Vojna na Ukrajine (Protest na Ukrajine)

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Protest na Ukrajine

Príspevok od používateľa jackb »

Solo_Kamen napísal:
P.S. Prečo ja vôbec na tú stránku stále chodím? http://www.sme.sk/c/7305062/zo-zakulisi ... atora.html
co mas proti tomu clanku?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Je to neseriózne, takýto rovnaký článok by sa dal napísať aj o Obamovi alebo iných politikoch. Takisto hovoriť o diktátorovi..ako ja nie som nadšenec tohto zjednodušovanie. Všetci sú diktátori, všetko je fašizmus.. Rusko určite nie je žiadna ideálna demokracia, sú tam mnohé problémy, ale zase by som bol opatrný v týchto silných označeniach. A ak by sme to chceli prehnať, tak v podstate demokracia nie je nikde, je to zástierka pre rozhodovanie mocných. Alebo ako napísal Žižek:

Kapitál robí výnimočným jeho jedinečná kombinácia hodnôt slobody a rovnosti a reality vykorisťovania a nadvlády: jadrom Marxovej analýzy je poznanie, že právno-ideologická matrica slobody a rovnosti nie je iba "fasádou," maskujúcou vykorisťovanie, ale samotnou formou, cez ktorú sa uskutočňuje.

Zase ale článok bol zaujímavý, prečítal som ho celý. :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Aky je rozdiel medzi blbcom v Bielom dome, na Baker street alebo v Bundestagu a tym v Kremli? Ten ze 15 rokov sa mena tych zapadnych zmenili minimale 3krat. Vladik je vsak stale. A sustredil do svojich ruk vsetku moc. Preto je diktator.
hughito
Redeemer
Redeemer

Dĺžka vládnutie nie je rozhodujúcim činiteľom pri charakteristike pojmu diktátor. Je to o spôsobe vládnutia a reálnej veľkosti moci (neobmedzenej), ktorou operuje.
jackb
Redeemer
Redeemer

a maju snad realne obmedzenu? ma realnu opoziciu, ktora nesedi v base, alebo sa v emigracii netrasie strachom, ze ju niekto otravi?
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

jackb napísal:Aky je rozdiel medzi blbcom v Bielom dome, na Baker street alebo v Bundestagu a tym v Kremli? Ten ze 15 rokov sa mena tych zapadnych zmenili minimale 3krat. Vladik je vsak stale. A sustredil do svojich ruk vsetku moc. Preto je diktator.
to ze sa meni blbec v Bielom dome neznamena ze USA prestane robit svetoveho policajta a rad za radom v moslimskych krajinach dovazat svoju demokraciu - pozri kde skoncila Libya, Irak.. v akej situacii je Egypt.. Syria odolala aj za pomoci Ruska .. to co spravil Putin z Ruska - z akej ekonomickej situacie krajinu dostal zrejme vies ale nepriznas to.. a prisposobit system vladnutia tak aby niekto ziskal vsetku moc - pozri sa napriklad na situaciu na Slovensku - doteraz nie je sef NBU, SIS a policiu vymenuvava vlada, generalnu prokuraturu a najvyssi sud - cista komedia - ale da sa to oznacit za diktaturu ?
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Stilo napísal:to ze sa meni blbec v Bielom dome neznamena ze USA prestane robit svetoveho policajta a rad za radom v moslimskych krajinach dovazat svoju demokraciu - pozri kde skoncila Libya, Irak.. v akej situacii je Egypt.. Syria odolala aj za pomoci Ruska .. to co spravil Putin z Ruska - z akej ekonomickej situacie krajinu dostal zrejme vies ale nepriznas to.. a prisposobit system vladnutia tak aby niekto ziskal vsetku moc - pozri sa napriklad na situaciu na Slovensku - doteraz nie je sef NBU, SIS a policiu vymenuvava vlada, generalnu prokuraturu a najvyssi sud - cista komedia - ale da sa to oznacit za diktaturu ?
Ukaz nam prosim, ako sa maju ludia v Rusku lepsie odkedy vladne Putin, ukaz..
Statistiky ze aka je skvela ekonomika v Rusku vie vysukat z rukava aj nas Robertko na nasom Slovensku.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ukaz nam prosim, ako sa maju ludia v Rusku lepsie odkedy vladne Putin, ukaz..
Minule som kukal diskusiu Vítkovič vs Chmelár vs Samson a Vítkovič tam súkal isté štatistiky - vraj skrz to má Putin takú podporu.
Stilo
Star
Star

xH4wK napísal:
statistiky ze sa ekonomicky Rusku dari su zname, ak nesuhlasis ze to nema vplyv na zivot obyvatelov tak o dôkaz poprosim ja teba
jackb
Redeemer
Redeemer

ak by mal Fico aj ustavnu vacsinu, nebodaj by bol prezident a ku tomu aj ustavnu vacsinu... ja by som to nazval diktaturou jednej strany.

Stillo, ja som sem opat dal obrazok z februara, od kamaratky z Azerbajdzanu, kde ruske vojny beru rovnako sa na Slovensku beru americke vojny. a nazor ludi z byvaleho Zvazu beriem za objektivnejsi ako vyjadrenia v "altmediach" u nas.

o oboch vojnach v Cecensku, o Dagestane, Abchazku, Osetsku ci Nahornom Karabachu sa u nas ani necekne. preco?

plus, co by mali z podpory vojny "zapadni diktarori"? neviem ako Anglicania, ale Skoti vsade vesaju plagaty,ze uz ani jeden Dragoon nezomrie pre vymysly blbca z Londynu. Americania tiez maju plne zuby vojen. Nemci by sa asi jediny pohrnuli nieco hasit. Francuzsko zase riesi svoje postkolonie v Afrike. kazdy jeden z nich by pri vyhlaseni vojny politicky skoncil, lebo by jeho/ju a ich strany nikto nezvolil
hughito
Redeemer
Redeemer

Budem sa opakovať, ale toto relativizovanie pojmov nepokladám za úplne šťastné - a dnes sme toho naozaj svedkami v hojnej miere.
ak by mal Fico aj ustavnu vacsinu, nebodaj by bol prezident a ku tomu aj ustavnu vacsinu... ja by som to nazval diktaturou jednej strany.
Ja nie. Diktatúra jednej strany je čosi úplne iné. Veď na tieto veci máme plno príkladov v dejinách 20. storočia. Detto pre diktátorov a pod.
Stilo
Star
Star

jackb napísal:ak by mal Fico aj ustavnu vacsinu, nebodaj by bol prezident a ku tomu aj ustavnu vacsinu... ja by som to nazval diktaturou jednej strany.
ja by som to nazval demokraciou jednej strany zvolenou vacsinovou castou obyvatelstva ktora bola volit - za kazdu vladu su zodpovedny ludia ktory ju volia, toleruju ako vladne... potom sa moze stat ze vacsia cast naroda nesuhlasi kam ich krajina smeruje a zacinaju protesty ktore mozu vyvrcholit aj do snahy osamostatnit sa - tak ako su rozne komunity na vidieku alebo tak ako sa chce osamostatnit vychodna cast Ukrajiny
jackb napísal: o oboch vojnach v Cecensku, o Dagestane, Abchazku, Osetsku ci Nahornom Karabachu sa u nas ani necekne. preco?
spominas autonomne rebubliky RF.. zrejme tam prebiehali boje za ktorymi bola snaha sa osamostatnit.. da sa taketo osamostatnenie porovnat zo snahou vychodnej Ukrajiny odpojit sa od Kyjeva ktory sa tlaci do EU ?
jackb
Redeemer
Redeemer

Kyjev sa tlaci do EU, lebo ako ukazuje historia vzdy okrem obdobia 1922-2013 mal ku Zapadu blizsie ako ku Rusku a robil vsetko preto, aby to tak ostalo. na strane Poliakov v bitke o Varsavu (Zazrak na Visle) bojovali proti Cervenej Armade aj Ukrajinci. Tato bitka zastavila postup Sovietov cez vojnou znicenu Europu az po... La Manche? a politickym vysledkom bol aj fakt, ze zapadna Ukrajina pripadla Polsku. takmer v rozsahu hranic pred poslednym delenim Polsko-Litovska.

tie autonomne republiky (az na Krabach) chceli prec z Federacie ale boli donutene ostat. ma teda Porosenko pravo povedat Donbasskym Rusom "nie" silou? neobhajujem zabijanie civilov. ti podla mna mali byt uteceni prec. ako Bosniaci a ini vo vojnach pred tym.

strata Donbassu by poskodila ekonomiku Slovenska, kedze USS KE idu na zeleznej rude tam tazenej, a asi aj na uhli. u toho som sie isty, lebo viem, ze sa tam najskor vozilo z ostravska...
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

jackb napísal:strata Donbassu by poskodila ekonomiku Slovenska, kedze USS KE idu na zeleznej rude tam tazenej, a asi aj na uhli
vyzerá to, že aj miestni baníci sú proti tomu, nie kvôli záujmom ekonomiky, ale kvôli svojim vlastným:
Horníci nejsou hlupáci. Vědí, že jestli je spolkne Ruská federace, bude s jejich doly amen. Proto si udržují neutralitu. Za to jsou na ně „domobranci“ strašně naštvaní. Vždyť donbaští horníci nebyli ani pro referendum a kašlou na všechny hovory o „lidové domobraně“, „obraně Donbasu“ atd. V řadách „domobrany“ jsou hlavně nezaměstnaní a kriminálníci. Proto musí z Ruska posílat kozácké oddíly, aby bránily osmimilionový region.
Mluvil jsem s kamarádem horníkem z Krasnodonu, který se účastnil stávek. Teď jim zvýšili plat minimálně o 35 %. Management se ze stávky tak podělal, že přislíbil vyplnit všechny požadavky, všech 17 bodů. Manažery obzvlášť poděsilo, že horníci kašlali na všechny politické agitátory. Kamarád vyprávěl, že párkrát přijela nějaká ženská z Luhansku a chtěla jim vykládat o tom, zač bojují „domobranci“ a proč obsadili SBU. Tak jí horníci sebrali mikrofon a vyhodili ji. Řekli jí, „my nebojujeme za referendum, ale za mzdu.“ Teď je klid. Horníci si zorganizovali stávkový výbor a dohlížejí na plnění podmínek příměří.
http://pratelekomunizace.wordpress.com/ ... l-luhansk/
hughito
Redeemer
Redeemer

Pohľad KRASu.

Kód: Vybrať všetko

HYPOCRISY on the march

During the fighting in the east of Ukraine, according to the UN, more than 1,150 civilians were killing and more than 3,400 injured. More than 100,000 people in the region were displaced (http://newsgeorgia.ru/world/20140729/216825166.html). Troops loyal to the regime of Kiev, use aircraft, canons and even, as reported by CNN, medium range ballistic missiles. They hit the cities and villages, adults and children - direct fire ...

Death number in Ukraine exceeds the number of deaths during the current military conflict around Gaza. But, unlike in the Middle East, "the world community" worries very little about the massacre in Ukraine. Nobody arranges sessions of "shuttle diplomacy"; the UN doesn`t adopt resolutions demanding the immediate cessation of hostilities, and no "public" going to organize continuous noisy demonstration outside the embassies of Ukraine, whose authorities now hysterically destroy disloyal population of the eastern regions. No government of "democratic" world imposes sanctions against Kiev, the responsibility still rests solely on Moscow, and no one else. Western governments have long been given a "good" their friends and loan recipients in Kiev to any war crimes - if only they quickly attach another region to the NATO sphere of influence. And leftists seem to keep quiet, since it is not related to protest against their favorite enemy - Israel ...

Sad and disgusting. Shockingly, when one can make everything, and the other for the same is to bulldoze. But these emotions should not obscure the simple and more obvious truth: the so-called international law is a fiction, a mere tool in the hands of a strong powers, and no objectivity exists - only interests. "Sons of bitches" can do anything - if only they are "ours". The dying of hundreds of people remains on the conscience of the "world community", including its "left wing". However, what they care? Capitalists, bankers, politicians of right-wing and of left-wing, and all of their "useful idiots" are only parts of the same misanthropic system. System, which stands on the blood ...
Prílohy
kras.jpg
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

CNN 2014 07 29 Ballistic missiles Ukraine

//autoeditácia príspevku (30 Júl 2014, 20:48)
Analyza najnovsieho vyvoja na Ukrajine 30.7.2014 Peter Calovka - analytik pre novodobe Rusko

//autoeditácia príspevku (31 Júl 2014, 11:19)
VIDEO: Ženy zbily ukrajinského poslance, který vyzýval občany jít do války (Russia Today, Rusko)

http://zesveta24.cz/index.php/svet/evro ... zbily-zeny
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

nechať sa vťahovať do studenej vojny? Monika is having none of that shit:
Nepojmenovaný 3.jpg
Michail Kalašnikov zomrel v decembri, asi to tete hovorkyni a Pravde šepká z hrobu :lol:
http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/325 ... mericanov/
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

To hovori ta prava, manzelka jedneho z konkurznej mafie, ktora slovensku obrala o miliardy €.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

to je jedno, keby nám aspoň vysvetlila, ako presne sa do tej studenej vojny nenechať zaťahovať :lol:
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Ukrajinska vlada a armada sa opat ukazali v peknom svetle, boli pouzite navadzacie strely.
Napísať odpoveď