Vojna na Ukrajine (Protest na Ukrajine)

Diskusie na politické témy...
Solo_Kamen
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Protest na Ukrajine

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

jackb napísal: svaty Vladimir Velky

statistici zabudli napriklad na Litvinenka, na znicenu politicku opoziciu... a ze tabory nie su zname? to znamena ze nie su? pred 500 rokmi teda ani Amerika este nebola, a Sibir tiez velmi nie.

a ruske hasne trubicky zabudaju na jedinu vec: keby sme boli pod Moskvou, ako si to zelaju, tak za reci proti smerovaniu statu (ktore vedu) by sli na stvrtstorocny vylet na Sibir s FSB Reisen :smt006
Že ta (a ostatných) takéto obrázky vôbec vzrušujú. Len za posledných 48 hodín určite už vzniklo 20 úprav a remixov, ktoré sa nenápadne šíria internetom. Podobne jak ten obrázok so smrtkou, čo chodí od dverí k dverám a raz je americká a raz ruská.

A to, že v rusku by som za demonštrovanie na ulici išiel sediet je mi jasné. V US by ma iba zmlátili alebo strelili gumovým projektilom, to beriem ako pozitívum. :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

obrazok s Mr. Mayhemom ukazuje, ze postsovietsky priestor sa az tak do lona Moskvy vratit nechce ako sa mnohi nazdavaju. a o tom je protest na Ukrajine.

//autoeditácia príspevku (08 Aug 2014, 18:18)
Prílohy
sankcie.jpg
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Svoje si už "odrobili" takže ich už nepotrebujú ;) Dosiahlo sa to čo chceli, oligarchov nahradili oligarchovia a UA je na ceste "demokracie" :lol: Ako to ,že teraz nikde v médiách nie je, že UA armáda útočí na pokojných demonštrantov a ničí ich majetok?
jackb
Redeemer
Redeemer

Ano, Ukrajina mala ist cestou spat do ruskeho otroctva...
skuki
Light Professional
Light Professional

To som napísal kde? Si nedomýšľaj láskavo.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

jackb
Redeemer
Redeemer

co za arciblbca, pomenovalo pomajdanovu vladu "juntou"? to hovori aj rusky prepis nazvu videa. ved nie je zlozena z vojenskych dostojnikov, takze cudzie slovicko je pouzite velmi nespravne.
nie je bábuška v nahlade rovnaka, aka hovorila pred 6 rokmi v Osestsku najskor ze jej dom znicili Rusi a potom pre RT, ze Gruzinci? :)

skuki, priatelu:
skuki napísal: UA je na ceste "demokracie" :lol:
:smt006
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Co poviete na toto:

Orbán chce Maďarsko spred prvej svetovej vojny, píše Der Standard

"Autor komentára Hans Rauscher uvádza, že Orbán sa stáva v rámci Európskej únie "malým Putinom". Netají sa tým, že za vzor považuje ruského prezidenta a ďalších autoritatívnych vodcov, akým je turecký premiér Recep Tayyip Erdogan. "

Pozrite si niektore filmy, dokumenty o 2. svetovej vojne, hlavne ako zacala, ako nikto neveril ze sa nieco moze stat - druhykrat? Nemozne! Stalo sa - a teraz tiez nikto neveri.

Mnohi beru nase clenstvo v NATO ako zbytocnost, plytvanie, alebo dokonca zlo, uvedomte si, ze mozno len to brani nasim susedom, aby na nas zautocili - nemozne? Ruske vojska uz na nase uzemie prisli, v tankoch a zostali tu dlho. Kym sme v NATO, nezautocia na nas, lebo by to znamenalo tretiu svetovu! Ak myslite ze malemu Slovensku nepridu na pomoc, nezacnu kvoli nam vojnu, mylite sa, ak by NATO dovolilo utok na jednu clensku krajinu, v bezpeci by uz nebola ziadna a nemalo by to zmysel, to je prava podstata NATO, spojenectvo velkeho poctu krajin pred ktorym maju ostatni respekt.

Doplnim, ze rozhodne netvrdim ze NATO je dokonale, ze USA su bez viny, ale ktora krajina je bez viny, vojska ktorej krajiny nie su zodpovedne za smrt civilistov, zeby Ruska? (recnicka otazka)
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

To s tym Orbanom je zabite... Vsetci rusofili sa ako velki ochrancovia etnickych mensicn a "bojovnici proti fasizmu" nesmierne tesia na Novohungariu a s radostou pomozu separatistom s kolikovanim uzemia, ktore im pripadne. Nasledne mozu zobrat do ruk AKcka a pomahat domobrane chranit Novohungariu pred zlymi slovenskymi fasistami.
skuki
Light Professional
Light Professional

jackb napísal:co za arciblbca, pomenovalo pomajdanovu vladu "juntou"? to hovori aj rusky prepis nazvu videa. ved nie je zlozena z vojenskych dostojnikov, takze cudzie slovicko je pouzite velmi nespravne.
nie je bábuška v nahlade rovnaka, aka hovorila pred 6 rokmi v Osestsku najskor ze jej dom znicili Rusi a potom pre RT, ze Gruzinci? :)

skuki, priatelu: :smt006
A stále kde som to napísal, že majú smerovať pod ochranné krídla Ruska? Nedomýšľaj si to čo som nenapísal. Ja som za slobodnú nezávislú a NEUTRÁLNU Ukrajinu. Priateľu, svet nie je len čiernobiely :smt006
jackb
Redeemer
Redeemer

to video, ktore si dal o stranu skor hovori o niecom inom :)

a ja viem, ze nie je ciernobiely. v Kosove som sa ho napozeral dost vo farbach.

preto nerozumiem, ako pri farebnom pohlade na svet odmietas citat SME.

o antiSME nazore sa ja dozvedam z diskusii pod clankami, alebo to sem napisu protiprudne ovce. nemusim sa v tom hnojisku vrtat sam. lebo mne obhajovat rezim, kde ludske prava nie su, pride uchylne. my, ako sucast zapadu mozme volit, cestovat, hovorit a pisat co chceme (vid protiprudne hnojiska). vo Federaciji Nerušivnej sice tiez, ale potom nasleduje pobyt za mrezami.

takze ja osobne budem radsej v jasterom matrixe slobody, ako nemat ziadnu. a ukrajincom prajem to iste :smt006

//nie som matrix. ja som zido-fasiticky bratislavsko-lavicovy kaviarensky pesudointelektual ;)
skuki
Light Professional
Light Professional

Za to, že som ho dal to neznamená, že s ním súhlasím alebo predstavuje môj názor. Predtým som sem dal článok , ktorý hovoril o presnom opaku, kde vojak UA armády hovoril, že separatisti sú platený 500USD mesačne. Ja sem dávam veci, o ktorých si myslím, že sú zaujímavé a mali by ich vidieť aj ostatní. Pritom sem nedávam svoj vlastný názor ani nikoho nepresviedčam, ale ponechávam na každom nech si každý vytvorí svoj vlastný názor. AntiSME som kvôli ich postoju k slobode slova. Preberajú články, ktoré upravujú aby bol stále len v prospech jednej strany, či už je to v prospech "ľudovej platformy", LBGTI či ako sa to volá, v prospech cigánov. Ale nenájdeš tam nikdy nič negatívne na tieto subjekty, poprípade nejaké logické argumenty v ich prospech. Iba citové výlevy SME redaktorov. Rovnako kde sa im to hodí zakazujú diskusie pod článkami kde sa im to hodí namiesto toho aby to moderovali a mazali príspevky, ktoré porušuju či už právne predpisy alebo ich vnútorné podmienky používania. Veď za to si tam aj platíš aby si mohol diskutovať a oni to veselo rušia. Ja SME považujem za bulvár tak ako novy čas a podobné p*čoviny. To čo je na SME nájdem v poho na HN alebo zahraničných portáloch (The Guardian), kde napíšu, opíšu udalosť bez toho aby tam pchali svoj vlastný názor alebo vnucovali názor čitateľovi.

Rovnako by som nechcel žiť v Rusku a som rád tam kde som ale to neznamená, že budem bezbreho očierňovať jednu stranu a druhú ospevovať.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

"Novináři ruské televize Jevgenij Davydov a Nikita Konašenkov přiznali, že v době práce ve Slavjansku a Kramatorsku prakticky všechny informace, které získávali, byly vymyšlené, informuje UNIAN. Hotové texty zpráv jim posílali z Moskvy. Jmenovitě tito dva novináři šířili materiál o údajném nasazení fosforových bomb u Slavjanska a o nasazení raketometů Grad proti civilnímu obyvatelstvu ukrajinskou stranou."
http://www.blisty.cz/art/73637.html

//autoeditácia príspevku (11 Aug 2014, 14:21)
hughito napísal:Úplne v skratke, aký je terajší stav? Ak sa to vôbec dá povedať? :)
toto je bárs v pohode, normálny suchý popis aktuálnej vojenskej situácie, nezaťažený propagandistickým balastom: http://blisty.cz/art/74284.html
hughito napísal:Hento vyhlásenie od WWF je super.
vyšla aj kritika k nemu. :wink: snáď bude aj čoskoro preložená do zrozumiteľnejšieho jazyka - http://nihilist.li/2014/08/08/kritika-z ... nitsiativ/
jackb
Redeemer
Redeemer

skuki napísal:Za to, že som ho dal to neznamená, že s ním súhlasím alebo predstavuje môj názor. Predtým som sem dal článok , ktorý hovoril o presnom opaku, kde vojak UA armády hovoril, že separatisti sú platený 500USD mesačne. Ja sem dávam veci, o ktorých si myslím, že sú zaujímavé a mali by ich vidieť aj ostatní. Pritom sem nedávam svoj vlastný názor ani nikoho nepresviedčam, ale ponechávam na každom nech si každý vytvorí svoj vlastný názor. AntiSME som kvôli ich postoju k slobode slova. Preberajú články, ktoré upravujú aby bol stále len v prospech jednej strany, či už je to v prospech "ľudovej platformy", LBGTI či ako sa to volá, v prospech cigánov. Ale nenájdeš tam nikdy nič negatívne na tieto subjekty, poprípade nejaké logické argumenty v ich prospech. Iba citové výlevy SME redaktorov. Rovnako kde sa im to hodí zakazujú diskusie pod článkami kde sa im to hodí namiesto toho aby to moderovali a mazali príspevky, ktoré porušuju či už právne predpisy alebo ich vnútorné podmienky používania. Veď za to si tam aj platíš aby si mohol diskutovať a oni to veselo rušia. Ja SME považujem za bulvár tak ako novy čas a podobné p*čoviny. To čo je na SME nájdem v poho na HN alebo zahraničných portáloch (The Guardian), kde napíšu, opíšu udalosť bez toho aby tam pchali svoj vlastný názor alebo vnucovali názor čitateľovi.

Rovnako by som nechcel žiť v Rusku a som rád tam kde som ale to neznamená, že budem bezbreho očierňovať jednu stranu a druhú ospevovať.
pred nedavnom vysvetlovali, preco zakazuju diskusie. skoda, ze tam uz nechodis, prisiel by si na odpovede.
podporu novin roznym stranam a zaujimovym skupinam najdes v celom slobodnom svete. Sme je protificovske a zamerane na nelavicovych volicov. vratane homosexualov a mensin. ku tomu patri aj to, ze je protiruske. nic nenormalne v tom nevidim. jeho opakom v hlavneho prudu je Pravda, aj ked v poslednej dobe badam priklon na rovnaku stranu ako je Sme.
neutralne medium by mala byt Ta3, ale tu nesledujem, lebo som si na vlastnej kozi overil ake taraniny pustaju do sveta a prisahaju, ze to je pravda. skoro ako Topky a iny odpad, ktory z hoaxov robi "clanky" o dvoch holych vetach pod obrazkom.
pred Vysielacmi a Zemami tu boli rozne velmi-praviciarske weby kde sa pisalo proti sme, jeho autorom, proti zapadu a aj daka ta konspiracijka sa v duchu antisionizmu nasla. kedze ti tiez pisu nepodlozene informacie a rovnako emocne zafarbene na jednu stranu, ako tvrdis o sme, nedokazem ich viac citat. neviem ci este su a co pisu.

pre mna je v Rusku autoritavny rezim, ludske prava a slobody su len Potemkinovou dedinou. a nasilne tieto obycaje exportovat na zapad = ku hraniciam krajiny kde som sa narodil, mi je proti srsti
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

jackb napísal: pred nedavnom vysvetlovali, preco zakazuju diskusie. skoda, ze tam uz nechodis, prisiel by si na odpovede.
podporu novin roznym stranam a zaujimovym skupinam najdes v celom slobodnom svete. Sme je protificovske a zamerane na nelavicovych volicov. vratane homosexualov a mensin. ku tomu patri aj to, ze je protiruske. nic nenormalne v tom nevidim. jeho opakom v hlavneho prudu je Pravda, aj ked v poslednej dobe badam priklon na rovnaku stranu ako je Sme.
Pre mna je najvacsim problemom SME, ze zanevrelo na objektivne spravodajstvo. To by malo byt zakladom kvalitnej zurnalistiky - prinasat informacie o tom, co sa deje v Ukrajine bez ideologickej nadstavby. A potom na tychto informaciach stavat uz podla svojich svetonazorov pomocou komentarov a podobne. V SME sa tieto dve novinarske "discipliny" zlievaju. V sucasnosti spravodajske clanky SME o Ukrajine trpia viacerymi neduhmi typickymi pre propagandu: vydavanie dojmov za fakty (vety typu: vraj, novinari hovoria a pod.), nevyvazene podavanie nazorov (citovanie ukrajinskych vladnych predstavitelov, zatial rebeli nedostanu ziadny priestor), emocne zafarbenie textov (pri pohlade na ruskeho prezidenta mrazi a pod.). Toto vsetko znehodnocuje doveryhodnost SME ako spravodajskeho media. Jednostranne zameranie ich komentarov ich navyse odsuva do pozicie akehosi propagandistickeho platku. Toto tvrdenie mozno podporit napriklad aj jednostrannym zostrihanim rozhovoru s ukrajinskym vojakom, z ktoreho vystrihli vsetky negativne zmienky o USA, EU ci ukrajinskej vlade.

Ja teraz neobhajujem nejake konspiracne platky, tie maju objektivitu vykyvanu este viac. Ale SME podla mna nema financne ani personalne kapacity na to, aby robili kvalitnu zahranicnu novinarcinu. Preberanim clankov z par zdrojov sa zurnalistika proste robit neda. Pre mna osobne su hodnovernostou na azda na rovnakej urovni ako napr. RT.com alebo ine proruske media.

Co sa tyka zakazania diskusii. Cital som to zdovodnenie a pravdupovediac, nepochopil som ho. Naozaj nevidim ako je ziadna diskusia lepsie riesenie ako zla diskusia. Skor mi to pride ako neschopnost stat si za vlastnym nazorom a neschopnost vyrovnat sa s pluralitou nazorov. Aj ked vacsina prispevkov tam bola balast, dalo sa tam najst vela zaujimavych linkov ci vyjadreni, ktore doplnali pestrost nazorov, ku ktorym ma clovek pristup. Takisto diskusie fungovali ako tlak na novinarov, aby neuverejnovali spravy, ktore sa daju velmi jednoducho spochybnit ci vyvratit.
pre mna je v Rusku autoritavny rezim, ludske prava a slobody su len Potemkinovou dedinou. a nasilne tieto obycaje exportovat na zapad = ku hraniciam krajiny kde som sa narodil, mi je proti srsti
Ano, ale treba si uvedomit, ze Janukovic a jeho Strana regionov vyhrali a vyhravali na Ukrajine v slobodnych volbach. Tato strana spolu s proruskymi komunistami ziskali vacsinu demokratickou cestou. Ty tu sice zvyknes tvrdievat, ze Ukrajina chce ist do Europy, ale pozri sa na vysledky parlamentnych ci prezidentskych volieb za posledne roky a uvidis, ze to nie je celkom pravda. Sucasna Ukrajina je rozdelena, pricom toto rozdelenie ma korene hlboko v historii. Osobne si neviem predstavit, ako si predstavuju opatovne pripojenie vychodnej Ukrajiny spat ku krajine. Za posledne roky dva krat v Kyjeve zvrhli Janukovicovu vladu a raz si vydupali tretie kolo prezidentskych volieb. Tymto zapad ukrajiny ukazuje, ze ma v rukach politicku moc a vychodna ukrajina je odkazana do role statistu. Taketo v podstate nasilne vyjadrenie nesuhlasu s vychodom fakticky deli ukrajinsky narod na dva politicke narody, ktore stoja proti sebe. Nemozno sa teda cudovat separatistickym tendenciam, ktore sa navyse mozu opriet o Rusko.

Toto vsetko by siroka koalicia azda dokazal prekonat, ale vojenskou eskalaciou a utokom zapadu, ktory sa opat chopil moci v Kyjeve sa dostala Ukrajina do obcianskej vojny, kde je teraz. Je pouzita tazka technika, umieraju civili. Okrem toho tu mame jazykovy zakon, ktory zakazuje rustinu v uradnom styku, ci zakaz komunistickej strany. Ako sa pot omto tieto dve casti mozu opat spojit? Tazko povedat, kolko Ukrajincov zostalo po sucasnych udalostiach proruskych. Ale ak ich je stale vacsina, tak ako doteraz, vies si predstavit co by sa stalo, ked v dalsich parlamentnych volbach zasa zvitazia proruske strany?
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

...

Pravda je totiž taková, že zatímco Evropa a Rusko pomaličku ekonomicky krvácí, a na Ukrajině teče skutečná krev proudem, strýček Sam se směje pod svými od krve a ropy umolousanými vousy a smrdutým dechem, který vypouští mezi svými zažloutlými zuby, otravuje tento svět nenávistí a zlobou, aby sebral kořist, která zbyde, až celá ta velká tragédie skončí.

http://www.czechfreepress.cz/ladislav-k ... visti.html
Prílohy
23.jpg
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tiež si myslím, že takto selektívne vyberať témy, ku ktorým sa nebude môcť diskutovať, je dosť nešťastné a uletené riešenia. Ako sa píše - buď všetko povoliť, alebo proste nemať diskusiu (čo nemusí byť tragédia).
jackb
Redeemer
Redeemer

eMPiko napísal: Pre mna je najvacsim problemom SME, ze zanevrelo na objektivne spravodajstvo. To by malo byt zakladom kvalitnej zurnalistiky - prinasat informacie o tom, co sa deje v Ukrajine bez ideologickej nadstavby. A potom na tychto informaciach stavat uz podla svojich svetonazorov pomocou komentarov a podobne. V SME sa tieto dve novinarske "discipliny" zlievaju. V sucasnosti spravodajske clanky SME o Ukrajine trpia viacerymi neduhmi typickymi pre propagandu: vydavanie dojmov za fakty (vety typu: vraj, novinari hovoria a pod.), nevyvazene podavanie nazorov (citovanie ukrajinskych vladnych predstavitelov, zatial rebeli nedostanu ziadny priestor), emocne zafarbenie textov (pri pohlade na ruskeho prezidenta mrazi a pod.). Toto vsetko znehodnocuje doveryhodnost SME ako spravodajskeho media. Jednostranne zameranie ich komentarov ich navyse odsuva do pozicie akehosi propagandistickeho platku. Toto tvrdenie mozno podporit napriklad aj jednostrannym zostrihanim rozhovoru s ukrajinskym vojakom, z ktoreho vystrihli vsetky negativne zmienky o USA, EU ci ukrajinskej vlade.
Ja Komentara, beriem ako nazor ich autorov. Ako blog, ktory sa dopracuje na titulku. Preto ich ja nevnimam ako nutenie svetonazoru. Lasica, Schultz, Hrib,... si to mysli a ja s nim mozem a nemusim suhlasit. Vyvazenost na Ukrajine: rozpravaju sa vobec rebeli so zapadnymi agenturami, alebo lebo len s ruskymi?

Co sa tyka zakazania diskusii. Cital som to zdovodnenie a pravdupovediac, nepochopil som ho. Naozaj nevidim ako je ziadna diskusia lepsie riesenie ako zla diskusia. Skor mi to pride ako neschopnost stat si za vlastnym nazorom a neschopnost vyrovnat sa s pluralitou nazorov. Aj ked vacsina prispevkov tam bola balast, dalo sa tam najst vela zaujimavych linkov ci vyjadreni, ktore doplnali pestrost nazorov, ku ktorym ma clovek pristup. Takisto diskusie fungovali ako tlak na novinarov, aby neuverejnovali spravy, ktore sa daju velmi jednoducho spochybnit ci vyvratit.
s diskusiami mam osobnu skusenost aj ked ako bloger. Pisem o Kosove ako zazitky z cestovania, ktore ukazuju zrkadlu blabolu, ktore uz 15 rokov podava alternativa a velmipravicove weby. Po zverejneni prepisu rozhovoru s Albancami o vojne (lebo inak sa na vojnu pytaju len Srbov) alebo fotky ruin predsrbskeho chramu sa strhla flame war, vyhrazky mojej osobe a rodine. Velmi dobre rozumiem, preco vybrali temy, kde diskusie neotvoria. Keby som stale necakal na feedback ku celkovemu stylu, ktory nemam, tak ziadam ich nepovolim pod svojimi postami.
Ano, ale treba si uvedomit, ze Janukovic a jeho Strana regionov vyhrali a vyhravali na Ukrajine v slobodnych volbach. Tato strana spolu s proruskymi komunistami ziskali vacsinu demokratickou cestou. Ty tu sice zvyknes tvrdievat, ze Ukrajina chce ist do Europy, ale pozri sa na vysledky parlamentnych ci prezidentskych volieb za posledne roky a uvidis, ze to nie je celkom pravda. Sucasna Ukrajina je rozdelena, pricom toto rozdelenie ma korene hlboko v historii. Osobne si neviem predstavit, ako si predstavuju opatovne pripojenie vychodnej Ukrajiny spat ku krajine. Za posledne roky dva krat v Kyjeve zvrhli Janukovicovu vladu a raz si vydupali tretie kolo prezidentskych volieb. Tymto zapad ukrajiny ukazuje, ze ma v rukach politicku moc a vychodna ukrajina je odkazana do role statistu. Taketo v podstate nasilne vyjadrenie nesuhlasu s vychodom fakticky deli ukrajinsky narod na dva politicke narody, ktore stoja proti sebe. Nemozno sa teda cudovat separatistickym tendenciam, ktore sa navyse mozu opriet o Rusko.

Toto vsetko by siroka koalicia azda dokazal prekonat, ale vojenskou eskalaciou a utokom zapadu, ktory sa opat chopil moci v Kyjeve sa dostala Ukrajina do obcianskej vojny, kde je teraz. Je pouzita tazka technika, umieraju civili. Okrem toho tu mame jazykovy zakon, ktory zakazuje rustinu v uradnom styku, ci zakaz komunistickej strany. Ako sa pot omto tieto dve casti mozu opat spojit? Tazko povedat, kolko Ukrajincov zostalo po sucasnych udalostiach proruskych. Ale ak ich je stale vacsina, tak ako doteraz, vies si predstavit co by sa stalo, ked v dalsich parlamentnych volbach zasa zvitazia proruske strany?
ano, bol zvoleny domokraticky. aj v 48 bol Gottwald zvoleny demokraticky. aj Hitler v 33. suhlasim, ze je rozdelena hlboko v historii. zapad bol dlho nerusky. a po Hladomore je antipatia ku Moskve este vacsia. ak si precitas strucnu historiu Ukrajiny par stran dozadu, uvidis, ze vychod Ukrajiny obyvaju Rusi. oni si tak hovoria, lebo su. po zdecimovani Ukrajincov a potrebe mat Donbass v rukach lojalnych tam Stalin naviezol robotnikov priamo z Ruska. takze je jasne, ze svoji budu volit svojich. a ked niekto potaha spagatiky, tak sa volby vyhraju aj na narodnej urovni.

"Utok zapadu" povazujem za prehnane tvrdenie. stale trvam na tom, ze vacsina Ukrajiny, kym mala moznost, sa snazila mat s Moskvou pokoj svaty. preto mohol by majdan cisto hnutie ukrajinskeho nacionalizmu.
jazykovy zakon, zakazy stran. nie je to demokraticke riesenie, ale v postsovietskych krajinach sa na to dal generalny pardon. balticke krajiny tiez zrusili rustinu, proruske strany, vyhodili vsetkych prorusov. dnes su v EU. tam vsak nebola vojna. bojim sa, ze vychod ukrajiny sa moze skoncit "bosnou" alebo "kosovom". aj ked radsej by som bol za balticke riesenie: sivy pas, s ktorym sa da ist len do ruska, vsetkym ukrajinsky neohovoriacim.
Napísať odpoveď