Voľba bakalárskej práce
Voľba bakalárskej práce
Chcel by som poradiť ohľadom témy.Fakulta síce nejaké témy vypísala, ale nič ma tam neoslovilo, tak som sa rozhodol zvoliť si vlastnú.Takže by som chcel niečo čo by sa mi v budúcnosti hodilo .Najlepšie by bolo ak niekto viete o niečom čo by potrebovala nejaka firma napríklad.A čo by bolo aj ďalej využiteľné.Bol by dobré keby to mohlo byť v C++ alebo C#.Alebo stačí aj nejaká špecifikácia. Alebo niekde nejaký zoznam možných tém. vopred ďakujem .
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Voľba bakalárskej práce
z osobnej skúsenosti ti môžem poradiť, že radšej ako robiť nejakú prácu kde budeš iba programovať aplikáciu alebo zpisovať poznatky z incýh prác je vybrať si niečo kde máš vlastný výskum a prínos. To znamená že nie softvér, lebo ten sa dá zpochybniť jedinou otázkou: "a načo je to dobré?". Kdežto keď spravíš niečo svoje, a urobiš testy, tak aj keď to bude zlé (v zmysle že tvoje riešenie bude omnoho horšie ako existujúce riešenie) môže to obhájiť že si dokázal že tadeto cesta nevedie. Ja som napríklad robil vlastný model genetických a evolučných algoritmov. Niečo na štýl eFloy s tým, že som navrhol celý model, naprogramoval ho, spravil nejaké demo aplikácie a na nich ukázal že tí jedinci majú sociálne správanie, že majú teritoriálne správanie, že u nich platia genetické algoritmy a evolúcia a dokonca som bol dosť drzý na to aby som zacitoval publikácie z čias darwina a dokázal že skutočne pri dvoch identických "stádach" jedno časom porazí to druhé. Takže žiaden účtovnícky či neviem aký softvér. Radšej vlastný prínos a výskum. Možností je veľa, skús vymyslieť vlastný triediaci algoritmus, vyhľadávací algoritmus v textoch, prenosový protokol... Ale prosím nie rádový sw ktorý bude mať "využitie". Načo preboha? Tých je kopec, a univerzita má produkovať mozgy čo posúvajú ľudstvo vpred, nie tých čo budú sedieť v nevetraných miestnostiach za klávesnicou 
-
johny3212
Star
Toto mas najlepsie konzultovat s neakym doktorandom, najist si niekoho v ramci tvojho zaujmu a s nim konzultovat. Zalezi aj aky mas odbor a co ta bavi programovat, ci je to grafika alebo skor neaka sietova komunikacia atd.. . Rovnako mozes hladat prace na inych katedrach ako tvoja, alebo ist kludne na konzultociu do neakej firmy, niekde su v tom dost ustretovy a pomozu tym sebe aj tebe a mozes si tak aj najist pracu do buducnosti. audiotrack ta inspiroval velmi zaujimavou pracou. Moja tema napriklad bola Navh a optimalizacia algoritmov pre analyzu obrazu s vyuzitim virtualnej reality, kde som spracovaval dva obrazy a to z realnej kamery a virtualnej kamery, ktore snimali rovnake miestnosti, ale (1. realnu, 2. virtualnu), na ktore som aplikoval rozne algoritmi a porovnal som vysledky spracovania. Cele spracovanie bolo prevedene na GPU pomocou OpenGL a GLSL. Vsetko bolo C++ .
Keby som nemal toto, tak som rozmyslal este nad:
1. Nieco z kryptografie, konkretne digitalne podpisy na baze Eliptickych kriviek. Podpisat data, vyslat cez siet a overit podpis, to bolo C++, kniznica OpenSSL.
2. Programovanie Java kariet (napr. SIM) a Mifare kariet (napr. skosky ISIC) a komunikacia s nimi prostrednictvom NFC v mobilnom telefone, tam boli C++ , Java, JavaME a Nokia OS. Ale programovat Java kartu a Mifare sam nemozes.
Dufam, ze som aspon trosku inspiroval.
.
Keby som nemal toto, tak som rozmyslal este nad:
1. Nieco z kryptografie, konkretne digitalne podpisy na baze Eliptickych kriviek. Podpisat data, vyslat cez siet a overit podpis, to bolo C++, kniznica OpenSSL.
2. Programovanie Java kariet (napr. SIM) a Mifare kariet (napr. skosky ISIC) a komunikacia s nimi prostrednictvom NFC v mobilnom telefone, tam boli C++ , Java, JavaME a Nokia OS. Ale programovat Java kartu a Mifare sam nemozes.
Dufam, ze som aspon trosku inspiroval.
-
mirak2
Hardcore addict
ak vies o nejakom doktorandovi, ktory nevypisal temy, tak skoc za nim, ci nema nieco z coho by sa dala vymysliet bakalarka...najlepsie osobne, lebo som bombardoval par ludi mailami a ked neodpisovali, tak som si zobral temu aka ostala od ineho chlapika
nic extra, ale nejaky prinos to mat ma...vraj
(inak by mi ju ani neuznali)...a snaz sa rozmyslat nad bakalarkou, ktora je vhodnym odrazovym mostikom pre vyskum na diplomovku..
-
johny3212
Star
audiotrack: Zhanam neake dobre veci a ukazky kodov realizacie neuronovych sieti. Vedel by si tu nieco hodit, co by mi pomohlo. V NS som uplny zaciatocnik. Chcem by som zrealizovat na semestralku neaku neuronovu siet, bud v C++ alebo Matlab. Dik.
ja ti sem dam daco, nejake 3 prednasky, resp. PPT v pdf, mozno ti to pomoze
- Prílohy
-
- NS.rar
- (1.44 MiB) 23 stiahnutí