Dnes sa mi stala takáto vážna vec:
Mal som disk SeaGate 200 GB v "šuflíku" na disky z toho som odmontoval ventilátor, lebo hučal viac ako celý PC spolu. PC bol zapnutý celý deň, a zrejme sa aj dosť nahrial ten disk, lebo nemal vetranie. Nieje to systémový disk, ale iba prídavný. mal som ho plný filmov a iných dosť dôležitých dokumentov čo som zbieral skoro 3 roky. No dnes vydal disk také zvláštne zvuky... ako keby som vypol a znova ho zapojil k napájaniu.... za chodu PC.
Stalo sa to už aj niekoľko krát predtým, keď sa trocha zrejme prehrial no vždy keď som PC reštartoval tak nabehol v pohode, ale teraz už nechce nabehnuť, resp. po asi 2 reštartoch mi už nabehol, ale je to RAW a nie NTFS ako bol predtým win mi to nevie otvoriť, tak som ho spustil na linuxe, tam mi ho otvorilo, ale ukázalo ako čistý, aj keď linux vie z RAW diskami robiť v pohode....
Preto by som chcel vedieť či neexistuje nejaký soft, aby som tie veci dostal späť.... je mi jedno ako dlho by to travlo, a či by to malo bežať pod win, alebo linuxom.
Vrátenie dát na HDD
-
muffy69
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
fuuha toto sa aj mne stalo s hdd ale nejak som sa tym nezapodieval, kedze som tam nemal nic dolezite, mne sa vzdy osvedcil O§O DiskRecovery ked som stratil nejake subory a vie pracovat aj s formatom RAW http://www.oo-software.com/en/products/oodiskrecovery/