Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...
Re: Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...
suhlasim so vsetkym co si napisal. Kupovat si to urcite nebudem lebo mam 6tku, ktora mi uplne postacuje. A dufam, ze este aspon dva/tri roky bude
.
Akurat sa mi nepaci ta hnusna vystupena cocka fotaku. Uz pri 6tke to bol otras a oni to tam nechaju!!
/
Bez 3,5 na mobile by som prezil. Este sa mi nestalo, ze by som pocuval hudbu aj nabijal. Horsie bude ak to daju aj na iPad. Tam casto nabijam a pozeram filmy/skypujem cez sluchatka.
Pozeral som ich predstavenie, no upgradovat zo 6S taktiež nebudem. Najlepšie bolo ked tam hrdo vyhlasili, že odteraz bude Pokemon Go dostupný aj na Apple Watch a odozva publika bola taká, že Really??? Nejak ich to netrapilo. BTW, som sám komu tie pásiky antény nevadili, dokonca sa páčili?
-
spojka13
Darca
- Kontaktovať používateľa:
no mne sa to stava často, lebo dost vela cestujem autom ((zapad-vychod-čechy-polsko) vlakom-busom-autom) a často nabijam; externa nabijačka alebo autobaijačka a sluchadla alebo aux kabel mam stale zapojeny... tak to by som bral ako obmedzujuce... lebo každy sa hra s telefonom alebo zariadenim ked cestuje...)
Ja mám niečo cez 2 roky 5S 32 GB a stále som nejak nenašiel dôvod na upgrade, po včerajšku už vôbec nie. Pokiaľ mi bude slúžiť, tak budem spokojný s týmto, po cca 600 cykloch baterka stále drží okolo 90% kapacity, aj v tomto smere som vychytal asi dosť dobrý model, takže možno o 2 roky pri iPhone 8 porozmýšlam. 
Tak na toto som uplne zabudol, kedze nemam svoje auto tak nesoferujem az tak casto. V tomto mas uplnu pravdu. Tu zostava jedina moznost - pustit to cez BT ak to auto podporujespojka13 napísal:no mne sa to stava často, lebo dost vela cestujem autom ((zapad-vychod-čechy-polsko) vlakom-busom-autom) a často nabijam; externa nabijačka alebo autobaijačka a sluchadla alebo aux kabel mam stale zapojeny... tak to by som bral ako obmedzujuce... lebo každy sa hra s telefonom alebo zariadenim ked cestuje...)
treba to brat z pohladu apple zase, oni si urcite spravili prieskum, predpokladam ze ludia ako ty co potrebuju aj nabijat aj audio out, su v mensine. pre nich bude nejaky specialny adapter. mozes to brat aj ako vyhodu, kupis si drziak do auta, strcis do neho napajanie, aux a potom staci len zasunut telefon a vsetko ide, bez nutnosti zapajania dvoch kablov samostatne.spojka13 napísal:no mne sa to stava často, lebo dost vela cestujem autom ((zapad-vychod-čechy-polsko) vlakom-busom-autom) a často nabijam; externa nabijačka alebo autobaijačka a sluchadla alebo aux kabel mam stale zapojeny... tak to by som bral ako obmedzujuce... lebo každy sa hra s telefonom alebo zariadenim ked cestuje...)
ja uz ani v aute nepotrebujem sluchadla ci aux, ved kazde novsie auto ma BT. aj bezdratove sluchadla idu stale viac a viac do mody, apple proste spravil len to co do 5 rokov bude robit kazdy vyrobca.
-
spojka13
Darca
tak určiteeeee 15 ročna fabča s 10 ročnym radiom určite...Shwollo napísal:Tak na toto som uplne zabudol, kedze nemam svoje auto tak nesoferujem az tak casto. V tomto mas uplnu pravdu. Tu zostava jedina moznost - pustit to cez BT ak to auto podporuje
je mozne ze apple so svojim 700 eurovym telefonom nemysli na majitelov 15 rokov starych aut? 
-
spojka13
Darca
u mna prieskum určite nerobili... 
-
xH4wK
ja osobne v aute nemam BT ktore dokaze prehravat hudbu aj ked mam relativne novsie auto (2011) tak zial nema vo vybave BT a na HF pouzivam parrot nejaky.. ale mam tam AUX vstup cez ktory som si normalne pustal hudbu a pri dlhej ceste este aj nabijal telefon
Pre mna je iphone 7 passé a prechadzam na android
Edit: vyssie sa hovorilo o 15 rocnych autach tak je to relativne novsie oproti nim a priemeru na Slovensku.
Edit2: A ano, je pre mna pase pretoze nemienim kupovat telefon na ktorom nemozem pocuvat hudbu a nabijat ho zaroven.. take malickosti zial rozhoduju u niektorych ludi.
Pre mna je iphone 7 passé a prechadzam na android
Edit: vyssie sa hovorilo o 15 rocnych autach tak je to relativne novsie oproti nim a priemeru na Slovensku.
Edit2: A ano, je pre mna pase pretoze nemienim kupovat telefon na ktorom nemozem pocuvat hudbu a nabijat ho zaroven.. take malickosti zial rozhoduju u niektorych ludi.
nechcem byt zly, ale 2011 nepovazujem za "novsie" auto...
ale ved je to tvoja vec, pokial je pre teba iphone 7 pase fakt len kvoli tomu ze nie si ochotny si kupit jeden adapter, co uz, apple urcite zaplace.
ale ved je to tvoja vec, pokial je pre teba iphone 7 pase fakt len kvoli tomu ze nie si ochotny si kupit jeden adapter, co uz, apple urcite zaplace.
Ja som sa stretol s názormi, že je to proste výmena starého analógového adaptéra za digitálny. OK, beriem, ale ako laik neviem, aké to má výhody.
Napadá ma kvalita zvuku, tam ale jednoducho neverím, že to bude pri tých maličkých slúchadlách poznateľné, a ak sa tam aj dajú zapojiť nejaké profi, neverím, že ten mobil má také "vnútro", že dokáže vyprodukovať zvuk, ktorý by obmedzoval analógový port.
Aké tam sú teda ešte výhody? A ak som správne pochopil, a na sluchátka sa použije rovnaký port ako na nabíjanie (v prípade káblových samozrejme), tak toto sa mi nepozdáva. Ale neodcudzujte ma, nečítal som si skoro nič o novom iPhone a nechcem kydať, kým si to nenaštudujem.
Napadá ma kvalita zvuku, tam ale jednoducho neverím, že to bude pri tých maličkých slúchadlách poznateľné, a ak sa tam aj dajú zapojiť nejaké profi, neverím, že ten mobil má také "vnútro", že dokáže vyprodukovať zvuk, ktorý by obmedzoval analógový port.
Aké tam sú teda ešte výhody? A ak som správne pochopil, a na sluchátka sa použije rovnaký port ako na nabíjanie (v prípade káblových samozrejme), tak toto sa mi nepozdáva. Ale neodcudzujte ma, nečítal som si skoro nič o novom iPhone a nechcem kydať, kým si to nenaštudujem.
-
94jakub
Guru wannabe
Pravdepodobne v telefóne nebude D/A prevodník, v kábli ti pôjde zvuk digitálne a prevodník bude musieť byť v slúchadlách.
Otázka(len taká rečnícka) je, kto to dokáže spraviť kvalitnejšie, či výrobca telefónu alebo výrobca slúchadiel.
Otázka(len taká rečnícka) je, kto to dokáže spraviť kvalitnejšie, či výrobca telefónu alebo výrobca slúchadiel.
s tym prevodnikom neviem ci to tak je, apple k iphonu pridava jack2lightning adapter, znamena to ze prevodnik by bol v tom adapteri?
jedinu realnu vyhodu vidim v tom, ze odstranenie jacku z telefonu usetri kopu miesta. samotny 3.5 jack je strasne hruby a dlhy, slot do ktoreho za zapaja musi byt este vacsi, takto tam ziadny slot nie je, moze byt v telefone vacsia baterka, alebo moze byt telefon tensi.
jedinu realnu vyhodu vidim v tom, ze odstranenie jacku z telefonu usetri kopu miesta. samotny 3.5 jack je strasne hruby a dlhy, slot do ktoreho za zapaja musi byt este vacsi, takto tam ziadny slot nie je, moze byt v telefone vacsia baterka, alebo moze byt telefon tensi.
Katastrofa, takže odstránenie najpoužívanejšieho konektoru na svete hneď po usb je pre nich "courage".
Tu im nejde o ušetrenie miesta ale čisto o peniaze. Počúvať a nabíjať je nemožné. Ibaže by si kúpil hub, samozrejme nie len taký obyčajný ale licencovaný od Applu... za prémiovú cenu. Chceš inú alternatívu? wireless slúchadlá za 159$. Tie samozrejme treba tiež nabiť. A bluetooth žerie baterku takže opäť percentá biednej batérie (kde je to využitie voľného miesta na batériu?) idú dole.
Design a funkcionalita výrobkov u Applu ide posledné roky dole, častokrát horšie oproti konkurencii. Však nieje to tak dávno čo prišli s wireless myšou nabíjateľnou zo spodu či s fakt otrasným tučným krytom s batériou. Pretože zákazníci túžia mať miesto ľahko uchopiteľného mobilu papier čo neudržia v rukách. Či?
Wireless je budúcnosť, no určite nie v tejto forme pri tej výdrži batérie a slabej prenosovej kvality.
Tu im nejde o ušetrenie miesta ale čisto o peniaze. Počúvať a nabíjať je nemožné. Ibaže by si kúpil hub, samozrejme nie len taký obyčajný ale licencovaný od Applu... za prémiovú cenu. Chceš inú alternatívu? wireless slúchadlá za 159$. Tie samozrejme treba tiež nabiť. A bluetooth žerie baterku takže opäť percentá biednej batérie (kde je to využitie voľného miesta na batériu?) idú dole.
Design a funkcionalita výrobkov u Applu ide posledné roky dole, častokrát horšie oproti konkurencii. Však nieje to tak dávno čo prišli s wireless myšou nabíjateľnou zo spodu či s fakt otrasným tučným krytom s batériou. Pretože zákazníci túžia mať miesto ľahko uchopiteľného mobilu papier čo neudržia v rukách. Či?
Wireless je budúcnosť, no určite nie v tejto forme pri tej výdrži batérie a slabej prenosovej kvality.
to je blbost ze ide o peniaze, si zober are percento uzivatelov realne potrebuje nabijat aj pocuvat naraz?? polovica uzivatelov nebude pouzivat sluchadla nikdy, nepocuvaju hudbu, podcasty, nic take. z tej druhej polovice zase jedna tretina nikdy tu potrebu mat nebude, druha tretina mozno par krat ponadava ze "sakra zrovna teraz 1x v roku by som potreboval nabijat aj pocuvat a neda sa" a posledna tretina realne nabija pravidelne pri pocuvani... aj to som mozno prehnal. myslis ze na tych par percentach uzivatelov velky zly apple planuje zarobit obrovske peniaze ze im preda adapter za 40 dolarov???
keby chceli zarobit, tak nedodavaju adapter jack2lightning, ale by ho predavali samostatne.
v bezdratovym sluchadlam, nehovorim ze tie airbudy su nejake zazraky, moc sa mi nepacia, ale inak BT sluchadla nie je ziadna buducnost, je to pritomnost, pri bt 4.1+ fakt netreba riesit vydrz baterie ci kvalitu prenosu. 2 tyzdne dozadu som bol v berline a co som pozeral tak polovica sluchadiel na hlavach boli bezdratove. ja tiez planujem kupit nejake lepsie, na skusku som objednal nejake z ciny a je to proste navykove, kable su minulost
keby chceli zarobit, tak nedodavaju adapter jack2lightning, ale by ho predavali samostatne.
v bezdratovym sluchadlam, nehovorim ze tie airbudy su nejake zazraky, moc sa mi nepacia, ale inak BT sluchadla nie je ziadna buducnost, je to pritomnost, pri bt 4.1+ fakt netreba riesit vydrz baterie ci kvalitu prenosu. 2 tyzdne dozadu som bol v berline a co som pozeral tak polovica sluchadiel na hlavach boli bezdratove. ja tiez planujem kupit nejake lepsie, na skusku som objednal nejake z ciny a je to proste navykove, kable su minulost
Há, polovica užívateľov nepoužíva slúchadlá? Tak toto je čistý nezmysel. Kto si kúpi mobil od 600€ hore ho má teda načo? Iba na volanie?
A tí čo kúpia iPhone 7 s väčšou kapacitou to určite nemajú na média však? Možno nejakých pár má iPhone čisto kvôli práci, volaní, atď.
Vlastne ani tak nezáleží na cene smartfónu ako skôr na veľkosť úložiska. Môžeš prezradiť medzi akými ľuďmi sleduješ ten bullshit o nepoužívaní slúchadiel? To by som typoval tak od 40 rokov a vyššie. Ja čo poznám ľudí či vidím v okolí a je jedno odkiaľ, tak všetci čo majú aspoň priemerný smartfón počúvajú hudbu cez - budeš prekvapený - slúchadlá. Podcasty neviem, kým som si to nevygooglil tak som myslel že je to niečo s počasím
To nepoznám nikoho čo by niečo také počúval.
Alebo také sledovanie filmov, videí, seriálov, hier (pri tomto je bežné že sa baterka vybíja rýchlejšie a tu nastáva problém), takmer všetci títo ľudia nebudú púšťať svoje aplikácie či médiá na reproduktory. Či bežne vidíš vo vlaku/autobuse ako si púšťajú pesničky na repro?
Skôr mi to tak pripadá že samotné reproduktory sú čím ďalej menej používané, možno na párty či také akcie sú viac než vhodné. No zvyšok? Ja osobne mám takmer vždy pripojené slúchadlá, netúžim otravovať ostatných ľudí mojimi záležitosťami.
K wireless, budúcnosť to ešte len bude kým tá kvalita bude porovnateľná s káblovými, v podobnej cenovej hladine, teraz nič také nieje, jednoducho ani pod 4.1 sa tá kvalita stále nedrží na rovnakej úrovni, však BT nikdy nebola technológia na prenos kvalitnej hudby. K tomu sa musia riešiť ďalšie nutnosti, nabíjať samotné slúchadlá a dodatočne nabíjať mobil. Bluetooth už nieje pažravý ako kedysi, no stále míňa viac baterky ako obyčajné zapojenie jackom.
Je fajn že si videl veľa ľudí s wireless, no nemôžeš vedieť či to boli nejaké kvalitné s dobrým prenosom, totiž väčšine ľudí je jedno aké majú slúchadlá, hlavne nech to hrá. Vidím to u nás, ľudia typu BFU používajú hlavne základné čo boli v balení spolu s mobilom. Ak ich stratia tak kúpia nejaké za 5€...
Vlastne ani tak nezáleží na cene smartfónu ako skôr na veľkosť úložiska. Môžeš prezradiť medzi akými ľuďmi sleduješ ten bullshit o nepoužívaní slúchadiel? To by som typoval tak od 40 rokov a vyššie. Ja čo poznám ľudí či vidím v okolí a je jedno odkiaľ, tak všetci čo majú aspoň priemerný smartfón počúvajú hudbu cez - budeš prekvapený - slúchadlá. Podcasty neviem, kým som si to nevygooglil tak som myslel že je to niečo s počasím
Alebo také sledovanie filmov, videí, seriálov, hier (pri tomto je bežné že sa baterka vybíja rýchlejšie a tu nastáva problém), takmer všetci títo ľudia nebudú púšťať svoje aplikácie či médiá na reproduktory. Či bežne vidíš vo vlaku/autobuse ako si púšťajú pesničky na repro?
Skôr mi to tak pripadá že samotné reproduktory sú čím ďalej menej používané, možno na párty či také akcie sú viac než vhodné. No zvyšok? Ja osobne mám takmer vždy pripojené slúchadlá, netúžim otravovať ostatných ľudí mojimi záležitosťami.
K wireless, budúcnosť to ešte len bude kým tá kvalita bude porovnateľná s káblovými, v podobnej cenovej hladine, teraz nič také nieje, jednoducho ani pod 4.1 sa tá kvalita stále nedrží na rovnakej úrovni, však BT nikdy nebola technológia na prenos kvalitnej hudby. K tomu sa musia riešiť ďalšie nutnosti, nabíjať samotné slúchadlá a dodatočne nabíjať mobil. Bluetooth už nieje pažravý ako kedysi, no stále míňa viac baterky ako obyčajné zapojenie jackom.
Je fajn že si videl veľa ľudí s wireless, no nemôžeš vedieť či to boli nejaké kvalitné s dobrým prenosom, totiž väčšine ľudí je jedno aké majú slúchadlá, hlavne nech to hrá. Vidím to u nás, ľudia typu BFU používajú hlavne základné čo boli v balení spolu s mobilom. Ak ich stratia tak kúpia nejaké za 5€...
na vonku pouzivam BT sluchatka, takze by mi prave vadilo, ze ked nabijam a chcem prijat hovor cez 3,5 sluchatka. takze by ma to nepotesilo.
takze pre mna je stale volba SE
takze pre mna je stale volba SE
Pstros:
ver tomu ze polovica uzivatelov sluchadla nepouziva, majitelia iphonov totiz nie su len puberta a vysokoskolaci. ved sa chod niekedy poprechadzat po ulici, sleduj kto ma co v ruke... skus sa popripade popytat ako casto pouzivaju sluchadla. hlavne sa jedna o manazerov, podnikatelov a podobne.
k wireless: a nie je jedno ci to boli kvalitne sluchadla alebo nie? ved ako pises, vacsine ludi je jedno ake maju sluchadla, rovnako ako pri dratovych ich nezaujimala kvalita zvuku, tak ani pri bezdratovych ich nebude zaujimat. preto je uplne jedno ci BT umoznuje kvalitny prenos zvuku alebo nie, bezdratove sluchadla sa rozsiria aj bez toto. ako je to mozno vidno prave napriklad v tom berline, urcite v inych zapadnych mestach to bude podobne. o tyzden idem do amsterdamu, dam vediet
ver tomu ze polovica uzivatelov sluchadla nepouziva, majitelia iphonov totiz nie su len puberta a vysokoskolaci. ved sa chod niekedy poprechadzat po ulici, sleduj kto ma co v ruke... skus sa popripade popytat ako casto pouzivaju sluchadla. hlavne sa jedna o manazerov, podnikatelov a podobne.
k wireless: a nie je jedno ci to boli kvalitne sluchadla alebo nie? ved ako pises, vacsine ludi je jedno ake maju sluchadla, rovnako ako pri dratovych ich nezaujimala kvalita zvuku, tak ani pri bezdratovych ich nebude zaujimat. preto je uplne jedno ci BT umoznuje kvalitny prenos zvuku alebo nie, bezdratove sluchadla sa rozsiria aj bez toto. ako je to mozno vidno prave napriklad v tom berline, urcite v inych zapadnych mestach to bude podobne. o tyzden idem do amsterdamu, dam vediet