Virtualbox autostart
Virtualbox autostart
Cafte viete mi poradit ako zabezpecit aby sa mi zapla virtualna masina po restarte PC automaticky? Mam win server 2008 na ktorom bezi virtualbox
Re: Virtualbox autostart
Stačí si vytvoriť spúšťací bat súbor s nasledujúcim príkazom:
kde meno virtuálneho os nahradíš názvom virtuálneho OS čo chceš spustiť.
Keď bat súbor vytvoríš, tak ho potiahni do štart - všetky programy - Po spustení a virtuálny os sa ti spustí vždy po spustení PC.
V prílohe je môj bat súbor, takže stačí, keď si v ňom len upravíš názov virt. OS (alebo prípadne cestu k virtualboxu, ak ho máš nainštalovaný v inom adresári ako je default).
Kód: Vybrať všetko
cd "c:\Program Files\Oracle\VirtualBox"
vboxmanage startvm "meno virtuálneho OS"Keď bat súbor vytvoríš, tak ho potiahni do štart - všetky programy - Po spustení a virtuálny os sa ti spustí vždy po spustení PC.
V prílohe je môj bat súbor, takže stačí, keď si v ňom len upravíš názov virt. OS (alebo prípadne cestu k virtualboxu, ak ho máš nainštalovaný v inom adresári ako je default).
- Prílohy
-
- startup_run_vbox.zip
- (213 Bajtov) 6 stiahnutí
Re: Virtualbox autostart
dik za odpoved uz som to rozbehal len som zabudol dat vedet ze to uz mam
spravil som to cez Task Scheduler bez pouzitia (.bat) len mi neslo vysnorit ten command "startvm virtualmachine"
spravil som to cez Task Scheduler bez pouzitia (.bat) len mi neslo vysnorit ten command "startvm virtualmachine"