Virtuálna pamäť
Virtuálna pamäť
Zdravim, dokúpil som si 1GB RAM modul, tak som pomyslel ze si vypnem pouzitie virtuálnej pamäte, ktorá bola nastavená na 3GB. Moje zaťaženie RAM totiž bolo 500MB/3,7GB (povodna cista RAM bola 768MB). Nastavil som virtuálnu RAM v System atd. na 0MB, klikol na Nastavit a ulozil som nastavenia. Po restarte systemu mi Ctrl+Alt+Del ukazuje, ze vyuzitie RAM je 500MB/1500MB, co je teoreticky spravne, ale mam pocit ze system stale dost swapuje, co by nemal. Tak som pozrel, ako som natom s pamatou v Evereste. Nastal sok, pretoze virtualna pamat by mala byt na nule, co ja podla polozky System v Control Panel je, ale Everest ukazuje to co je v prilohe. Preco Windows stale pouziva 3GB virtualne pamate, ked som vsetko nastavil, restartoval ?
Ak mi niekto pomoze (uz z vlastnej skusenosti, kedze vacsina internetovych navodov je nefunkcna), ako deaktivovat Virtualnu pamat (Swap) alebo ako aspon nastavit Windows aby swapoval az po zaplneni fyzickej RAM, budem mu maximalne vdacny
Ak mi niekto pomoze (uz z vlastnej skusenosti, kedze vacsina internetovych navodov je nefunkcna), ako deaktivovat Virtualnu pamat (Swap) alebo ako aspon nastavit Windows aby swapoval az po zaplneni fyzickej RAM, budem mu maximalne vdacny
Pozri ešte raz do nastavení virtuálnej pamäte.. podľa mňa si ju nedal na 0, pretože 0 sa mi zdá sa ani nedá dať. Jedine sa dá zrušiť úplne virtuálna pamäť..
Ak sa dobre pamätám, tak máš tri voľby: 1) nepoužívať pamäť, 2) nechať automaticky nastaviť pamäť systémom, 3) nastaviť vlastné hranice od - do.. Ty musíš dať prvú voľbu (alebo ktorá to je v skutočnosti)
Ak sa dobre pamätám, tak máš tri voľby: 1) nepoužívať pamäť, 2) nechať automaticky nastaviť pamäť systémom, 3) nastaviť vlastné hranice od - do.. Ty musíš dať prvú voľbu (alebo ktorá to je v skutočnosti)
Chlapci.. ako ten stránkovací priestor sa nezarátava náhodou aj hiberfile.sys??? Pretože by to akurát sedelo.. rovnaká veľkosť ako fyzická pamäť. A teraz som pozeral u mňa.. to isté. Mám swap nastavený na 2GB, ale stránkovací priestor mám 6GB.. čiže ak z tých 6GB je hiberfile.sys 4GB, prirátame ešte 4GB fyzickej pamäte, tak mám dokopy celkovú virtuálnu pamäť 10GB, čo mi ukazuje aj Everest..
Som teraz chcel skúsiť vypnúť hibernáciu, ale akosi ju narýchlo vo Viste neviem nájsť, takže to neviem overiť..

Som teraz chcel skúsiť vypnúť hibernáciu, ale akosi ju narýchlo vo Viste neviem nájsť, takže to neviem overiť..
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
prepac... tak radsej google 
http://www.windowsbbs.com/windows-vista ... rnate.html
http://www.mydigitallife.info/2007/10/2 ... ows-vista/
http://www.windowsbbs.com/windows-vista ... rnate.html
http://www.mydigitallife.info/2007/10/2 ... ows-vista/
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
hiberfile.sys je subor pre ukladanie aktualneho stavu pamate RAM pri Hibernacii
Cize vymazanim hiberfile.sys si vypnes Hibernaciu.
hiberfile.sys ma rovnaku velkost ako tvoja ramka ... kedze uchovava kompletny obraz pamate Ram pred hibernaciou. Nema to nic spolocne s Strankovanim. Tento subor je vyuzivany len pri nabehu/pocas/zotaveni (do/z) hibernacie
Cize vymazanim hiberfile.sys si vypnes Hibernaciu.
hiberfile.sys ma rovnaku velkost ako tvoja ramka ... kedze uchovava kompletny obraz pamate Ram pred hibernaciou. Nema to nic spolocne s Strankovanim. Tento subor je vyuzivany len pri nabehu/pocas/zotaveni (do/z) hibernacie
Dakujem, skusim vsetky rady ktore boli k teme 
Stale je vsak dost zaujimave, ze aj keby zmazem pagefile.sys, preco je v evereste napisane, ze je stale vyuzity skoro na 50%, ked by teoreticky uz nemal byt zapnuty ?
//Zvlastne, pagefile.sys nemam v korenovom dire ani jednej particie ... Skryte subory zobrazene...
Stale je vsak dost zaujimave, ze aj keby zmazem pagefile.sys, preco je v evereste napisane, ze je stale vyuzity skoro na 50%, ked by teoreticky uz nemal byt zapnuty ?
//Zvlastne, pagefile.sys nemam v korenovom dire ani jednej particie ... Skryte subory zobrazene...
Subor ma 100MB, co by vyhovovalo sucasnemu nastaveniu Swapu (premenil som nastavenia na 100MB). Virtualna pamat sa vsak podla everestu vyuziva na 45% a to sa stale meni (ma udajne 3GB). To ma privadza k otazke: SWAP = Virtualna pamat ?
Preto sa mi stale nedari dosiahnut to, aby sa vyuzival disk az po zaplneni fyzickej pamate.
Preto sa mi stale nedari dosiahnut to, aby sa vyuzival disk az po zaplneni fyzickej pamate.