Vlastné podnikanie
Vlastné podnikanie
Helou ľudia. Minule som sa stretol s jedným chalaniskom, kuchárom, ktorý perfektné varí, pečie, no proste varenie ho baví, aj napriek tomu, že vyštudoval niečo iné. Momentálne robí v jednej mizernej pizzerke, kde nie je docenený a taktiež ho niekedy nevyplatia. Vidím v ňom potenciál. Sám sa priznal, že rád by si otvoril nejaké stravovacie zariadenie, no nemá kapitál. Ja by som teoreticky ten kapitál vedel zohnať.
Nechcem tu rozoberať portfólio ponuky, že čo sa bude variť (to jednak ukáže čas a záujem zákazníkov) - len orientačne sa chystám na minútky, pizza, niečo "fresh"... + chcem zabezpečiť rozvoz. Alkohol neplánujem ponúkať ani doručovať. Objednať sa bude dať aj cez eshop (to u nás ešte nie je v meste).
V meste už zopár pizzeriek je a rovnako aj kvázi reštaurácii. Preto mi v hlave letí myšlienka - oplatí sa to? Nemá tu stadeto s tým niekto skúsenosti? Ako je to s "protipožiarnymi ochráncami" (rozumej vypalníci) - realita, mýtus?
Vďaka za každý podnet.
Nechcem tu rozoberať portfólio ponuky, že čo sa bude variť (to jednak ukáže čas a záujem zákazníkov) - len orientačne sa chystám na minútky, pizza, niečo "fresh"... + chcem zabezpečiť rozvoz. Alkohol neplánujem ponúkať ani doručovať. Objednať sa bude dať aj cez eshop (to u nás ešte nie je v meste).
V meste už zopár pizzeriek je a rovnako aj kvázi reštaurácii. Preto mi v hlave letí myšlienka - oplatí sa to? Nemá tu stadeto s tým niekto skúsenosti? Ako je to s "protipožiarnymi ochráncami" (rozumej vypalníci) - realita, mýtus?
Vďaka za každý podnet.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vlastné podnikanie
no na vacsinu z tohto ti nikto neodpovie kedze nepozname situaciu v tom anonymnom meste...
Mesto je Sabinov, ale podľa mňa ti to aj tak nič nepovie, nakoľko tam nebývaš a nepoznáš zvyklosti miestnych. Berme to teda "in general" - teda mesto na východe Slovenska, s obyvateľstvom okolo 10 až 15 tis. ľudí.
-
guess.whoo
Redeemer
no vsak prave..najlepsi prehlad ziskas od domacich a nie tu teoretizovanim na fore. popytaj sa okolia aku restiku by privitali a ci je ju vobec treba
-
hojko
Site Admin
Restika nie je o tom, ze mas dobreho kuchara. V prvom rade nerobi nonstop, taktiez treba vypomoc. Cize by si musel mat aspon dvoch kucharov a dalsich dvoch na vypomoci. Platis najom, kucharov, casnikov, mozno upratovacku..., treba si to spocitat. Co je celkom dobry zisk, tak to su tie mini pizze, take male stanocky, ktore byvaju na namestiach, pri staniciach, tam platis len maly stanok, energie, dvoch ludi a zisky su slusne, ved ten kusok pizze sa predava od 1,20 do 1,40 eur, teda cela pizza skoro za 10 eur.
-
Fabo
Hardcore addict
hojko, 1.20 az 1.40 na vychode urcite nie, aj v KE to je tak euro, nieze este kdesi Sabinov.
Jimmy poviem to rovno, v Sabinove dobreho kuchara nedocenia nikdy, na to je to proste prilis male a prilis chudobne mesto. Aj v KE sa ich uzivi zopar. Este ked tam nechces podavat alkohol... to ti vyjdu ceny proste privysoke. Ked to chlapec mysli naozaj vazne, tak nech sa ide zamestnat do normalnej slusnej restauracie aspon do KE, do BA, ked nie do cudziny.
Jimmy poviem to rovno, v Sabinove dobreho kuchara nedocenia nikdy, na to je to proste prilis male a prilis chudobne mesto. Aj v KE sa ich uzivi zopar. Este ked tam nechces podavat alkohol... to ti vyjdu ceny proste privysoke. Ked to chlapec mysli naozaj vazne, tak nech sa ide zamestnat do normalnej slusnej restauracie aspon do KE, do BA, ked nie do cudziny.
v KE je trojuholnik pizze za 50c ked uz sme pri tom
s 1 kucharom sa ti to neoplati, rozhodne nie restauracia, mozno maximalne roznaska nejakeho denneho menu, to by na sabinov mozno aj stacilo
s 1 kucharom sa ti to neoplati, rozhodne nie restauracia, mozno maximalne roznaska nejakeho denneho menu, to by na sabinov mozno aj stacilo
-
hojko
Site Admin
Neverim tomu, ze je ten kusok za 50 centov. V tom pripade sa nebavime o rovnakej velkosti a gramazi, ale uplne o niecom inom. Pretoze za 50 centov by to nepredaval nikto. Toto je to co som myslel: http://www.minipizza.sk/?page=akcie
never
1/8 za 50c
1/8 za 50c
-
hojko
Site Admin
Neverim.
-
Andi_Cibula
Addict
Foto s cenovkou a na váhe s priloženým metrom rozsúdi. 
Určite by som hneď nezačínal s podnikom, skôr ten stánok a kvázi pultový predaj.
Ak to máš ako pojazdný stánok (nie je nutné) a umiestniš to na strategickom mieste (škola, obch. centrum a pod.) tak zisky sú.
Plus je veľmi jednoduché rozširovať ponuku.
Akonáhle ideš do rozvozu potrebuješ 2 šoférov a jedno auto... Proste treba myslieť na to, že nikto nebude robiť 365 dní v roku, ale dovolenky, PN-ky a podobne... A keď zatvoríš na 2 týždne, tak zákazníci sa vždy ťažko vracajú.
Ak to máš ako pojazdný stánok (nie je nutné) a umiestniš to na strategickom mieste (škola, obch. centrum a pod.) tak zisky sú.
Plus je veľmi jednoduché rozširovať ponuku.
Akonáhle ideš do rozvozu potrebuješ 2 šoférov a jedno auto... Proste treba myslieť na to, že nikto nebude robiť 365 dní v roku, ale dovolenky, PN-ky a podobne... A keď zatvoríš na 2 týždne, tak zákazníci sa vždy ťažko vracajú.
-
guess.whoo
Redeemer
len by bola asi skoda dobreho kuchara hodit do fastfoodovej karicky 
-
hojko
Site Admin
guess.whoo: Asi taka skoda ako s jednym dobrym kucharom chciet otvorit vlastnu restauraciu ci pizzeriu 
-
guess.whoo
Redeemer
tak ale dobry kuchar je zaklad pizzerky/restiky. aj keby bol potencial alebo dopyt v regione a varilo by sa zle skoncil by rychlo
dobry kuchar nechce 500€ v hrubom - náklady budu trošku vyššie
Zneužijem túto tému, dnes som videl na discovery channler wheeler dealers - pointa je v tom že jeden kupuje auta a diely na auta a druhý (Ed) ich opravuje a vravi čo je dobre čo treba na aute zrobiť a tak mňa by tiež zaujimalo či taký druh servisu je možne sprevádzkovať sám na seba za predpokladu že viem niečo o autach
Zneužijem túto tému, dnes som videl na discovery channler wheeler dealers - pointa je v tom že jeden kupuje auta a diely na auta a druhý (Ed) ich opravuje a vravi čo je dobre čo treba na aute zrobiť a tak mňa by tiež zaujimalo či taký druh servisu je možne sprevádzkovať sám na seba za predpokladu že viem niečo o autach
no je pravda ze na otvorenie pizzerie nepotrebujes talentovaneho kuchara... robit pizzu moze kazdy, nie je to ziadne umenie.
a tiez nie je pravda ze je zly napad otvarat si vlastnu restauraciu s jednym kucharom... aktualny priklad je pizza lombardi v bratislave, otvorili si ju dvaja chalani, jeden robi pizzu, druhy rozvaza. ano, posobilo to smiesne ked sme tam prisli a tam nebolo ozaj nikoho ineho okrem jednej osoby, ktora robila pizzu a este aj pivo capovala...
ale zacinat nejak treba a da sa aj takto.
ja pokial je kuchar ozaj talentovany, tak vymyslite nieco zaujimave, nieco co nie je na kazdom roku ako napriklad taka pizzeria... ale zase nieco ine sa v malom meste asi neuzivi.. isiel by som inam.
a tiez nie je pravda ze je zly napad otvarat si vlastnu restauraciu s jednym kucharom... aktualny priklad je pizza lombardi v bratislave, otvorili si ju dvaja chalani, jeden robi pizzu, druhy rozvaza. ano, posobilo to smiesne ked sme tam prisli a tam nebolo ozaj nikoho ineho okrem jednej osoby, ktora robila pizzu a este aj pivo capovala...
ale zacinat nejak treba a da sa aj takto.
ja pokial je kuchar ozaj talentovany, tak vymyslite nieco zaujimave, nieco co nie je na kazdom roku ako napriklad taka pizzeria... ale zase nieco ine sa v malom meste asi neuzivi.. isiel by som inam.
-
Fabo
Hardcore addict
Kdesi na sidlisku? tomu by som snad aj uveril. V centre euro, ci Borsalino jedno, druhe, Big Pizza, ta pizza pri dolnej brane alebo na mlynskej...CheZteR napísal:v KE je trojuholnik pizze za 50c ked uz sme pri tom
Urcite viac, za predpokladu ze budes kupovat nejake lacnejsie starsie auto treba aspon 2, keby sa jedno pokazilo, nehovoriac uz o tom, ze ked havaruje alebo kdesi cosi. Bonusovy bod: ak mas dve auta, mozes toho v spicke stihnut viac, ak mas dost biznisu.begbeee napísal:Akonáhle ideš do rozvozu potrebuješ 2 šoférov a jedno auto... Proste treba myslieť na to, že nikto nebude robiť 365 dní v roku, ale dovolenky, PN-ky a podobne... A keď zatvoríš na 2 týždne, tak zákazníci sa vždy ťažko vracajú.
Soferov na rozvoz sa asi viacej oplati brigadnikov (= bez odvodov), len ich bude treba viac. Problem je najst spolahlivych.
Teoreticky hej, ale musis mat velky vstupny kapital. A specializovat sa skor na veterany a podobne, ked si zaratas cenu prace tak na bezne auta sa to uz neoplati. Inak to bol bezny modus operandi pred rokmi kadejakych suflikarov bazarnikov. Dovliect 2-3 vraky za cenu srotu z cudziny, postavit jedno auto a predat ho za cenu cukrika na Slovensku.japaja napísal:Zneužijem túto tému, dnes som videl na discovery channler wheeler dealers - pointa je v tom že jeden kupuje auta a diely na auta a druhý (Ed) ich opravuje a vravi čo je dobre čo treba na aute zrobiť a tak mňa by tiež zaujimalo či taký druh servisu je možne sprevádzkovať sám na seba za predpokladu že viem niečo o autach
bigpizza v centre
http://bigpizza.sk/ ...chalani klik a nehadajte sa