VPN a internet
-
djxtreme
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
VPN a internet
mam taku otazocku...dopocul som sa prednedavnom u nas v skole ze ked sa pripojim prostrednictvom VPN do siete na nasej skole napr. z PC co mam doma,budem moct vyuzivat aj internetove pripojenie co je v skole...co je na tom pravdy?...viete mi to niekto objasnit? 
Tak v tom pripade, ti to nepomoze, pretoze vsetky data pojdu cez orange internet do skoly.
Zatial mam znalosti o tom, ze pri VPN sa da vyuzit DNS, ktore sa pouziva v danej sieti, ale prakticky vyznam v tom nevidim dovtedy, kym nevypadne DNS v tvojej sieti.
Podobne som to vyuzil, ked nam tu neslo DNS - pripojil som sa na VPN a tam som si cez vzdialenu plochu surfoval. V nastaveniach pripojenia sa da vyuzit aj pouzivanie DNS zo siete VPN ako hlavneho, no to aspon mne robi problemy a je to aj pomalsie, kedze na danu siet VPN sa pripaja xy ludi a tu som na pripojenie sam.
Zatial mam znalosti o tom, ze pri VPN sa da vyuzit DNS, ktore sa pouziva v danej sieti, ale prakticky vyznam v tom nevidim dovtedy, kym nevypadne DNS v tvojej sieti.
Podobne som to vyuzil, ked nam tu neslo DNS - pripojil som sa na VPN a tam som si cez vzdialenu plochu surfoval. V nastaveniach pripojenia sa da vyuzit aj pouzivanie DNS zo siete VPN ako hlavneho, no to aspon mne robi problemy a je to aj pomalsie, kedze na danu siet VPN sa pripaja xy ludi a tu som na pripojenie sam.
-
djxtreme
Light Professional
ja som to len pocul,nie je to z mojej hlavy
...a teraz tu vyzeram za hlupaka a prave potrebujem poradit bo tomu moc nerozumiem...takze aj nech mam akykolvek net a zmenim aj DNS,nezmeni sa mi rychlost netu na rychlost toho druheho internetoveho pripojenia?
a co sa tyka mna,bude to mat pre mna nejake vyhody?
a co sa tyka mna,bude to mat pre mna nejake vyhody?
-
Don_Pipino
Darca
-
Don_Pipino
Darca
Tak domace pripojenie vyuzivam urcite, pretoze pomocou neho sa dostane na firmu, to je logicke. A firemne pripojenie vyuzivam tiez, viem to preto, lebo mame squid a casy aj nastevovane stranky, ked som bol pripojeny z domu do VPN sedia.Teda linux sa tvari akoby som isiel cez neho do internetu.Plus ked som pripojeny na VPN, mam vonkajsiu IP firemneho linux servera, akoby som bol na firme v sieti.