Virtualbox Ubuntu USB HDD
-
Errici
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Virtualbox Ubuntu USB HDD
Ahojte mam win xp nainstaloval som si virtualbox kvoli ubuntu vsetko ide uplne v pohode az na to ze mi vobec nezobrazuje ziadne disky ani usb ani externy disk WD ani pevne disky. Skusal som ich pridat manualne cez virtualbox, v nom to preslo ale ked som spustil ubuntu tak tak mi ich nenaslo. Ako sa to da spravit aby mi ich zobrazilo???? 
Re: Virtualbox Ubuntu USB HDD
nviem ako to je v ubuntu ale ked som si ja daval virtual wim 7 a dal som zdielanie priečinkou ktore som si nastavil vo virtualboxe tak som musel vi virtualnom wine pripojiť sieťovu jednotku kde som zadal písmeno a do cesty som napísal: \\vboxsvr\názov zdielanej zložky a potom mi to už išlo v pohode
/EDIT: toto čo som pisal neni presne ten tvoj problem lebo mne nesli pripojit USB a virtual win mi vichadzoval chybu a tak som to vyriešil takto
http://www.hojko.com/virtualbox-nejde-p ... virtualbox
/EDIT: toto čo som pisal neni presne ten tvoj problem lebo mne nesli pripojit USB a virtual win mi vichadzoval chybu a tak som to vyriešil takto
http://www.hojko.com/virtualbox-nejde-p ... virtualbox
-
Errici
Expert
Praveze ja som to skusal hned ako prve cez to zdielanie len pri ubuntu potom musis zadat este nejake prikazy do konzoly, ale stale to neide.
Aj tak dakujem
Aj tak dakujem
V prvom rade si nainštaluj hostiteľské doplnky. (návod v prílohe - video guest_additions_vbox).
K návodu: ak máš ubuntu 64 bit zadáš príkaz:
Ak máš Ubuntu 32bit zadáš príkaz
Ja som v návode inštaloval doplnky pre 32bit Ubuntu, preto som zadal do terminálu ten druhý príkaz.
Keď budeš mať nainštalované doplnky, vypni ubuntu. Vo virtualboxe nastav zdielaný priečinok (návod v prílohe - video shared_folder_vbox).
Ja som vo videu nastavil na zdieľanie celý disk D.
Keď nastavíš, zdieľaný priečinok, spusti Ubuntu. Vytvor v home/meno užívateľa adresár, v ktorom potom nájdeš súbory zo zdielaného priečinka.
Spusti terminál a zadaj tento príkaz.
Za XXX napíš názov zdieľaného priečinka, ktorý si zadal v nastavení a za YYY názov adresára, ktorý si vytvoril v /home/meno užívateľa/
Potvrď príkaz, zadaj heslo a malo by ti to fakčiť.
K návodu: ak máš ubuntu 64 bit zadáš príkaz:
Kód: Vybrať všetko
sudo ./VboxLinuxAdditions-amd64.runKód: Vybrať všetko
sudo ./VboxLinuxAdditions-x86.runKeď budeš mať nainštalované doplnky, vypni ubuntu. Vo virtualboxe nastav zdielaný priečinok (návod v prílohe - video shared_folder_vbox).
Ja som vo videu nastavil na zdieľanie celý disk D.
Keď nastavíš, zdieľaný priečinok, spusti Ubuntu. Vytvor v home/meno užívateľa adresár, v ktorom potom nájdeš súbory zo zdielaného priečinka.
Spusti terminál a zadaj tento príkaz.
Kód: Vybrať všetko
sudo mount -t vboxsf XXX /home/meno uživateľa/YYYPotvrď príkaz, zadaj heslo a malo by ti to fakčiť.
- Prílohy
-
- shared_folder_vbox.wmv
- (3.97 MiB) 551 stiahnutí
-
- quest_additions_vbox.wmv
- (2.66 MiB) 551 stiahnutí
-
Errici
Expert
V podstate som to mal cele tak spravene aj tie ovladace nainstalovane len som to nenamontoval
Dakujem velmo pekne
Dakujem velmo pekne