verim v Boha.... viera v cirkev hmm... cirkev je pre mna cesta k Bohu a v istom zmysle je to pre mna podobne s tym ze Boha urcite staviam na vyssie miesto v rebricku.
kali520 to je skor otom, ze vo fyzike sa lahsie veci potvrdzuju, ako vyvracaju, lebo ak chces nieco vyvratit, tak musis dokazat ze to neexistuje v ziadnej situacii, lenze tych je nekonecne vela, ale ked chces nieco dokazat, tak ti staci jedina v ktorej dane tvrdenie plati a to staci ako dokaz. Cize ked si uz ludia vymysleli boha, tak ak chcu fyzici zjednotit vsetky teorie do velkej teorie vsetkeho, tak tam musia zapocitat aj boha, aby sa netrapili vyvracanim jeho existencie. Ale to sa tusim ,ze aj pise v tom prvom clanku