Vlastenecky zákon

Diskusie na politické témy...
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Vlastenecky zákon

Príspevok od používateľa slay »

IvanSk

Ty si proste nevinný rasistický chudáčik čo za nič nemôže :lol:, svätý za dedinou. Tu sa nikto nebaví o zodpovednosti synak, ale o jednoduchej realite o tom, že aj Slovensko profituje z vykorisťovania zvyšku sveta tak ako aj ostatok západnej civilizácie. Tu nejde o to či ty za to môžeš, alebo či je to naša vina. Proste je to fakt, je to tak. Nič viac nič menej. Nejde tu o rasy, druhy a ďalšie zmesky vašich hovadín. Namiesto toho aby si si priznal očividné budeš rozprávať že si za to môžu sami. Heh možno môžu, a to presne takým istým spôsobom ako my si môžeme sami za to ak niekto parazituje na nás.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

IvanSk

1.Ty si proste nevinný rasistický chudáčik čo za nič nemôže :lol:, svätý za dedinou. 2.Tu sa nikto nebaví o zodpovednosti synak, ale o jednoduchej realite o tom, že aj Slovensko profituje z vykorisťovania zvyšku sveta tak ako aj ostatok západnej civilizácie. Tu nejde o to či ty za to môžeš, alebo či je to naša vina. Proste je to fakt, je to tak. Nič viac nič menej. Nejde tu o rasy, druhy a ďalšie zmesky vašich hovadín. Namiesto toho aby si si priznal očividné budeš rozprávať že si za to môžu sami. Heh možno môžu, a to presne takým istým spôsobom ako my si môžeme sami za to ak niekto parazituje na nás.
1.JA rasista nie som narozdiel od teba. Ty si tzv. obrátený rasista, čo je dosť čudné lebo nielen že je to extrém ale ideš proti vlastnej podstate. Pochopím ešte černošského rasistu ktorého predkov bieli američania utláčali ale nepochopím belocha, ktorý je rovnaký ako černošský rasista, pretože to je choré a zvrátené.

2.To nieje žiaden fakt! To je tvoja bohapustá konšpirácia a konštrukcia!

Neprizám očividné, lebo očividné je len jedno a síce že Číňanov nevykorisťujú belosi ale vlastní. Ak Číňania či afričania nedokážu proti tomu bojovať ja s tým nič neurobím, a ak o tom nevedia potom sú sprostí a teda európanom sa rovnať nemôžu. TY so svojim Chmelárom z afričanov robíte sprostých chmuľov neschopných uvažovať. Ja ich považujem za seberovných preto si myslím, že by mali mať Afriku len pre seba avšak už nie európu.
Netvrdím že biela rasa je lepšia ale tvrdím, že je iná ako čierna, červená a žltá ako fyzicky tak aj mentálne.

Očividné je tiež to že ani afričania, ani aziati by dnes neprežili bez európy.

Taktiež čo sa týka minulosti, nie takí ako ja vykorisťovali Afričanov ale takí, ktorí bažia po zisku a morálka je im ukradnutá. Takže si musíš spytovať svedomie, keďže ťa tipujem na pravičiara obhajcu týchto Dzurindovských móresov. Takí ako v SDKú stoja za vykorisťovaním Afriky, taký ako ten škuľavý pravičiar zo zväzu podnikateľov Slovenska, ktorý tvrdil v relácii sféry dôverné, že detská práca je v poriadku pretože aj to jedno euro či dolár pomôže ich rodine. A to je čistý Dzurindovec - Sulíkovec.
Slováci ako národ majú v tomto čistý štít! Nikoho sme nezotročovali, nikoho sme nevyužívali. A aj dnes to platí. Keď chceš ísť plačkať, choď plačkať do Nemecka, Francúzka, Anglicka a iných koloniálnych veľmocí. Slováci ešte donedávna boli kolóniou Čechov.

Za využívaním černochov nieje rasizmus ale obyčajná ľudská ziskuchtivosť.

K tomu poslednému, áno my môžeme za to, že niekto na nás parazituje lebo sme neschopní postaviť mu opozíciu. Sme neschopní "vykopať hrob" podvodníkovi.

Okrem toho nebol si to ty alebo nejaký tvoj kamarát, ktorý tvrdil že vyspelosť vzniká z interakcie medzi kultúrami a rasami? Kde by dnes asi bola Afrika keby tam tí zlí vykorisťovateľskí belosi nevkročili? Podľa mňa ešte dnes by sa naháňali a vyjedali jeden druhému vnútornosti. Sami seba popierate. Pravda je taká že vyhráva silnejší. Tak ako Turci obsadili časť Európy a vykorisťovali, tak vykorisťovali aj belosi v Afrike a tak budú vykorisťovať aj černosi. Všetko je to len o moci a ziskuchtivosti. Každý má mocenskú prevahu chce druhého využívať. Málo kto vie zvládať moc. Slováci však nikdy nikoho mocensky neovládali teda ani nevykorisťovali. Nanešťastie opačne to neplatí.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Preco myslis ze potrebuju Zapad, co im z neho plynie? No jedine kapital. Naco im je kapital? Aby si pokupili jedlo, oblecenie a obydlie. Kto im to predava? Zapad. Avsak, kto to vyraba? Oni sami. Naco im je teda dopekla tento prostrednik je? :o

Keby sme teoreticky izolovali vsetky kontinenty, Europa by sa skoro zrutila - v sucastnosti je EU (nie Europa, EU) top impoter na svete celkovo, takisto aj v oblasti jedla a vo velkom mnozstve nerastov. Na druhu stranu krajiny, ktore maju dostatok nerastov to predavaju za smiesne ceny sem, pod zastitou vselijakych vojenskych junt. Tieto junty su pritom pod neodskriepitelnym vplyvom taziarenskych spolocnosti - ktore vsak vo vacsine pripadov pochadzaju zo Zapadu.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Afrika by dnes bola zaostalá ešte viac ak by tam nevkročili kolonizátori.
Ale dá sa napísať aj že Huni napríklad vážne ovplyvnili európu, nepriniesli len smrť ale aj svoje vedomosti. Väčšinou ale len okolo vojenstva a jazdectva keďže v tom boli lepší ako európa ale práve stredovek sa niesol v duchu vojenskej jazdy. Takisto mongoli ktorí zo sebou dotiahli napríklad aj prvý raketomet.....

Inak je to vždy o moci, tá detská práca to je začarovaný kruh. Nemyslím si že sme za to vinný...
A slováci nikoho mocensky nevykorisťovali to je pravda, ale ktovie čo by bolo keby sme niekedy mali takú moc ako trebárs koloniálne francúzko.

Ale tvrdiť že afričania a aziati by bez európy neprežili, to sú teda dosť silné slová.
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

No Aziati by bez Európy nemali problém prežiť, viď vynálezy v Číne. A Afričania? No prinajhoršom by žili, tak ako žili dokým prišli Európania. Bolo by tam menej civilizácie. Ale či lepšie alebo horšie sa nedá povedať.

Ale mohli by sme sa vrátiť k téme. :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Myslím, že Afričania by boli oveľa spokojnejší, keby si behali nahí po púšti bez úžasnej bielej kultúry, ktorá ich zotročila a totálne obrátili ich systém života, priniesla zbrane a rôzne podobné "výdobytky".
Takisto takí Indiáni by sa určite radšej slobodne preháňali po stepiach než aby boli takmer úplne vyvraždení bielymi kolonizátormi. Ten zbytok čo zostal, je zavretý v rezerváciách, alebo asimilovaní.
Ázia bola taktiež kolonizovaná, dnes už nie je vojensky, ale ekonomicky = volným trhom a kapitalizmom = taktiež výdobytok našej, bielej rasy.
V Číne nie je žiadny komunizmus, ale jeden z najtvrdších kapitalizmov a je to jedna z krajín, kde sa najviac porušujú ľudské práva. Ak to Ivan tebe a podobným ignorantom nevadí, tak dobre, ale neviem prečo napádaš rôznych aktivistov, ktorých tieto skutočnosti zaujímajú. Vidno, že si len zadubený patriot a národovec, ktorý v tom však vidí nejaký vrchol dokonalosti.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

K tej Číne.... nejaké imaginárne "ľudské práva" v západnom ponímaní sú Číňanom úplne cudzie..... Oni majú vlastnú kultúru, morálku, systém politiky, mentalitu, históriu a vnímanie jednotlivca je diametrálne odlišné. Presadzovať u nich nejaké "ľudské práva" v západnom štýle je nezmyslom..... Ale aspoň ja osobne si myslím, že "aktivisti" by mali väčšiu šancu pokúsiť sa zmeniť čínsku mentalitu priamo na mieste...... Preto by som navrhol verejnú zbierku (a sám by som prispel istou sumou), aby boli týmto aktivistom zakúpené jednosmerné letenky do Pekingu, kde by mohli svoje postoje a názory objasniť aj miestnym orgánom, ktoré by to isto zaujímalo :) .......
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

hughito
Úprimne, je na tomto fóre jediný aktivista, ktorý finančne ale aj osobne podporuje či chodí do spomenutých krajín tretieho sveta a šíri osvetu? Ak nie, tak všetko čo tvrdíte sú len prázdne pseudohumanistické reči, ktoré majú zapôsobiť hoci neviem na koho.

Dajú sa na to baliť aspoň pekné kočky? :D

Uvedomte si že Afrika z vašich rečí nič nemá. Keď jej chcete pomôcť prihláste sa tam na misiu alebo robte zbierky či inak sa snažte jej pomôcť, Nie však obviňovaním bielej rasy a globalizovaním, teda ak jediné čo vidíte je umierajúci černoško 100 000 km od Slovenska. Ja sa najprv chcem postarať o ľudí tu, ktorí umierajú v nedôstojných podmienkach.

Prepáčte ale vo mne africké utrpenie nevyvoláva žiadne pocity. Tak ako vo mne nevyvoláva žiaden pocit smrť Majkla Džeksona.
Je to skrátka realita, ktorú dokážu zmeniť len tí ktorých sa to týka. Nám tiež nikto nehádže pečené holuby do úst a museli sme si toho ako národ tiež pretrpieť, kým sme sa dostali až sem.
Myslíte si že afričanov trápilo nejaké vykorisťovanie a vraždenie tótov?

Myslím, že Afričania by boli oveľa spokojnejší, keby si behali nahí po púšti bez úžasnej bielej kultúry, ktorá ich zotročila a totálne obrátili ich systém života, priniesla zbrane a rôzne podobné "výdobytky".
Takisto takí Indiáni by sa určite radšej slobodne preháňali po stepiach než aby boli takmer úplne vyvraždení bielymi kolonizátormi. Ten zbytok čo zostal, je zavretý v rezerváciách, alebo asimilovaní.
Ázia bola taktiež kolonizovaná, dnes už nie je vojensky, ale ekonomicky = volným trhom a kapitalizmom = taktiež výdobytok našej, bielej rasy.
V Číne nie je žiadny komunizmus, ale jeden z najtvrdších kapitalizmov a je to jedna z krajín, kde sa najviac porušujú ľudské práva.
Ja si myslím, že nielen afričania ale aj my a všetci na tejto zemi. Predsalen myšlienka behať po lesoch, robiť čokoľvek, kedykoľvek, naháňať zver či dedina kde ti ostatní pomôžu postaviť dom je krásna.
Bohužiaľ žijeme v inej dobe aj my sme rovanko zotorčení nielen afričania. Nemyslím si že ten kto zotročuje má nejakú farbu pleti. Ty vlastne tvrdíš to čo iní, ktorí tvrdia že sionisti a všelijakí iní mocichtivci zotročujú iné národy. Ani Sionista ani mocichtivec nemusí mať jednotnú farbu pleti. A k tomuto tvrdeniu sa ja prikláňam. Existujú nám skryté sily ktoré skutočne zotročujú svet !!! Jedinec by nebol v globálnom meradle niečoho takého schopný. Lenže zotročovateľom nieje biela rasa ale služobníci satana ktorí sa často skrývajú za izmus - sionizmus, humanizmus=slobodomurárstvo.

Ak vy bez pochýb označujete bielu rasu za vykorisťovateľskú, nemôžete upierať právo iným považovať všetkých židov za lichvárov. Rozumieme si? Keď generalizujme tak už rovno povedzme, že všetci cigáni sú zlodeji a všetci černoši sú antibiely rasisti a kriminálnici.
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

kali520 napísal:Chces mi povedat ze sme si vseci rovni? Jak si mozem byt rovni pred niekym kto ma napr vacsiu silu jak ja, alebo vacsiu inteligenciu jak ja? Tak isto to plati aj pre rasy. Biela rasa dokazal toho viac jak cierna, takze asi je lepsia.
Ano bolo, lenze nezijeme v krajine zazrakov, ze? Radsej hladajme realne riesenia a nefantazirujme nad niecim co uz od prirody nemoze fungovat.
Ja fantasy poznám a fantazírovať viem, ale na roziel od iných, viem kedy nehovorím pravdu, tak mi nehovor nech nefantazírujem. Viem kedy fantazírujem.
Chces mi povedat ze sme si vseci rovni?
Áno, sme si všetci rovní a zároveň sme každí odlišní. To sa nevylučuje.
Chceš reálne riešenie? Riešeným bude, keď ľudia si prestanú myslieť, že sú viac.

A tvrdenie, že by Aziati bez Európy neboli, je prehnané, lebo keby-bolo-keby (fantazírovanie) tak by učrite Aziati žili svojím spôsobom života bez Európy. Prežili by to.

A prestaňte s tým, že vykorisťovatelia sú masa ľudí (bieli, Čínania, Aziati, Európania...). Tými skutočními zločincami sú konkrétny ľudia, čo majú istú moc, myslia si, že sú viac, že môžu vykorisťovať a robiť čo ich ego chce.
Riešením nie je spraviť niečo s masou ľudí, ale spraviť niečo s konkrétnymi ľuďmi.
Ešte sa dá robiť to, že sa budeme chovať ako slobodní ľudia, potom sa nás nedá zotročovať. Či fantazírujem?
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Eruner napísal: Ja fantasy poznám a fantazírovať viem, ale na roziel od iných, viem kedy nehovorím pravdu, tak mi nehovor nech nefantazírujem. Viem kedy fantazírujem.

Áno, sme si všetci rovní a zároveň sme každí odlišní. To sa nevylučuje.
Chceš reálne riešenie? Riešeným bude, keď ľudia si prestanú myslieť, že sú viac.

A tvrdenie, že by Aziati bez Európy neboli, je prehnané, lebo keby-bolo-keby (fantazírovanie) tak by učrite Aziati žili svojím spôsobom života bez Európy. Prežili by to.

A prestaňte s tým, že vykorisťovatelia sú masa ľudí (bieli, Čínania, Aziati, Európania...). Tými skutočními zločincami sú konkrétny ľudia, čo majú istú moc, myslia si, že sú viac, že môžu vykorisťovať a robiť čo ich ego chce.
Riešením nie je spraviť niečo s masou ľudí, ale spraviť niečo s konkrétnymi ľuďmi.
Ešte sa dá robiť to, že sa budeme chovať ako slobodní ľudia, potom sa nás nedá zotročovať. Či fantazírujem?

Nesúhlasím totižto už ani aziati nežijú ako predtým. Tiež prebrali západný spôsob života, stavby, banky pôžičky, hypotéky a kopec iných vecí. Sú závislí na týchto výdobytkoch "modernej" techniky.
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

čisto teoreticky keby neprebrali nič z Európy.
A myslím si, že čisto teoreticky môže existovať spoločnosť, ktorá sa zaobíde bez "výdobytkov modernej doby".
(mám blbý tušák, že každý hovoríme o niečom inom)

S tým, že prebrali niečo z európskeho spôsobu života, s tým súhlasím. Ale prosím vysvetli mi, ako veľmi sú závislí na tých "výdobytkoch" a čo by sa stalo, keby ich nedostali. Ako by to prebiehalo? Zaujíma ma, ako si to myslel.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Ázia bola taktiež kolonizovaná, dnes už nie je vojensky, ale ekonomicky = volným trhom a kapitalizmom = taktiež výdobytok našej, bielej rasy.
Omyl, kapitalizmus, jak aj komunizmus je len vyplod zidovskej hlavy. Najdi si nieco o osvieteni a slobodomurarskom vplyve v tej dobe, ako s prvymi kapitalistickym myslienkami dosli zidia. Najvacsi kapitalisti na svete su zidia, Rothschild, Rockefeler, Schiff, Warburg atd atd...
Eruner napísal:Áno, sme si všetci rovní a zároveň sme každí odlišní. To sa nevylučuje.
V com sme si rovni a v com odlisny?
Eruner napísal:Chceš reálne riešenie? Riešeným bude, keď ľudia si prestanú myslieť, že sú viac.
Ale niektory ludia su viac. Napr nekto je mudrejsi niekto sprostejsi. Ale dobre budis, akym sposobom to chces docielit?
hughito
Redeemer
Redeemer

kali:
Omyl, kapitalizmus, jak aj komunizmus je len vyplod zidovskej hlavy. Najdi si nieco o osvieteni a slobodomurarskom vplyve v tej dobe, ako s prvymi kapitalistickym myslienkami dosli zidia. Najvacsi kapitalisti na svete su zidia, Rothschild, Rockefeler, Schiff, Warburg atd atd...
Nie, už naozaj nechcem ďalšiu o tom, ako môžu Židia sa všetko zlé, čo našu spoločnosť postihlo.
V com sme si rovni a v com odlisny?
Ja Erunera chápem ako to myslí. Každý iný, všetci rovní. My sa tu nebavíme o rovnosti typu vzdelania, výšky alebo ja neviem čoho. Samozrejme, že v tom sme si nie rovní, to je logické.
Ide tu o rovnosť v takom vyššom zmysle, že žiadny človek nemá právo sa vyvyšovať nad druhého, za žiadnych okolností a podmienok, lebo "hovná všetkých sú rovnaké." Takéto nápady tu už boli, aj sa praktizovali a nikdy nepriniesli nič iné ako strach, biedu a smrť.
Ale niektory ludia su viac. Napr nekto je mudrejsi niekto sprostejsi.
Takže tvojou logikou: ak má niekto titul a vzdelanie a iný človek je len robotník v nejakej fabrike, ten vzdelaný je viac, je mu nadradený.
Čo však napríklad potom, ak sa rovná ten vzdelanec s nejakým strongestmanom, kto je viac ? No asi ten strongestman, lebo v tom prírodnom primitívnom ponímaní by toho vzdelanca rozdupal. A ešte jedno hľadisko, ľudské: ten robotník môže byť super človek, dobrosrdečný, pomáha ľudom, všetci ho majú radi a ten strongestman môže byť agresívni, ľudia ho nemajú tak radi, nemá toľko priateľov (ale je silnejší), kto je viac ? Sú si rovní ?
Toto sú jednoducho úplne nezmysly, ľudia sú si vo svojej podstate rovní, ale bakuninžiaľ to tak ani zďaleka nie je a vytvára to nerovnosť = zlo.
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

hughito napísal:kali: Nie, už naozaj nechcem ďalšiu o tom, ako môžu Židia sa všetko zlé, čo našu spoločnosť postihlo.

Ja Erunera chápem ako to myslí. Každý iný, všetci rovní. My sa tu nebavíme o rovnosti typu vzdelania, výšky alebo ja neviem čoho. Samozrejme, že v tom sme si nie rovní, to je logické.
Ide tu o rovnosť v takom vyššom zmysle, že žiadny človek nemá právo sa vyvyšovať nad druhého, za žiadnych okolností a podmienok, lebo "hovná všetkých sú rovnaké." Takéto nápady tu už boli, aj sa praktizovali a nikdy nepriniesli nič iné ako strach, biedu a smrť.

Takže tvojou logikou: ak má niekto titul a vzdelanie a iný človek je len robotník v nejakej fabrike, ten vzdelaný je viac, je mu nadradený.
Čo však napríklad potom, ak sa rovná ten vzdelanec s nejakým strongestmanom, kto je viac ? No asi ten strongestman, lebo v tom prírodnom primitívnom ponímaní by toho vzdelanca rozdupal. A ešte jedno hľadisko, ľudské: ten robotník môže byť super človek, dobrosrdečný, pomáha ľudom, všetci ho majú radi a ten strongestman môže byť agresívni, ľudia ho nemajú tak radi, nemá toľko priateľov (ale je silnejší), kto je viac ? Sú si rovní ?
Toto sú jednoducho úplne nezmysly, ľudia sú si vo svojej podstate rovní, ale bakuninžiaľ to tak ani zďaleka nie je a vytvára to nerovnosť = zlo.
Nechapem, sam si napisal ze su to nezmysli a vsetci su si v podstate rovni, a nakoniec aj tak nie su "nerovnosť = zlo". Presne tak, ak sa clovek vychyli od samotnej podstaty, dobry rozhodne nie je. A tiez si myslim ze je jasne ked povie mudry alebo hlupy.. Vzdelanost este neznamena mudrost.

Podla mna "vsetci su si rovny" znamena to, ze kazdy ma pravo slobodne rozhodovat a robit si co chce. Nikto nie je na nikom zavisli. To je clovek. Ak clovek obmedzuje druheho cloveka, dajme tomu ho nieco nuti robit nasilu, je ten clovek mudry? Ten clovek co nuti druheho nieco robit asi nebude mudry a tym padom bude zly. Ak dalsi clovek upomenie toho zleho, ze co robi nie je spravne a on to nebude akceptovat, dobry clovek nebude nutit toho zleho aby prestal, ked to on(ten zly clovek) sam nechce urobit. Tym padom je zly clovek hlupy, lebo bol napomenuty na chyby ktore robi ale on vykonava zlo nadalej. Mudry je tolerantny a nebude robit veci nasilu, preto nebude nutit zleho cloveka aby stym zlom prestal, ked je to jeho vola. Ako si tyto dvaja mozu byt rovni, nie jeden viac ako ten druhy?

Pravda je taka, ze naozaj nitko nemoze byt viac, jedine moze klesnut. To len z dnesneho pohladu sa moze zdat ze niekto je viac pretoze hodnota urcenia normy je nizka, "preto ukazovatel normy vystupi nad a clvek je tym padom viac".
hughito
Redeemer
Redeemer

TheMEMBER: Všetci by si mali byť rovní a podľa mňa aj sú (a nielen podľa mňa), tak je to jednoducho správne, ale druhá vec realita, kde bakuninžiaľ vidíme, že tá rovnosť niekedy nie zachovaná, resp. existujú rovní a rovnejší. :wink:
Už je to dúfam zrozumiteľnejšie.

Pinhead: Cudzie-necudzie, tí ľudia určite nie sú nadšení, že musia pracovať 16 hodín denne. Ale v podstate tu platí jeden zákon: nepoznajú nič iné, takže im to v podstate až tak nevadí, neuvedomujú si to.
To ale nič nemení na tom, že ich ľudské práva (ktoré sú medzinárodné) sú porušované.

Ivan: Takže ak má niekto nejaký názor a nemá ho podopretý priamou aktivitou, alebo činnosťou tak je len pseudoniečo ?
Ty tu spomínaš stále Židov a nejakých slobodobetonárov, murárov a omietavačov. Čo robíš proti nim ? Ako proti nim aktívne bojuješ ? Nijako, len tu vypisuješ sprostosti po fóre a raz za rok vyjdeš na Kriváň s vlajkou v ruke. Si pseudo-anti-sionista a pseudo-anti-slobodo-murár.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

IvanSk napísal:Úprimne, je na tomto fóre jediný aktivista, ktorý finančne ale aj osobne podporuje či chodí do spomenutých krajín tretieho sveta a šíri osvetu
Podla mna pod nickom hughito sa ukryva Angelina Jolie v prestrojeni aj so svojimi detmi typu „united colors of benneton“ :P
hughito
Redeemer
Redeemer

Tehla trafil klinec po hlavičke, potlesk. :roll:
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

K tej rovnosti musím prekopírovať jeden skvelý článok od prispievateľa ICO na Prope, dúfam že sa neurazí-
ico dnes 14:15
Nithus,
táto debata začína byť pomerne odborná, tak neviem či by sme mali pokračovať v tomto duchu.
Neuviedol si dobrý príklad - osol a kôň nie sú z biologického hľadiska odlišné plemená, to sú odlišné druhy. Kôň je rod Equus, druh takisto Equus. Osol (správne má byť somár) je rod Equus, ale druh Asinus. Takže osol a kôň majú k sebe asi tak blízko ako napríklad vlk a šakal.
Zvieratá môžeš umelo krížiť až od druhovej úrovne, ale na tejto úrovni sa ťažko dočkáš plodných krížencov. Preto v prírode voľne nepobehujú tigrolevy a ani iné podobné obludy. Plnohodnotné kríženie je až od poddruhovej úrovne.
Černoch a beloch ale nie sú rôzne druhy, dokonca sú označovaní aj ako spoločný poddruh (Homo sapiens sapiens). Čiže rod Homo, druh Sapiens, poddruh Sapiens. A tu už, priznám sa, biológickému zatrieďovaniu prestávam rozumieť. Slony žijúce na Sumatre a slony žijúce o kúsok ďalej v Malajzii, aj napriek tomu, že vyzerajú takmer rovnako, sú označené každé iným poddruhovým menom. Ale ja, vysoký európsky beloch mám s malým čiernym africkým Pygmejom poddruhové meno rovnaké.
Nithus, povedz mi, kde ešte v prírode toto existuje, aby dva tak rozdielne tvory boli označené za jeden poddruh? Nie je tá veda pomýlená?
//autoeditácia príspevku (09 Apr 2010, 22:23)
Ja si myslím pravý opak, popieranie zjavného vedie ku konfliktom. nemožno nevidieť rozdiely medzi rasami a tvárť sa že sme všetci rovankí.
To čo platí na belocha neplatí na cigána a naopak.
Práve tým, že sa rozdiely popierajú vzniká tu nerovnosť a do popredia sa dostávajú skupiny, ktoré nie sú spokojné so stavom a často už im neostáva nie iné len extrémne riešenie pretože popieranie zjavného ich voviedlo až do takej situácie.
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

IvanSK. ja si myslim, ze ty mas na mysli charakterove danosti belechov, cernochov, ciganov a atd.. v tomto s tebou suhlasim a v tomto bode sme si nie rovny, ak to tak myslis. A Hugito ma asi na mysli to(aspon to si ja myslim lebo co hugito hovori dajak nie vzdy chapem), ze ako ludia sme si rovny tak, ze kazda rasa by sa mala spravat k druhej tak, ako k svojej. Co tiez s tymto suhlasim. Ak to tak mysli on.
hughito
Redeemer
Redeemer

TheMEMBER napísal:IvanSK. ja si myslim, ze ty mas na mysli charakterove danosti belechov, cernochov, ciganov a atd.. v tomto s tebou suhlasim a v tomto bode sme si nie rovny, ak to tak myslis. A Hugito ma asi na mysli to(aspon to si ja myslim lebo co hugito hovori dajak nie vzdy chapem), ze ako ludia sme si rovny tak, ze kazda rasa by sa mala spravat k druhej tak, ako k svojej. Co tiez s tymto suhlasim. Ak to tak mysli on.
Áno MEMBER, dá sa povedať, že si to pochopil správne. Proste rozlišujem rovnosť na nejakú elementárnu (nejaká sila, výška, vzdelanie) a vyššiu rovnosť, nemerateľnú, ktorá je rovnaká pre každého človeka na Zemi (samozrejme, to neplatí napr. pre nejakých vrahov či sexuálnych deviantov).
Napísať odpoveď