Visual Basic Commands

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Jake44
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Visual Basic Commands

Príspevok od používateľa Jake44 »

Zdravim. Chcem sa opytat aky je vo VB6 prikaz na vypisanie casu trvania programu/algoritmu. Ked chcem napriklad porovnat efektivnost dvoch algoritmov, pricoom oba robia tu istu funkciu. Jednoducho spustim program on spravi to co ma, ale napriklad do textoveho okna text3.text mi este vypise cas trvania programu.

A tiez by som potreboval prikaz na zmenu fontu. Napriklad mam v premennej "retazec" ulozeny nejaky text. Viem, ze prva jeho cast je hlavicka nejakeho textu a chcem zmenit farbu pisma alebo ho dat tucnejsie...tak by som si chcel do premennej
"nadpis" pomocou funkcie Left hodit dajme tomu prvych 10 znakov ale chcem ich tam mat hrubym cervenym pismom. Ako to spravit?

Jediny normalny zoznam prikazov, ktory som nasiel je tento:
http://www.5starsupport.com/info/vb.htm

Dik za odpovede.
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Na ten prvy problem : Neviem sice robit vo VB6, ale riesil by som to tak, ze by som spustil nejaky timer pred akciou ktoru merias a zastavil po dokonceni tej akcie.

//Edit: v tom liste funkcii som nasiel funkciu :
Timer - Returns the number of seconds since midnight
Na zaciatku akcie ulozis toto cislo do premennej, na konci odcitas od aktualneho vystupu Timeru to co si si ulozil = dostanes cas v sekudnach...
Jake44
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Jake44 »

Napad to nebol zly, akurat, ze pri kratkych programoch ako je napriklad nejaky SORT...ti ukaze 0 lebo to su programy, ktore dnesne procaky zvladnu za velmi kratky cas...

EDIT: Osetril som to tak, ze dany algoritmus som dal este do cyklu, ktory opakuje 10000x a uz to hadze konkretnejsie cislo...takze diki za radu. Este ma trapi ten font :?

//autoeditácia príspevku ( 15 May 2009, 18:59 )
A dalsi problem je, ze potrebujem dat do cyklu aby mi vypisovalo vzdy na iny label podla pocitadla...teda mam napriklad program:

For i=1 to 10
label(i).caption= "nejaky string"
Next i

samozrejme ze aj ten string sa meni, toto bol len priklad. Ide o to, ze to v takejto forme neberie. Ako to spravit?

//autoeditácia príspevku ( 17 May 2009, 14:39 )
Hmmm... :? Nikto nic?

//autoeditácia príspevku ( 27 Jul 2009, 19:25 )
Este stale nikto nic? :(

Mam este dalsi problem. Ako mam zapisovat do Clipboardu? code

Kód: Vybrať všetko

My.Computer.Clipboard.SetText("This is a test string.")
mi nefunguje...chcem aby mi program nieco vypocital (nebudem to tu rozoberat) a vysledok zapisal do clipboardu.
Napísať odpoveď