vlastny AM transmitter

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
inflater
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

vlastny AM transmitter

Príspevok od používateľa inflater »

nazdar,

Kód: Vybrať všetko

http://sci-toys.com/scitoys/scitoys/radio/am_transmitter.html
toto ma troska zaujalo, a kedze som totalny lamak v elektronike, tak som sa rozhodol popytat najma ludi tu:

ak by som chcel upravit frekvenciu toho oscilatoru napr. aby to vysielalo z 500 kHz do napr. 1600 kHz, mozem pouzit tranzistor a potenciometer? ak ano, nasla by sa nejaka dobra dusa ktora by mi vysvetlila kolko ohm ma mat ten potencak a aky silny ma byt ten tranzistor, a ako to mam zapojit ?

ja viem, pytam sa moc vseobecne, asi bych mal citat viac manualov, ale nikto ani z ICQ mi nevedel odpovedat na tuto otazku...

vopred diky moc ! 8)

//EDIT: dal som to do inej sekcie, kedze toto navodom asi nebude :)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Presunute z "Volna diskusia".
SIX
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SIX »

ak sa jedna o tu schemu v tom linku , tak jedina mozost ako zmenit frekvenciu je zakupit si iny oscilacny clanok ktory sa tam pouziva,
dudo02
King
King

Re: vlastny AM transmitter

Príspevok od používateľa dudo02 »

inflater napísal:..
Ech kamo-si to fakt jednoducho predstavujes. :D

Jedine vymenit krystal za iny s pozadovanou frekvenciou..Ta schema aj tak nie je nic moc-je to nestabilne..A okrem toho takymito hrackami sa da pekne rusit pasmo-tak davaj bacha aby ta neprisli otravovat pani z telekomunikacneho..Naco to vlastne potrebujes ladit?Ide o to,ze prijimace sa stavaju s laditelnimy oscilatormi.No a pri vysielacoch sa nastavuje frekvencia na pevno.Krystalom.Napr.aj ta schema..

Skus hodit do googlaladitelny oscilator.Ale to su troska zlozitejsie zariadenia.So svojimy skusenostami si bez sance :? .Avsak studuj,ak sa ti chce-a urcite sa k niecomu dopracujes :)
padro
Novice
Novice

Príspevok od používateľa padro »

FM transmittery: www.mp3doauta.sk
Napísať odpoveď