Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
DanielDevil
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Príspevok od používateľa DanielDevil »

kúpa USB-c flashu problém nevyrieši, keďže stále veľa ľudí používa windows...a nový Air dokonca nemá ani USB-c :D
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Tak ale do thunderboltu vopchas usb-c :D

Ale ako som pisal, pokial potrebuje fakt usb2 a vga, tak nech sa popozera inde.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

yoggy, ono to ze to ty nevyuzivas neznemena ze to nema vyuzitie...
usb vobec nie je zastarala technologia a tak skoro nikam ani nepojde. usb kluce su stale velmi hojne vyuzivane, aj ked mozno ty ani ja na to vyuzitie nemame (sice mam na klucoch usbcko ale nepouzil som ho uz ani nepamatam).
kazde externe zariadenie ked chces pripojit k pocitacu tak ho pripajas cez usb. citacka knih, fotoaparat, hardwarove privatne kluce, hardwarove crypto penazenky...
yoggy

Tak hlavne treba pochopit, ze apple hra na svoju stranu, pokialc chces vyuzit maximalny potencional, tak musis mat vsetko od nich a ich podporovane veci. Pokial potreujes USB a podobne veci, tak na macbook zabudni. (pokial nechces riesit redukcie)

Citacka knih = ipad cez icloud
Fotoaparat = cez wifi
Crypto = daj si to na binance a coinbase :D

Usb z pohladu prenasanie suborov som myslel, nie vseobecne. (daj mi usbcko nech ti to skopirujem)
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

toto sú presne slová ako od zarytého fanúšika Apple :D šak nevadí že toto, hento zrušili, ja si všetko obhájim :D ja zasa tento názor nezdieľam a to vlastním Macbook, iMac aj iPhone, ale jednoducho niektoré veci mi vadia ako robia...ale ako vždy, nedávajú užívateľom príliš na výber a musíme sa buď prispôsobiť, alebo zvoliť alterantívu :D
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Kúpil som k MBP doplnok s 2x USB portami, 1x HDMI, Ethernetom, čítačkou kariet,1x USB-C .. napichne sa to do 2 USB-C dierok :D čo sú na boku a stačí a dokonca to ani nejak extra nezavadzá keď to je priamo na ntb „pricucnuté“.

Čo sa týka AirPodov tiež to bola jedna zo super nákupov a nechcel by som káblové sluchátka už viac. Aspoň čo sa týka počúvania keď ideš niekde mestom atď.
yoggy

Ja by som potreboval nieco s dvoma hdmi, ale investovat 170e sa mi nechce :D Alebo pozna niekto nieco lacnejsie? (nemusi to byt len alza :) )
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

Tak som si zaobstaral aj ja AirPods a su ozaj neskutocne. Nieco tak perfektne a ako to este funguje.. Som velmi zvedavy, ked vydaju verziu 2 ale nakup rozhodne nelutujem.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

V čom sú také neskutočné? Akurát vyberám bezdrôtové slúchadlá pre priatelku na vianoce, a pýtal som sa na ne kamaráta, ktorý je úplný apple fanboy, proste ten typ, ktorý nepripustí, že by apple urobil niečo zle, ešte aj pracuje v jednej z predajní ich resellerov, a tiež mi ich opisoval ake sú úžasné, a proste jeden z ich najlepších produktov a ako je to super keď je to kombinované s watch a iphoneom, a tak ďalej, a keď sa ho pýtam aký je rozdiel napríklad medzi nimi a BeatsX, vo funkcionalite s Apple zariadeniami, tak mi povie, že je to vlastne to isté akurát Beats majú ten káblik... čiže vlastne slúchadlá, ktoré sú natom zvukovo horšie ako 30 eurové káblové, nemajú ani žiadnu pridanú hodnotu v apple ekosystéme oproti napr. lacnejším Beatsom, majú jedinú pridanú vec (teda ubratú), že nemajú kablik? To že vypadajú ako keby niekomu trčala z ucha vatová tyčinka je už samozrejme subjektivna záležitosť, ale vážne sa pýtam, čo je na nich teda také neskutočné?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

ani si sa neunuval pozriet nejake recenzie na youtube? Je tam toho viacej, nez len bezdrotove sluchadla.. Pozri petr mara channel, tam niekde recenzoval ine bezdrotove sluchadla a vysvetlil rozdiel, medzi airpods a inymi bezdrotovymi sluchadlami..
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Neviem čo je lepšie, vatová tyčinka alebo náhrdelník :lol:
yoggy

Tak ono je to cisto subjektivne, ale treba povedat ze ak si aspon trochu atraktivny, tak tieto sluchadla vobec nevyzeraju zle. (hlavne pokial mas tmavsiu plet) Teraz v zime to vies kombinovat napr s ciapkou a vyzera to celkom good. Zatial co ten nahrdelnik by som si nekupil... Ja som si napr doteraz nezvykol na to, ked niekto nosi vonku velke nahlavne sluchadla, to je strasna gadzovina pre mna. :roll:

Inak vyzera to ze zachvilku nam predstavia dvojku...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja teda vobec nie som apple fanboy, telefon nemam apple ani nechcem, pocitac nemam apple ani nechcem. ale airpody mam. vseobecne rozdiel medzi true wireless a BT sluchadlami co su prepojene kablikom je obrovsky, kto nevyskusal nepochopi, proste uplna sloboda, ziadne zamotane kable, ziadne tahanie. mam doma klasicke earpody (manzelka mala iphone) a tie su otrasne, nikdy mi poriadne v uchu nedrzali, raz som ich vyskusal a rovno odlozil. airpody maju rovnaky tvar ale drzia v uchu uplne perfektne, prave kvoli tomu ze nemaju ziadny kabel, mozem bezat, mozem skakat, neni tam ziadny kabel co by za tie sluchadla tahal a teda nimi hybal.
ta krabicka, ten obal je super, vytiahnem z vrecka, otvorim a dam sluchadla do ucha. ziaden zamotany kabel, ziadne zaprasene sluchadla bordelom z vrecka. ked potrebujem dam do ucha len jedno sluchadlo (keby som pubertak tak sa vytesujem ze mozme pocuvat dvaja naraz, kazdy s jednym sluchadlom v uchu). vydrz baterky je ok, pre mna, nikdy nemam sluchadla v uchu viac ako 3 hodiny.

najvacsia nevyhoda je asi to ze obcasne vypadava zvuk. vzdy len jedno sluchadlo a maximalne tak na sekundu dve, ale niekoho to moze otravovat.
dalsia nevyhoda je nevyhodou iba ked nemas apple ekosystem, lebo niektore funkcie funguju iba s apple zariadeniami. sice play/pause funguje aj s androidom (dvakrat tuknut po sluchadla), keby mam iphone, tak viem nastavit inu funkciu na lave a inu na prave sluchadlo. tiez nefunguje siri, co ma ale nejak netrapi. viem ze cez siri vies zvysit/znizit hlasitost, ale asi by som sa citil ako debil keby na ulici vykrikujem "siri hlasnejsie!"...
no a potom parovanie, mam ipad a proste staci len otvorit obal a prilozit k ipadu a sluchadla su sparovane. kedze casto skacem z telefonu na notebook a spat, ocenil by som take rychle parovanie, ale to nepovazujem za nevyhodu sluchadiel, pretoze akekolvek ine BT sluchadla sa paruju uplne rovnakym sposobom.

no a este niekto moze povazovat za nevyhodu ze su otvorene (mozno polootvorene?), na ulici ked idu auta pri mne, tak hovorene slovo nepocujem dobre. ale tak to je problem vsetkych otvorenych sluchadiel, za to maju lepsie priestorove podanie.

k zvukovej kvalite, nie som ziadny audiofil, ale nepatrim ani k ludom co pocuvaju hudbu na najlacnejsich shitoch z datartu. zvuk airpodov ma nicim neuraza. nepride mi ani nudny a uzivam si ho. ano, moje otvorene spunty z ciny za 15 eur hraju asi rovnako, ale cena tych airpodov neni len o zvuku, ale aj o prevedeni. pokial ide niektomu cisto len o zvuk o nic ine, nech si airpody nekupuje. nech si nekupuje true wireless sluchadla a vlastne ani BT sluchadla.
dasti555
Professional
Professional

aacid to krásne napísal

jedine čo môže byť problém ak máš debilných kamarátov ktorý prídu k tebe a proste ti to sluchátko vyberú :D

Som si myslel že to bude vyzerať zle ako „vatové tyčinky“ no koniec koncov to až tak hrozné nie je hlavne po meste vidím čo raz viac ľudí s nimi a celkom vtipné je keď cez ne sa volá :D tak ako keby sám so sebou sa rozprával kým si nevšimne že máš dačo v ušiach :D vtedy sa cítim trochu čudne :D
yoggy

Ved ale taketo situacie uz vznikali od cias handsfree :D
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Chalani nadomnou to opisali. Vobec nemam pocit, ze by som mal vatovu tycinku v uchu. A co sa tyka rozpravania so sebou samym :D tak ti, ktori uz vykrocili zo svojho okresu aj inde tak im hned dopne o co sa jedna :) takze vobe nemam potrebu sa citit nejak trapne alebo divne.
Parovanie je super a tak isto aj dosah. V klude mozem byt na conference calle a hybat sa po miestnosti ak mi treba a je ma pocut bez problemov. Co sa tyka otvorenosti sluchadiel tak mi to vyhovuej uplne lebo nemam rad uplny noise cancel a potrebujem vnimat aj okolie nie sa sustredit len na hudbu ci hovor.

Uvidime o com bude dvojka. Kazdopadne neskor chcem dokupit watch, takze problem nastavenia hlasitosti zvuku vyriesim.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja som pozeral aj ine true wireless sluchadla a popravde jedine airpody podla mna vyzeraju v uchu dobre. vacsina konkurencie (aj ked teraz uz viac znaciek robia modely dost podobne airpodom) su proste obrovske stuple ktore trcia z ucha ako radary. mozno maju kvalitnejsi zvuk lebo je tam viac miesta ale vyzera to otrasne.
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

aacid napísal:ja som pozeral aj ine true wireless sluchadla a popravde jedine airpody podla mna vyzeraju v uchu dobre. vacsina konkurencie (aj ked teraz uz viac znaciek robia modely dost podobne airpodom) su proste obrovske stuple ktore trcia z ucha ako radary. mozno maju kvalitnejsi zvuk lebo je tam viac miesta ale vyzera to otrasne.
Urcite a problem je ten, ze nemaju ani z daleka taku vzdrz baterie a funkcionality. Nehovoriac o tom smiesnom nabijani kus po kuse...
dasti555
Professional
Professional

Telefóny Apple už moc nejdu respektíve nie je to také ako kedysi že boli top. Teraz síce procesorom sú na tom najvýkonnejšie no čo sa týka „featuriek“ tak konkurencia je na tom lepšie i keď iOS v ekosystéme je super.

No tieto ostatné doplnky ako Watch alebo aj AirPody celkom vychádzajú Applu hlavne 4ky s EKG fúú.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Recenzie som si samozrejme čítal, ale nikde som práveže, nevidel žiadnu takú recenziu, kde by ich opisovali ako "neskutočne dobré", pozrel som si ale teda aj toho Petra Maru, aj ked ho nemusím, ale tiež mi to po zhliadnutí neprišlo ako nejake vau, aha pretoto su úžasné...
Ako som spomínal ten kamarát "apple fanboy" mi ich tiež opisoval aké su neskutočne skvelé ale ked som sa ho spýtal na porovnanie napriklad so spomínanými BeatsX, s ktorými ma tiež skusenosti, tak mi len potvrdil, že jediný reálny rozdiel pri použití s eatch a iphone je ten kábel a teda rozdielny prístup k ponimaniu wireless, frajerka chce napriklad bezdrôtové slúchadlá len kvôli tomu, aby nemusela mať kábel v telefóne, to ci už bude mať okolo krku kablik jej nevadi, pre niekoho to môže byť dokonca tiež plus, že ich stačí vybrať z ucha a netreba ich hneď odkladať do puzdra/vrecka alebo držať v ruke, proste ostanú okolo krku, ale toto je tiež by som povedal čisto subjektívna záležitosť preferencií, rovnako ako dizajn, ktorý som spominal, že je pre mňa subjektívne nesympaticky
Inak k tomu nabijaniu, zatiaľ vsetky true wireless slúchadlá čo som videl aktuálne v predaji majú toto riešené tiež cez puzdro "bezdrotovo", neviem teda o akom strkaní kábla do každého sluchadla zvlášť tu bola reč...
Pýtal som sa tu len na to, či mi teda niekto vie vysvetliť ten rozdiel oproti iným bezdrôtovým slúchadlám, keďže sú tu často označované za "bezkonkurenčný" produkt, a rozdiel medzi "true wireless" a sluchdlami s kablom mi je jasný
Napísať odpoveď