Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...
Re: Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...
Zdravím, rád by som sa fanusikov Iphone spytal na jednu vec: v com konkretne je Iphone podla vas ovela lepsi ako ostatne znacky mobilov? Je zname ze procesor Applu A15 Bionic Apple je povazovany za najrychlejsi cpu /aj ked nie uplne vo vsetkych standardne testovanych aplikaciach/ to ano.
Nie je to snaha o vyvolavanie flame, sice sukromny mobil mam Lg ale ako sluzobny Iphone SE. Ale okrem zakladnych funkcii ako telefonovanie a sms ho na nic ine nepouzivam, takze vlastne neviem objektivne jeho schopnosti zhodnotit a zatial som nic mimoriadne u neho nezistil. Ked som sa pytal par ludi, tak hovorili hlavne ako vyhodu to, ze Iphone system vraj ani po viacrocnom pouzivani nespomaluje a je stale rychly. Je pravda ze to spomalenie na Androide som si trochu vsimol, ale vzdy pomohlo vycistenie zbytocnosti.
Je teda este nejaka ina extra vyhoda IPhonu oprotu ostatnym mobilom?
dakujem
Nie je to snaha o vyvolavanie flame, sice sukromny mobil mam Lg ale ako sluzobny Iphone SE. Ale okrem zakladnych funkcii ako telefonovanie a sms ho na nic ine nepouzivam, takze vlastne neviem objektivne jeho schopnosti zhodnotit a zatial som nic mimoriadne u neho nezistil. Ked som sa pytal par ludi, tak hovorili hlavne ako vyhodu to, ze Iphone system vraj ani po viacrocnom pouzivani nespomaluje a je stale rychly. Je pravda ze to spomalenie na Androide som si trochu vsimol, ale vzdy pomohlo vycistenie zbytocnosti.
dakujem
Ak máš len iPhone tak tá výhoda nie je nejaká extra veľká. Ale výhoda Apple je skôr ekosystém. Čiže ani nie tak jednotlivé zariadenia ako to, že to spolu funguje.
Presne tak, iPhone, iPad, MacBook atd. mozno nie su najlepsie zariadenia na svete, co sa podla mna ani velmi objektivne neda zhodnotit (pokial nejdeme hodnotit papierove parametre). Ale ako cely system, ako jednotlive zaridenia vedia medzi sebou spolupracovat a komunikovat, v tom je apple najlepsi.
hej, apple ma najrychlejsi procesor v mobile, ale to je uz davno jedno.. Vela veci, ktore pocujes v clanku su len marketingove zvasty, potom mas apple haterov, ktori kritizuju stale rovnake veci dookola.
Najvacsia vyhoda je ekosystem.. - mobil + hodinky, airpods, ipad, macbook. iPad nema konkurenciu, macbook tiez nie - co sa tyka software aj hardware.
Neuveritelne dlha podpora, ziaden android ti nevydrzi aktualny od vyrobcu 5+ rokov.. (to ze si sam mozes sam flashnut android na novsiu verziu sa nepocita)
Znamena to, ze das mame telefon a 5 rokov ma s prehladom ten isty a nic sa tomu nedeje.. Potom jej kupis novy a vsetko funguje rovnako, vsetko sa prenesie, ani nevie ze ma novy mobil.
- nevyhody podla mna - zly fotak. Ako pre fotografa, aj ked maju nove iphony pro raw, stale je to realne nepouzitelne na nieco kvalitnejsie.
- chyba usb-c. Fakt, je to otrava..
Najvacsia vyhoda je ekosystem.. - mobil + hodinky, airpods, ipad, macbook. iPad nema konkurenciu, macbook tiez nie - co sa tyka software aj hardware.
Neuveritelne dlha podpora, ziaden android ti nevydrzi aktualny od vyrobcu 5+ rokov.. (to ze si sam mozes sam flashnut android na novsiu verziu sa nepocita)
Znamena to, ze das mame telefon a 5 rokov ma s prehladom ten isty a nic sa tomu nedeje.. Potom jej kupis novy a vsetko funguje rovnako, vsetko sa prenesie, ani nevie ze ma novy mobil.
- nevyhody podla mna - zly fotak. Ako pre fotografa, aj ked maju nove iphony pro raw, stale je to realne nepouzitelne na nieco kvalitnejsie.
- chyba usb-c. Fakt, je to otrava..
Po novom dáva Samsung minimálne 4 ročnú podporu. Ak mu to vyjde, môže sa Applu Android opäť o čosi priblížiť.cinges napísal: 27 mar 2022, 18:19 Neuveritelne dlha podpora, ziaden android ti nevydrzi aktualny od vyrobcu 5+ rokov.. (to ze si sam mozes sam flashnut android na novsiu verziu sa nepocita)
Autoeditácia príspevku po 4 min 28 sek:
Len skopírujem môj par dni starý príspevok.gogo956 napísal: 27 mar 2022, 8:03 Zdravím, rád by som sa fanusikov Iphone spytal na jednu vec: v com konkretne je Iphone podla vas ovela lepsi ako ostatne znacky mobilov? Je zname ze procesor Applu A15 Bionic Apple je povazovany za najrychlejsi cpu /aj ked nie uplne vo vsetkych standardne testovanych aplikaciach/ to ano.
dakujem
"Veľa malých veci. Nechcem IOS hejtovať, ale keď som prechádzal na Iphone, tak som android používal asi 8-9 rokov a na niektoré veci sa mi ťažko zvykalo, až som si nakoniec povedal, že sa vraciam na android.
Napríklad mi extrémne vadila klávesnica. Skoro žiadna možnosť si ju prispôsobiť ako mi vyhovovalo. Áno, od nejakej verzie ios sa dá klávesnica zmeniť, ale to mi prinieslo ešte viac problémov.
Práca zo súbormi mi prišla extrémne ne intuitívna(?). Neviem, proste som si na to nevedel zvyknúť. Z cloudu nešlo tak jednoducho sťahovať ako na androide. Fotky sa stiahli niekde do pamäte, potom ich treba zas pre konvertovať aby sa ukázali v galérii. Neviem, vadilo mi to.
Ďalej android auto oveľa lepšie spolupracuje s mojim autom ako apple carplay.
Takisto mi dosť ios sekal a mrzol. Za čo som bol dosť hejtovany v apple skupinách, že vraj s tým systémom neviem robiť
Problem som mal aj stým ak som chcel používať aj nemecké a aj slovenské aplikácie ktoré boli obmedzené na lokálne používanie, tak pri ios som mal smolu. Pri androide to viem aspoň ako tak zachrániť apk súbormi.
A aby som nezabudol, tak lightning konektor.
Keďže som prišiel zo všetkým komplet na usb-c, tak ma ten jeden kábel na vyše extrémne iritoval
Face ID dosť návyková vec, ale v kovid období dosť obmedzujúca.
Na druhu stranu mal som aj iPad pro a ten som si zase nevedel vynachváliť oproti android tabletom.“
co sa tyka klavesnice, tiez ma to hneva, najviac ma hnevalo ze google klavesnica na ios je uplne ina, nez na androide.
eng klavesnica je super, svk tam doteraz nepridali zakladne funkcie - original klavesnica.
co sa tyka suborov, ked som prechadzal, nedalo sa s nimi nijak pracovat, teraz uz ma apple na to nativnu appku a nie je s tym ziaden problem. Neviem co by som nespravil.
Lokalizacia aplikacii, neviem kedy to pridali, ale v nastaveni aplikacie sa da nastavit aky jazyk ma appka mat. eng, svk, atd.
Samsung nepridava podporu 4 roky pre vsetky zariadenia, ale len niektore a je dobrym zvykom ze po vydani noveho systemu si pockas pekne dlho, kym bude dostupny na starsom telefone.
eng klavesnica je super, svk tam doteraz nepridali zakladne funkcie - original klavesnica.
co sa tyka suborov, ked som prechadzal, nedalo sa s nimi nijak pracovat, teraz uz ma apple na to nativnu appku a nie je s tym ziaden problem. Neviem co by som nespravil.
Lokalizacia aplikacii, neviem kedy to pridali, ale v nastaveni aplikacie sa da nastavit aky jazyk ma appka mat. eng, svk, atd.
Samsung nepridava podporu 4 roky pre vsetky zariadenia, ale len niektore a je dobrym zvykom ze po vydani noveho systemu si pockas pekne dlho, kym bude dostupny na starsom telefone.
Asi si to zle pochopil, ale nemyslel som lokalizáciu aplikácií, ale lokálne appky v danej krajine ktoré sa na Iphone nedajú stiahnuť.
Áno len niektoré, tuším posledné 4 vlajkove modely(?). No na druhu stranu ma Apple tiež len 4 modely.
To či si na to počkáš, tak to nemôžeš zatiaľ vedieť. Keďže teraz Samsung dosť tlači software a tuto podporu ohlásil len pred mesiacom.
Áno len niektoré, tuším posledné 4 vlajkove modely(?). No na druhu stranu ma Apple tiež len 4 modely.
To či si na to počkáš, tak to nemôžeš zatiaľ vedieť. Keďže teraz Samsung dosť tlači software a tuto podporu ohlásil len pred mesiacom.
gogo:
pokiaľ sa jedná len o samotný Iphone, tak by som povedal, že rýchlosť a stabilita systému. Podpora, mama má SE prvej generácie a je stále funkčné s novým iOS a stále svižné.
ja som prechádzal pred pár rokmi z WP na IP6, potom som mal IP8 a teraz IP12mini. Neviem porovnať s androidom, lebo ten som už asi 10 rokov nemal a keď ho sem tam držím v ruke, tak som stratený . Iné je to ale ak máš viac produktov apple, momentálne mám aj macbook air m1, airpods a TV čo porporuje Apple AirPlay. Na tv sa ťažko niečo hľada na YT, tak mi je jednoduchšie si to nájsť cez macbook a dať to prehrať vo veľkom na TV.
USB-C by mohli dať, tiež by som to privítal, ale asi sa nechcú vzdať lightning. Aj keď macbook air má aj nabíjanie riešené cez usb-c. ešte to tak dostať do iphone.
pokiaľ sa jedná len o samotný Iphone, tak by som povedal, že rýchlosť a stabilita systému. Podpora, mama má SE prvej generácie a je stále funkčné s novým iOS a stále svižné.
ja som prechádzal pred pár rokmi z WP na IP6, potom som mal IP8 a teraz IP12mini. Neviem porovnať s androidom, lebo ten som už asi 10 rokov nemal a keď ho sem tam držím v ruke, tak som stratený . Iné je to ale ak máš viac produktov apple, momentálne mám aj macbook air m1, airpods a TV čo porporuje Apple AirPlay. Na tv sa ťažko niečo hľada na YT, tak mi je jednoduchšie si to nájsť cez macbook a dať to prehrať vo veľkom na TV.
Keď som pred tromi rokmi kupoval auto, tak viem, že android auto nebolo na slovensku natívne podporované (teda nebolo v Google Play). Trebalo stiahnuť appku z netu a mal si ho len v angličtine. Neviem či to už funguje oficálane aj na svk. CarPlay bol natívny, stane sa mi, že sem tam vypadne spotify, ale to aj asi appku, inak je to v pohode.lukas9206 napísal:Ďalej android auto oveľa lepšie spolupracuje s mojim autom ako apple carplay.
vlajkovými, ale nie s pár rokmi starými. Ako píšem gogovi, mame beží svižne SE 1.gen aj s novým iOS.lukas9206 napísal:Čiže ta plynulosť ios s ktorou sa veľa majiteľov pýši je podľa mňa porovnateľná s vlajkovymi mobilmy od androidu.
USB-C by mohli dať, tiež by som to privítal, ale asi sa nechcú vzdať lightning. Aj keď macbook air má aj nabíjanie riešené cez usb-c. ešte to tak dostať do iphone.
KONEČNE v novom update funguje FACE ID aj s nasadeným respirátorom, neskutočne otravné to bolo pri platení, keď som vždy musel vyťukávať kod. Avšak funguje to len pre IP12, 13 lebo pri nasadenom respiratore FACE ID skenuje detailnejšie priestor očí a to vedia len novšie generacie tých senzorov, či jak to písali. Ale funguje to dokonale.lukas9206 napísal:Face ID dosť návyková vec, ale v kovid období dosť obmedzujúca.
To ide aj cez android a keďže na Macu používam Chrome tak aj cez Mac. Hlavne Apple TV nemajú staršie alebo lacnejšie telky, napríklad mojamLuks napísal: 27 mar 2022, 19:35
TV čo porporuje Apple AirPlay. Na tv sa ťažko niečo hľada na YT, tak mi je jednoduchšie si to nájsť cez macbook a dať to prehrať vo veľkom na TV.
Keď som pred tromi rokmi kupoval auto, tak viem, že android auto nebolo na slovensku natívne podporované (teda nebolo v Google Play). Trebalo stiahnuť appku z netu a mal si ho len v angličtine. Neviem či to už funguje oficálane aj na svk. CarPlay bol natívny, stane sa mi, že sem tam vypadne spotify, ale to aj asi appku, inak je to v pohode.
Čo sa týka Android Auto, tak dnes je to natívne. Konkrétne na mojom aute to funguje lepšie a aj vizuálne mi to sedí viac, ako AppleCar Play. Aj samotné appky, ako napríklad Google maps majú viac možnosti priamo v Android Aute.
zaujimave poznatky, vsetkym dakujem
Ti co mate Apple Watch, nemate problem s detekciou minut statia? Vedel som ze mi to meria uplne zle, ale teraz ked som mal covid a prakticky tyzden som prelezal, tak som si vsimol v com je chyba.
Tie hodinky si myslia ze STOJIM nonstop, ked ich mam na ruke. Vid. foto, ten modry graf su minuty statia, kazdu hodinu mi tam naseka plnych 60 minut, nemeria akurat ked ich nemam na ruke (spim).
Vsimol som si ale, ze v mobile su tie udaje v appke Zdravie presne a spravne (vid. screenshot).
Neviem podla coho to meria, ale pokojove frekvencie srdca a vsetky tieto veci mam ok. Vsetko je updatovane. Neviete ako to fixnut?
Tie hodinky si myslia ze STOJIM nonstop, ked ich mam na ruke. Vid. foto, ten modry graf su minuty statia, kazdu hodinu mi tam naseka plnych 60 minut, nemeria akurat ked ich nemam na ruke (spim).
Vsimol som si ale, ze v mobile su tie udaje v appke Zdravie presne a spravne (vid. screenshot).
Neviem podla coho to meria, ale pokojove frekvencie srdca a vsetky tieto veci mam ok. Vsetko je updatovane. Neviete ako to fixnut?
hodiny statia uplne ignoruj.. to funguje tak, ze ked v priebehu jednej hodiny sa postavis raz ,tak je to ako keby si stal celu hodinu. Aj ked nejak blbo manevrujes s rukou ze si mysli, ze si sa postavil, tak to zapise. tie hodiny moc nedavaju vyznam
Ano, len je mi zvlastne ze v iPhone to ukazuje prakticky uplne presne, ale hodiny to nevedia. 
Da sa potom teda nastavit do tych 3 kruhov nejaky iny denny ciel miesto statia?
Toto je dokonca text od Apple: "The Stand ring. This represents the number of hours in which you've stood for at least 1 minute. You'll complete the Stand ring if you stand up and move a bit for at least 1 minute during 12 different hours in a day. "
Wtf, to co ke za ciel?
to mozem non stop cely den sediet na riti alebo lezat v posteli, kazdu hodinu sa ist do kuchyne napit alebl vycurat a splnil som ciel aktivity statia? To je asi tak vysoka latka ako z filmu wall-e. 
Da sa potom teda nastavit do tych 3 kruhov nejaky iny denny ciel miesto statia?
Toto je dokonca text od Apple: "The Stand ring. This represents the number of hours in which you've stood for at least 1 minute. You'll complete the Stand ring if you stand up and move a bit for at least 1 minute during 12 different hours in a day. "
Wtf, to co ke za ciel?
Nedá sa nastaviť iný ciel. Ale pointa je tá že by si sa mal každú hodinu aspoň na minútu postaviť. To nie je, že máš 60 minút v stoji ale že si sa v tú hodinu postavil. Hej dá sa to obísť keď hýbeš rukou v sede.
Oki, chapem
dik za info.
"Najvacsia vyhoda je ekosystem.. - mobil + hodinky, airpods, ipad, macbook" = nie každý je ochotný investovať do elektroniky tisíce eur
"Neuveritelne dlha podpora" = 95% ľudí podľa mňa podporu a aktualizácie nerieši
"Neuveritelne dlha podpora" = 95% ľudí podľa mňa podporu a aktualizácie nerieši
samozrejme pokial niekto nechce minat peniaze na elektroniku tak nema zmysel diskutovat o tom ci je to dobra kupa alebo nie.
myslim ze som to tu pisal uz davnejsie, iphone je podla mna fajn telefon ale nicim specialny. naopak apple watch, airpody ci macbook vo svojich triedach nemaju konkurenciu.
pre cloveka co tak ci tak chce vlastnit aj smart hodinky, sluchadla, tablet ci notebook to ma zmysel zamyslat sa na applom.
v dnesnej dobe aktualizacie je nieco co uzivatel neriesi. telefon sa aktualizuje sam. a vobec nejde o nejake nove funkcie ci novi smajlici... ide o bezpecnost. ja by som neaktualizovany system nepouzival. je jedno ci sa jedna o desktop (narazam na ludi co su schopni si nainstalovat windows 10, vypnut aktualizacie a nainstalovat si tam nejaky pochybny tool co ti upravi vzhlad celeho systemu) alebo telefon.
dnesne operacne systemy su extremne zlozite a nejak zarucit 100% bezchybnost je prakticky nemozne. viac menej akykolvek software pokial niekto bude chciet (a bude vediet ako) tak tam dieru najde. preto su dolezite bezpecnostne aktualizacie, lebo kym ta chyba existuje len sa o nej nevie tak si relativne v bezpeci, pokial sa ale dostane na verejnost a zaplata sa, tak akykolvek "hacker-zaciatocnik" bude schopny stiahnut z internetu kod ktory tu chybu zneuzije. skratka neaktualizovany software je najjednoduchsi ciel.
myslim ze som to tu pisal uz davnejsie, iphone je podla mna fajn telefon ale nicim specialny. naopak apple watch, airpody ci macbook vo svojich triedach nemaju konkurenciu.
pre cloveka co tak ci tak chce vlastnit aj smart hodinky, sluchadla, tablet ci notebook to ma zmysel zamyslat sa na applom.
v dnesnej dobe aktualizacie je nieco co uzivatel neriesi. telefon sa aktualizuje sam. a vobec nejde o nejake nove funkcie ci novi smajlici... ide o bezpecnost. ja by som neaktualizovany system nepouzival. je jedno ci sa jedna o desktop (narazam na ludi co su schopni si nainstalovat windows 10, vypnut aktualizacie a nainstalovat si tam nejaky pochybny tool co ti upravi vzhlad celeho systemu) alebo telefon.
dnesne operacne systemy su extremne zlozite a nejak zarucit 100% bezchybnost je prakticky nemozne. viac menej akykolvek software pokial niekto bude chciet (a bude vediet ako) tak tam dieru najde. preto su dolezite bezpecnostne aktualizacie, lebo kym ta chyba existuje len sa o nej nevie tak si relativne v bezpeci, pokial sa ale dostane na verejnost a zaplata sa, tak akykolvek "hacker-zaciatocnik" bude schopny stiahnut z internetu kod ktory tu chybu zneuzije. skratka neaktualizovany software je najjednoduchsi ciel.
airpody nemajú konkurenciu? v čom?aacid napísal: 28 mar 2022, 15:28 samozrejme pokial niekto nechce minat peniaze na elektroniku tak nema zmysel diskutovat o tom ci je to dobra kupa alebo nie.
ver mi, že ako som už písal, 95% ľudí vôbec nerieši aktualizácie resp ich bez bezpečnosť, proste sa mu telefón občas aktualizuje, reštartuje, ale aby kvôli tomu vyberal telefón to isto nie
airpody same o sebe nie su nicim vynimocne ale v com su super je to prepinanie medzi zariadeniami. samozrejme to nie je zaujimave pre kazdeho ale ja napriklad bezne skacem medzi telefonom, tabletom a notebookom. neustale rucne parovanie je otrava, aktualne to mam radsej tak ze mam jedny sluchadla k telefonu, druhe k tabletu a tretie k notebooku. keby som namoceny v apple ekosysteme tak mi staci jednoduche prilozenie sluchadiel k zariadeniu a automaticky sa prepnu.
to ze neriesia aktualizacie neznamena ze to neni padny argument. ked mas 2 ludi co neriesia aktualizacie a jeden ma iphone a druhy android tak po 4 rokoch ten s androidom uz celkom pekne riskuje ak sa cez telefon prihlasuje do internet bankingu alebo prakticky kdekolvek. ten co ma iphone je stale v pohode.
to ze neriesia aktualizacie neznamena ze to neni padny argument. ked mas 2 ludi co neriesia aktualizacie a jeden ma iphone a druhy android tak po 4 rokoch ten s androidom uz celkom pekne riskuje ak sa cez telefon prihlasuje do internet bankingu alebo prakticky kdekolvek. ten co ma iphone je stale v pohode.
tyler91
rozumieš, že nejde o aktualizacie ako také ale o to, že aj starý model je stále podporovaný, čiže aj na starý model dostaneš nový os s novým funkciami atď a aj starý model stíha s tým novým os pracovať.
rozumieš, že nejde o aktualizacie ako také ale o to, že aj starý model je stále podporovaný, čiže aj na starý model dostaneš nový os s novým funkciami atď a aj starý model stíha s tým novým os pracovať.