Zdravím páni.
Na NAS server v práci sa pripájame cez VPNku. Cez Windows mi stačí k pripojeniu verejná IP adresa prihlasovacie meno a heslo. Typ pripojenia mám nastavený na automatický
Cez macOS (ani iOS) sa mi nedarí pripojiť (keďže mám možnosti pripojenia len L2TP, CISCO, alebo IKEv2). K ostatným nemám dostatočné množstvo údajov
Nevedeli by ste mi poradiť, ako to rozbehať?
Ďakujem
VPN MacOS
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
Re: VPN MacOS
Aku znacku NAS pouzivate? Podla toho mozno prideme na to, co treba nastavit.
-
nejakymarko
Addict
Synology. Avšak ja sa nedostanem ani k pripojeniu na VPN, pretože mi chyba ešte nejsky další “overovací údaj”. Takze sa nedostanem ani na synology, kde už mám známu IP adresu naska/názov zložky, ktorú potrebujem
Router mame Mikrotik
Router mame Mikrotik
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
Podla toho, co pises, mi to napoveda len na VPN typu PPTP, lebo synology ma v zaklade len 3 typy: PPTP, OpenVPN a L2TP/IPsec. Posledne dva sa nedaju nastavit len na meno/heslo.
Co je zial zla sprava pre teba, PPTP podpora z MacOS je odstranena uz velmi dlho. Je to uz neodporucany typ VPN. Budes potrebovat nainstalovat klienta, ktory to umoznuje https://www.google.com/search?q=macos+pptp+client
Mas dosah na nejaky windows, kde by si to skusil prepnut z automatiky na PPTP? Aby sme si skutocne potvrdili ze sa jedna o pptp.
Co je zial zla sprava pre teba, PPTP podpora z MacOS je odstranena uz velmi dlho. Je to uz neodporucany typ VPN. Budes potrebovat nainstalovat klienta, ktory to umoznuje https://www.google.com/search?q=macos+pptp+client
Mas dosah na nejaky windows, kde by si to skusil prepnut z automatiky na PPTP? Aby sme si skutocne potvrdili ze sa jedna o pptp.
-
nejakymarko
Addict
áno, to mám, večer to skúsim prepnúť z automatiky na PPTP ci sa pripojim, alebo nie
Alt. 2 je potom prepnut mikrotik na L2TP napriklad?
Alt. 2 je potom prepnut mikrotik na L2TP napriklad?
hlavne si treba ujasnit na co sa pripajas. s toho co pises mi vychadza ze vpn server bezi na tom routri, mikrotiku. ty sa klientom pripojis cez vpn do lokalnej siete a potom uz pristupujes na synology klasicky ze lokalnu ipcku, je to tak?
lebo v tom pripade to nema nic so synology. treba pozriet ako je nastaveny ten router a na zaklade toho nastavit vpn klienta na macos.
lebo v tom pripade to nema nic so synology. treba pozriet ako je nastaveny ten router a na zaklade toho nastavit vpn klienta na macos.
-
nejakymarko
Addict
Presne tak, ako hovoríš aacid. Nevedel som sa úplne vyjadriť, keďže toto nie je moja doména.
Ale pripojím sa cez VPN-ku do lokálnej siete a potom sa pripájam cez lokálnu IP ku Synology
Ale pripojím sa cez VPN-ku do lokálnej siete a potom sa pripájam cez lokálnu IP ku Synology
-
nejakymarko
Addict
Dlhšie som sa neozval, ale skúsil som tu VPN na Windows a tam mi to po prepnutí na PPTP funguje normálne
Takže moje riešenie je len prepnúť Mikrotik na L2TP?
Dakujem
Takže moje riešenie je len prepnúť Mikrotik na L2TP?
Dakujem