Vodné fajky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Fajcite vodne fajky?

Ano, v podniku
109
14%
Ano, doma/u kamarata/ked je moznost
399
50%
Nie
296
37%

Celkom hlasov: 804

wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vodne fajky

Príspevok od používateľa wladas »

koncom oktobra bude objednavat
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Chcem sa spýtať aké je tam poštovné keď to posiela už Jin vám domov ? :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

jin ma zo zahadnych dovodov postu zadarmo... a teda suma ktoru mu posles na ucet je konecna
wladas
Redeemer
Redeemer

to kvoli robote...firma kde robi maj nejaku pausalnu zmluvu s UPC
denne sa im tam otoci niekolko krat UPC kurier :)
k0mk0
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa k0mk0 »

ja som našťastie z Bratislavy ako vy, čiže aspoň neriešim tento problém :lol:
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

LoO napísal:Plechove jadro to urcite nie je, plech je lahky, tieto fajky vazia v pohode aj cez kilo, samozrejme bez vazy. A Jasty, co si mam nechat poradit od ludi co nefajcili z inej fajky ako plechovej? Co tam po skusenostiach 1 ci 5 rokov, ked material je ten isty...
OK. Povedz mi jednu jedinú vec, čo ovplyvňuje pri fajčení použitý materiál fajky. Čo tam po skúsenostiach? My sme Ti len chceli poradiť a vyvrátiť Ti niektoré dogmy o ktorých Ťa zjavne presvedčil nejaký Egyptský predavač. Ale pokiaľ si taká presvedčená o tom, čo hovoríš, tak si kľudne aj naďalej fajči El-Hennawy z Tvojej skvelej medenej fajky s použitím RZU!
LoO napísal:Inak nefajcila som len z jednej fajky, napr. dnes sme na rybach mali 2 dierovu fajku, po par tahoch sme sa vykaslali na to, je to hrozne, neda sa to porovnat ani len so 4 dierami. A skusala som uz fajky ako su tie vase z plechu - horor, 2-dierova medena je na tom tak isto. Z inych fajok ako 4 a viac dierove uz nefajcim, to nie je relax pri fajke to je jak kopat jamu lopatou na marse.
Och, áno, týmito argumentami si nám riadne vypálila rybník.
LoO napísal:No dobre tak si myslite, clovek chcel len pomoct a ukazat nieco nove ale ako vidim "vsetku mudrost sveta" ste tu zjedli podaktori, co fakt vravia ze su majstri za to, ze fajcia dlhsie, ako keby kvalita fajky mala nieco spolocne s nakladanim... Pritom nikto z vas neskusal este inu fajku ako z plechu ci podomacky vyrobenu.
Tak odsekom, ktorý si tu vyznačila si u mňa totálne stratila kredit. Neodpovedáš na otázky, ktoré som Ti položil, ignoruješ ich, iba si dookola hudieš tú istú pesničku o "filtroch" a medi, pričom sme Ti už niekoľkokrát vecne dokázali, že sa mýliš. Nevadí, som si istý, že pokiaľ sa vodným fajkám budeš venovať dlhší čas, tak sama prídeš na všetky delikátne nuansy vodnej fajky.

k0mk0:Ďalšia objednávka sa bude organizovať ku koncu tohoto mesiaca, o ďalšom postupe Vás budem informovať.
Čo sa dopravy týka, tak buď si pre tovar prídete osobne, alebo Vám ho zdarma zašlem kuriérom. Prečo zdarma? To nech Vás netrápi, buďte radi, že je to zadarmo :)
k0mk0
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

skvelé, môžeme potom zbehnúť do medickej ;)
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

K0mk0 tvoja obľúbená veta :lol:
Jasty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Jasty »

StarBuzz Tobacco Blue Mist US

Setup
Fajka:
King hookah esspreso xxl silver (http://www.king-hookah.com/espresso-kof ... ml?image=0)
Korunka:
Vertex
Tarbus:
Poslednych 15 minut
Slauch:
Nammor black (http://www.amazon.com/Texas-Hookah-Namm ... B003WYRWZ2)
Uhliky:
Cocobriko 2ks a ku koncu treti
Kvapalina:
Voda
Difuzor:
Ano
Lad:
Nie

Vlastnosti tabaku
Konzistencia:
Da sa povedat, ze tabak je celkom hutny, miestami posobil az "gumovo". Inak rez je vcelku jemny a premytie tabaku rozhodne nepridava len na esteticky zazitok, ale aj chutovo. Farba je prijemne zlto-oranzova.
Melasa:
Neviem presne, co by sa malo pisat do tejto polozky, no kazdopadne melasa ma vyraznu vonu uz len pri priblizeni plechovky k dymkarovi :). Po otvoreni balenia nastava cista extaza z nadhernej sladkastej vone, ktora dominuje celej miestnosti pocas celeho fajcenia.
Vlhkost:
Blue Mist sa radi rozhodne medzi vlhsie tabaky, preto by som odporucil korunky typu vertex, ktore mu skutocne daju vyniknut.
Spravanie:
Tabak ma rychly nabeh. V podstate uz druhym potiahnutim sa dostavi jemny dym a vyrazna chut. Po asi dalsich piatich mame stredne husty dym a chut v plnej sile, ktora kazdym dalsim tahom nabera na intenzite a dym sa ustaly na krasnych plnych oblacikoch.

Dym
Hustota:
Hustota dymu je dobra, huste plne oblaciky dymu sa valia jeden za druhym a davaju celemu fajceniu prijemny raz.
Lahodnost:
Tabka je velmi prijemny, ci uz po stranke chutovej, alebo aromatickej. Jedna sa o mimoriadne chutny a vyrazny priznak sladkastej chuti.
Zmeny hustoty:
Pocas fajcenia si fajka drzi konstantnu hustotu dymu, co urcite potesi kazdeho. V podstate uz od 7 tahu sa da hovorit o plnohodnotnom pozitku. Po asi 1 a 3/4 hodine dym straca na intenzite a vtedy nastupuje tarbus, ktory doda zivot celej dymke a dostavame dalsich asi 15 minut plnohodnotneho dymu. Nasledne dym postupne ustupuje.

Aroma
Pre cloveka, ktory fajci StarBuzz prvy krat (ako aj ja) je toto uplne novy zazitok. Mimoriadne silna, sladka a prijemne ovocna aroma sa nesie priestorom uz od otvorenia balenia. Po nalozeni a prvych tahoch sa dostavi konstantna vona, ktora v miestnosti pretrvava este pomerne dlho (a to je dobre :) ).

Chut:
Sila:
Jedna sa rozhodne o vyraznu prichut. Silu tabaku je citit pocas celeho tahania, avsak jedna sa o velmi prijemny potah, ktory si udrzuje konstantnu intenzitu.
Charakter:
Ako uz nazov napoveda, tak je to blue berry prichut. Jedna sa o neskutocne prijemnu a sladku chut, ktora je svieza a trochu citit aj vanilkou.
Aftertaste:
Aftertaste je jemna a spolu s aromou v miestnosti tiez velmi prijemna a umocnuje pohodlie pocas celeho fajcenia.
Buzz:
Pri fajceni som zaznamenal jemny buzz, co je pravdepodobne sposobene tym, ze som fajcil sam. V pripade 2+ fajciarov sa velkeho buzzu asi nedockate.
Pachut:
Tabak nenesie ziadne pachute.

Vydrz
Doba trvania:
Celkova doba trvania sa vysplhala kusok nad 2 hodinky.
Rozbeh:
Rozbeh je pomerne rychly - uz v 5-7 tahu sa dostavi plna chut a drzi sa pocas celeho dymenia.
Dojazd:
Dojazd trva asi 15 minut (co vsak zavisi hlavne od setupu). Je citit pomaly ustupujucu chut - nie vsak vyraze, ale pekne plynulo.

Celkovo
Celkovo hodnotim Blue Mist ako jeden z najlepsich tabakov, ktore mi presli plucami. Jeho vyrazne prijemne chut a aroma z neho robia jasneho favorita pri dalsich nakupoch. Jedine, co by som dokazal vytknut je jeho tazka dostupnost. Inak mozem spokojne udelit znamku 1, nakolko sa jedna o skutocne vynimocny tabak, ktoreho vyrobcovia vedia presne, co robia.

Na zaver este prikladam template na recenzie, ktory som zostavil podla postov v tejto teme - myslim, ze je vcelku obsazny a rozhodne Vam urychli Vase recenzovanie
http://www.uloz.to/10491146/tabak-review-tmpl-txt
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

jasty: šikovný... template sa hodí :) k+
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

vyborne - super napad pouzivat template, len na bodovanie si zabudol ze davas 5/5 a nie 1 ;-) a to bodovanie som chcel pri kazdej kategorii ale som rad ze sa toho niekto chytil a napisal prvu standardizovanu recenziu, takze K+ anyway...
Jasty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Jasty »

Bodovanie mozme doplnat pri vsetkom co je boltovane okrem setupu vo formate x/5. Tato zmena je vsak minoritna, cize sablonu upravovat netreba a poster si hodnotenie doplni sam. Aspon tak mi to pride najprirodzenejsie.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Mame s priatelkou doma 2 fajky, ale tie nie su nic extra a rozmyslame, ze si kupime novu. Prave teraz som sa docital, ze jin zahadnym :hehe: sposobom dodava fajky, dokonca zadarmo. Co celkom potesi. Viete mi preto poradit kde a aku si mame kupit?

Pouzivame na nu tabak aj kamienky. Nefajcime kazdy den, ale tak 3-4x do tyzdna. Podla toho, kolko mame casu, a ci mame chut ostat doma alebo skocit do cajovne. Vidim, ze je tu dost znalych z oboru, preto si urcite velmi radi nechame poradit.

Vdaka.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

p4ra: Cenový strop? Máš nejaké špeciálne požiadavky na dizajn, výšku, farbu vázy apod.?
k0mk0
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

byť tebou by som stavil na značku Kaya 8)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

jin, nech to nie je uplne malinke ani uplne velke, taky stred. Co sa tyka designu - poznas to, bude ho vyberat predovsetkym snubenica. :)

Cenovy strop? Vobec netusim, ako je to s cenami. Za 50 EUR predpokladam, ze by sme si uz vedeli nieco pekne zakupit. Ide nam hlavne o to, aby to bolo prakticke na cistenie, vymenu vody atd. Skus mi sem nieco odporucit, najlepsie aj s linkom a cenou a ja to ukazem priatelke, a podla toho sa spolu rozhodneme. Dakujem.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Fajky KAYA sú ukážkou ferfektnej továrenskej kvality. Plášť rady PNS(X) je monolitický bez viditeľných zvarov a vnútorný výbrus jadra je hladký. Spodná tyčka je odnímateľná, čo je v istom zmysle dvojsečná zbraň. Fajka je v jednom ohľade prenosnejšia, uľahčuje to čistenie, na druhej strane je to zasa spoj navyše. Aj keď ani to nemusí byť problém, nakoľko nie je problém zohnať náhradné diely. Vázy KAYA sú robené z hrubého skla bez nejakých výraznejších bublín. Spoj tela a vázy je závitový, čo znemožňuje použitie klasických váz, no zasa odpadá starosť s opotrebovaním tesnenia a smradom z neho.
Prakticky všetko spomenuté sa dá preniesť aj na fajky MYA, kde sa mi zdá, že majú len odlišné vázy - dokonca ešte aj telá majú identický dizajn.
Opomenúť však nemožno ani Khalil Mamoon, ktoré sú mojim favoritom. Nádherný dizajn, precízne zdobenie, monolitické jadro (v ponuke sú aj kompletne monolitické fajky), perfektný ťah, skvelá stabilita, sám sa chystám jednu si zaobstarať.

Krok mimo však človek nespraví ani keď si zadováži Aladin Evolution, alebo TopMark.

//Edit: V tom prípade ukáž snúbenici sortiment KAYA, alebo si mrkni aj Khalil Mamoon, aj keď tie sú cenovo už troška vyššie. Ale oplatí sa.
//Edit2: Gratulujem ku zásnubám :wink:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Dakujem za vycerpavajuce info a dakujem aj tebe, aj javatarovi za gratulacie v karme. :)

Pozrieme si ten sortiment v linku a nejako sa rozhodneme. Potom ti mozem do SS napisat, ci ako to funguje? Ty ich aj predavas alebo len transport vies vybavit?
wladas
Redeemer
Redeemer

@p4ra
no normalne si vyberies tovar na nemeckom eshope (naposledy to bol tento)
posles prevodom penaze Jinovy a on to objedna
ked mu dojde balik tak tvoje veci zabali a posle cez UPC

//edit: ano ano UPS, detail :roll:
k0mk0
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

wladas napísal:@p4ra
a posle cez UPC