Virtualbox - sietove pripojenie

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Virtualbox - sietove pripojenie

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Zdar ludia
Moj problem:

Nechem si instalovat ziadnu linuxovu distibuciu tvrdo na disk, ale chcel by som to mat len na virtualnej masinke (na HDD mam WIN). Mam s tym ale problemy. Vlastne ide o to, ze ked chcem pouzit uz len PING, tak to nejde vzhladom na to, ze windows a linux pouzivaju na toto ine protokoly. Cez NAT sa to vraj rozbehat neda nijak aby to fungovalo, tak som skusal aj bridge adapter no aj tak to nejde. Neviete ako by sa to dalo vyriesit, aby ta virtualna masina co sa tyka sieti tvarila aspon trochu realnejsie? A da sa to vobec?
Dakujem
goten
VIP
VIP

Re: Virtualbox - sietove pripojenie

Príspevok od používateľa goten »

Tak ešte raz.
Máš nainštalovaný vo virtualboxe virtuálny OS LINUX (nejakú distribúciu).
Chceš sa z Linuxu pripojiť na internet alebo vytvoriť sieť medzi windows a virtuálnym Linuxom?
Máš nainštalované hosťovské doplnky pre linux?
Ako sa pripájaš na internet - máš router modem alebo?
Virtuálny sieťový adaptér si nastavil do módu bridge?
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Re: Virtualbox - sietove pripojenie

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

OK...tak presnejsie:

Distibucia je Backtrack 4 CZ hf4 c00k a s pripojenim na internet problem nemam, pretoze to ide cez akekolvek nastavenie siete pre virtualnu masinu.
Pripajam sa pomocou Wifi cez adapter Intel 4965 AGN

Vlastne co chcem, je rozbehat PING (myslim, ze ked pojde toto, tak ine veci uz pojdu) vo virtualnej masine (v BT4). Pri nastavenom NAT mi ide pingnut locallhost (logicky) a potom fyzicky pocitac, dalej co je za WINom uz nejde (vzhladom na odliskny protokol ako som sa aspon docital respektive preto, ze cez nat moj "PC" neexistuje, nwm co je pravda). Ak nastavim bridge, tak pingnem len local, vzhladom na to, ze mam vtedy rovnaku IP a dalej uz nic :/. Hostovske nemam nainsalovane lebo na Lin 2.6 kernel mi to instalovat nechce. Mam to ale naistalovane pre virtualny Ubuntu a ziadny rozdiel, to iste ako pri BT4.

V skratke, asi najlepsie by bolo spravit to cez Host only, ale skusam to kde jak a neviem to nastavit :(
Napísať odpoveď