vista zabera na disku velmi vela

Informácie o software, ankety...
archer89
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa archer89 »

zdravim
mam vistu home premium 64 bit. hdd mam rozdeleny na 2 casti. na disku C mam OS. tento disk ma kapacitu 160 GB a ta vista tam uz zabera 40 gb. instaloval som ju asi pred tyzdnom. je tam zopar programov napr.: nero, office, atd..
je to normalne ze tolko zabera 64 bit vista alebo som urobil nieco zle ja.
dakujem za odpovede
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa tomasmate »

Je to celkom normalne. Navyse dost z toho miesta zaberaju body obnovy systemu. Mozes skusit nastroj vycistenie disku.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

ok, ale co zabera tych 40gb? kolko ma adresar Windows? kolko Users? Doc&Settings?
niektore programy robia defaultne zalohu na systemovy disk, resp. default priecinok stahovania je tiez na systemovom disku, takze mozno par gb ti zaberaju veci o ktorych ani nevies ze ich tam mas
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

je to normalne ze bere tolko vela http://www.microsoft.com/slovakia/windo ... ments.mspx pocitaj ku tomu este aj ten bordel. ono sa ti to bude este zvysovat mal si si precitat pred instalaciou poziadavky. ja by som do cecka dal este 10gb. ale ked chces usetrit tak presun programy a ten bordel do decka mozno sa ti nieco uvolni :wink:
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Je to uplne bezne.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Je to úplne bežné.

btw Však čo to je v dnešnej dobe 40 Gb? - to mám 4 stiahnuté filmy............
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

Michaelo105 napísal:Je to úplne bežné.

btw Však čo to je v dnešnej dobe 40 Gb? - to mám 4 stiahnuté filmy............
povedz aky film bere 10gb? ja som maximalne mal film co ma 4gb ale to boly vsetky casti. inac mam filmy po 1gb. jedine keby tak si kopiroval full hd film alebo nieco z blue_rayu.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

tomaxx_199.. dnes už každé bežné DVD máš dvojvrstvové.. (pokiaľ nie je niekym ripnuté, tj. povyberané bonusy, jazyky atď.)..

:)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Veľa ti tam môže zabrať:

- obnova systému
- stránkovací súbor
- súbor na hybernáciu
- dočasný adresár temp

Ja som si z inštalačného dvd odstránil všetko, čo určite nikdy nebudem potrebovať - čínsky, japonský, kórejský jazyk, speech, tablet pc a hneď sa to zmenšilo o 40-50%.

Mám nainštalovaných dosť programov, aj všetky aktualizácie aj tak z 15 gigového oddielu mám voľných 6. :) Hybernáciu nepoužívam a stránkovací súbor som hodil na D.
archer89
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa archer89 »

kde najdem ten strankovaci subor
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

tomaxx_199 napísal:povedz aky film bere 10gb? ja som maximalne mal film co ma 4gb ale to boly vsetky casti. inac mam filmy po 1gb. jedine keby tak si kopiroval full hd film alebo nieco z blue_rayu.
Hociaky film v 1080p s poriadnym bitratom a dvoma audio stopami? To ze ty take nepoznas neznamena ze to neexistuje.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

je

Príspevok od používateľa 3PO »

pomaz zbytocnosti vid prispevky vyssie. a v skutocnosti nie je vobec normalne aby si operacny system bral 40 gb. to len ludia z redmontu si to myslia....
Earl_Simmons
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Earl_Simmons »

jemu nezabera IBA windows 40 GB ... ma 40GB vyuzitych a sa mu to zda asi vela ... :D ... nehladaj chybu vo windowse ... co tym chces dosiahnut ked pises ze ten disk ma kapacitu 160 GB tak ti este ostava 120 GB a to je dost ... neviem preco to chces vymazovat ... 40Gb urcite nezabera iba windows medz tym su aj veci ktore si stahoval ... instaloval pogramy atd ... ked hovoris Nero a office ... to zabera tiez dost vela ... a neviem co ta vazne natom serie ... 40GB je takmer nic ... ked si zoberies ze jeden Blu-ray disk ma kapacitu 50GB. podla mna uplne zbytocna tema ... nikto ti nevie poradit ked nevie co v tom PC mas a Vista ti zabera max. 15 GB
...a ked budes mat po vymazani tych somarin 125 GB namiesto 120GB tak to si nic nevyhral
:lock:
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

Aj 15GB je vela. Vista je darmozrac, s oblubou papa miesto na disku, ram, cpu aj baterku. A neviem preco by nemal mazat veci ako temp, nicomu to neublizi a ponechanie tychto suborov ani nie je takmer vobec prospesne. A ja si ukladam DivX filmy ktore mi uplne stacia a tych napcham na 40GB aspon 40 takze? Ked bude papat OS 1TB tiez budete argumentovat tym ze to je len 20 blue-ray filmov? Uz len to indexovanie a hladanie medzi tym suborovym odpadom by ma iritovalo.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

:)

Príspevok od používateľa 3PO »

suhlasim s Gadelat. operacny system ma obsluhovat zakladne veci pre beh programov(plus nejake doplnkove softy). vysvetlite mi ako dokaze toto napr. linux s grafickou nadstavbou+softom na vypalenie+kancelarskym balikom+x dalsich veci sa natrepe na jedno blbe dvd... a na disku zabere takmer rovnake miesto. nerastie nebotnaje.... len windows ma stym furt nejaky problem....
Earl_Simmons
Light Star
Light Star

no neviem co tu riesite .. on nehovori ze mu zabera windows 40 GB .. to by bolo uz vazne vela ... ale ma tam niejake subori ... a to ze windows zabera 20GB (aj keby.. co tolko nedosahuje) tak je to v dnesnej dobre nic ... dnes su bezna wec 1TB dysky ... ktore aj tak asi nikto nevyuzije takze s windowsom ktory by zaberal trosku viac by nebol problem ... ja mam 320GB disk a mam dve windowsi kopu filmov hier a ine weci a stale mam okolo 100GB volnych ...
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

Ze su bezne 1TB disky povedz majitelom netbookov, ta vysmeju a ani ty sam taky nemas. Vieme ze mu samotny windows nezabera 40GB, ale subory ktore generuje ano. Ja odporucam riesit to cez scanner http://www.hojko.com/download.php?id=23337 , ked neviem co mi papa miesto na disku, riesim to vzdy cez neho
Earl_Simmons
Light Star
Light Star

no ale ja som kupoval PC pred 4 rokmi :D... a nikto tu o NB nehovorí ... to sa vám vážne zdá ,že 40GB je tak veľa ? ... :D... no čo už ... robte čo chcete ale jak som povedal ... či už bude mať 125GB voľného miesta alebo 120GB tak tým nič nevyrieši
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Gadelat napísal:Ze su bezne 1TB disky povedz majitelom netbookov, ta vysmeju a ani ty sam taky nemas. Vieme ze mu samotny windows nezabera 40GB, ale subory ktore generuje ano. Ja odporucam riesit to cez scanner http://www.hojko.com/download.php?id=23337 , ked neviem co mi papa miesto na disku, riesim to vzdy cez neho
Ja som zatiaľ nevidel netbook s vistou (ale netvrdím na 100% že neexistujú) - na netbook sa štandardne dáva XP - a XP-čko zaberá 1 GB zo všetkým všade cca.

Ak naozaj chceš aby ti to nezaberalo miesto, tak si inštalni XP. Vista ti zaberá viac miesta preto, lebo je dokonalejšia.

btw ku niekomu vyššie čo písal, že Vista ti iba žerie baterku, hdd, ram.

Vista je podstatne dokonalejšia v spravovaní programov a to že berie viac ram je iba preto, lebo má prednačítané programy, ktoré najviac používaš - kvôli rýchlemu spusteniu - ale akonáhlne ty potrebuješ využiť to miesto na ramke tak ho uvolní!!!

A čo to máš vlastne za PC - netbook, notebook, desktop??? - lebo ak desktop tak je naozaj trápne riešiť 40 GB na disku, pri zvyšních to beriem.

A ďalšia vec treba pozrieť naozaj ten temp - niekedy sa to zabudne zmazať, nejako to prečistiť a ak ani to nepomôže tak reinstall winu.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

Michaelo105: ehm ? ukaz mi jeden jediny eshop kde maju na predaj notebook s Win XP...pokial viem tak uz pekne dlhu dobu sa predavaju len s Vistou alebo bez OS...a podla mojho nazoru je len velmi male percento ludi co si do NB nasledne hodia XP...btw a s tym 1GB si snad robis srandu nie ? :) Win XP Pro + SP2 zabera cez 2GB :wink:
Napísať odpoveď