Všetko je pripojené ale stránky nenačítava

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Všetko je pripojené ale stránky nenačítava

Príspevok od používateľa matoa »

Ahojte,

u frajerky majú taký zaujímavý problém.

Pripojím sa s notebookom na wifi a všetko ide. Chvíľu. Po čase sa mi spomalí načítavanie stránok, no sťahovanie súborov ide normálou rýchlosťou.
Po čase prestane stránky načítavať úplne. Ale sťahovanie ide stále, dropbox je pripojený a pracuje.
Na tú istú sieť som pripojený mobilom, kde ide všetko úplne bez problémov.
No občas sa stane, že na mobile ide iba posielať správy napr cez messenger a weby nenačítava.

Pomôže, keď sa od wifi odpojím a pripojím. Potom to chvíľu ide. Ale nemôžem každých 10 min toto robiť, to sa zbláznim :D
Robí im to inak na všetkých notebookoch, ktoré majú doma, okrem PC - ten je pripojený káblom.

Tušíte niekto ako toto vyriešiť?
Ďakujem pekne :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Všetko je pripojené ale stránky nenačítava

Príspevok od používateľa hojko »

Treba pozerat najma ping, ping na router, ping na daky web, trebars sme.sk (oblubeny web na ping tu na fore). Prikazovy riadok a tam: ping sme.sk -t

Zmen tiez DNS servre na Google DNS, ich IP je 8.8.8.8 a 8.8.4.4, potom treba pozriet ci je router aktualizovany na najnovsiu verziu. V horsom pripade je chybny router. Treba skusit mozno iny router, ze ako sa to bude spravat.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

trochu mimo, ale doporucujem miesto google dns pouzivat 1.1.1.1, je ovela rychlejsie.

tiez by som skusil iny router, najjednoduchsie kupit cez internet, vyskusat, pokial to nebude routrom, tak do 2 tyzdnov vratit.
ale najprv urcite vyskusat aktualny router preinstalovat. uplny reset do povodnych nastaveni a vyupdatovat.
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ďakujem pekne za odpoveď

ping skákal od 80 až po 700 hádam

čo sa týka nastavenia DNS, tak to som vzdal. majú router ADB VV3212 a žiadne nastavenia DNS som tam nenašiel :/
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

DNS mozes nastavit aj priamo na pocitaci - ovladaci panel - centurm sieti - lokalne pripojenie/bezdrotove pripojenie - vlastnosti - TCP/IP4 a tam natukas manualne DNS. Tie skoky pingu su strasne velke, tym moze byt sposobene pomale nacitavanie. A je mozne, ze niektore pingy aj uplne vypadli, takze vtedy ti nic nenacita. To moze byt chyba internetoveho pripojenia, ale aj chybny router/modem/AP.
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Aha. Ďakujem
už som to zmenil.

Uvidíme či to dačo pomôže.

Zatiaľ ešte raz ďakujem :)
Napísať odpoveď