Vstupili by ste do nejakej strany
Vstupili by ste do nejakej strany
s ktorej ideami a cinmi nesuhlasite,keby vam zato dala vlastny byt/dom/pozemok ?"
Tato otazka bezala v jednej diskusii.A aj ked asi vela ludi povazuje politicku scenu iba za jeden velky chliev,tak len z principu tiez pripajam anketu..
Tato otazka bezala v jednej diskusii.A aj ked asi vela ludi povazuje politicku scenu iba za jeden velky chliev,tak len z principu tiez pripajam anketu..
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vstupili by ste do nejakej strany
Politiku beriem skor ako velky biznis, nie ako chliev. Takze preco by som tam nevstupil, keby mi to malo priniest par milionikov.
-
Grim
Darca
...súhlasím s hojkom...je to len strana...názor väčšiny je rozhodujúci a len PYTOMEC čúra proti vetru...
heh osobne presvedcenie" takto nic nevravi ? Ci treba mysliet aj na zadne kolecka,co 
-
Grim
Darca
...ak by som si mal vybrať, či vstúpim do Nacistickej strany vtedajšej Nemeckej ríše, alebo budem prenasledovaný a odvlečený do lágru...myslím, že by som dlho nepremýšľal...a moje osobné presvedčenie by v prípadoch aký si spomenula, išlo bokom...a čo tvoj názor na otázku, ktorú si položila?...
Never!! /Ja som radikalista az po konceky prstov 
-
weroro
Flash coder
Ono sa asi všetci teraz ideme pridržiavať Hojkovko postu, ktorý je výstižný.
Ja môžem dnes povedať, vstúpim do politiky, z vlastného presvedčenia, lebo chcem niečo zmeniť, dať lepšiu budúcnosť mojim deťom. Áno, lepšiu budúcnosť svojim deťom dám hneď po prvej výplate
a vtedy si uvedomím, aha, som tu a môžem dostať aj viac, možno to nebude podľa môjho presvedčenia ale budú prachy, ja a moja rodina sa budeme mať dobre, tak sa serem na ostatných. Verím tomu, že takto to bolo u každého politika, ktorý sem tam v dnešnej dobe "bojuje" za lepší zajtrajšok. Ale pre koho? pre nás? pre neho? to neviem. Asi to robí iba preto, aby ľuďom zakryl oči. A podľa svojich známych viem, že napr. takému Ficovi sa to darí veľmi dobre. Nikto nevieme aký sú politici v skutočnosti , či to myslia vážne alebo len kamuflujú svoj profit, akože "záujmom o lepšiu budúcnosť v našej krajine". Ja nie som hajzel a som dokonca jeden z tých, čo sú taký "dobráci až sú sprostý", ale verím tomu, že vstup do politiky z vlastného presvedčenia je možný ale nie trvalí, po čase by som určite podľahol, chtiac, nechtiac sile peňazí a moci, taký proste ľudia sú. Nie som politológ a ani do politiky nevidím, je to môj názor, ktorý bude pre niekoho znieť ako názor 14 ročného decka. Mám super prácu, ktorú som si vydobyl vlastnou drinou, nezarábam málo, mám rodinu a plním si sny, tak netuším ako by som reagoval, keby mi niekto ponúkol 100% miesto v strane, ktorá je pri moci. Bola by to dilema. Opustiť to, čo som dokázal vlastným pričinením a som na to právom hrdý a vstúpiť do politiky s vedomím, že jedného dňa bude zo mňa isto peniazmi a mocou zmagorený človek alebo odmietnuť a žiť si svoju idylku pre mňa dokonalého života a vedome prispievať týmto "nenažrancom" na ich plat? V tejto chvíli hovorím nie, čo ale neznamená, že by som nad tým niekedy v budúcnosti nepremýšľal.
Ja môžem dnes povedať, vstúpim do politiky, z vlastného presvedčenia, lebo chcem niečo zmeniť, dať lepšiu budúcnosť mojim deťom. Áno, lepšiu budúcnosť svojim deťom dám hneď po prvej výplate
Pri sucasnej definicii by som velmi nevahal, mat byt iba za podpis by bolo super. Omnoho horsie by bolo, ak by som danu stranu (za predpokladu, ze s jej programom nesuhlasim) musel prezentovat na mitingoch. Ak by to bolo cisto o vstupeni, tak by som nevahal. To s tyka stran, ktore su legalne vedene, ak by to boli nejaki neonacisti alebo nieco podobne, tak by som sa na to zrejme vykaslal.
-
Peter_Retep
VIP
S KSS na vecne casy a nikdy inak!
just kidding.....ako hojko hovori ak by mi to hodilo par milionikov tak by som vstupil aj do hovna 
-
hojko
Site Admin
weroro: Ak chces nieco zmenit v politike, tak nemas sancu. Ako jednotlivec a clen politickej strany si len kvapkou v mori, nemas sancu prehlasovat zaujmy ostatnym a jedine co ti ostava je, ci sa nabalis akurat alebo viac ako akurat.
-
seth82
Darca
Vstup do politickej strany predsa nezaručuje účasť vo vláde a v parlamente - teda pokiaľ sa za tú dobu, čo som mimo Slovenska, niečo nezmenilo (to na margo nabaľovania sa
)...Prvú možnosť považujem myslím za jasnú - nikdy by som nevstúpil do strany, ktorá by bola proti môjmu presvedčeniu a ktorá by bola cimpr-campr skorumpovaná (SMER, SNS, HZDS...atď), inak by som uvažoval iba v extrémnych prípadoch - ohrozenie života mojej rodiny, atď. Druhá možnosť je taktiež iba taka polovičatá - to, že strana nepácha trestné činy a nie je skorumpovaná, ešte neznamená, že by som do nej automaticky vstúpil. Tretia možnosť nie je pre mňa prijateľná - nikdy nehovor nikdy. Takže nevybral som ani jednu z možností, ale odpovedám slovíčkom "možno", ktoré je podmienené X faktormi...
Do nejakej strany by som vstúpil v prípade, že by sa jej politika zhodovala s mojím politickým presvedčením.... plus aj to, že by reálne mala možnosti zasahovať do riadenia spoločnosti a štátu.... Iné dôvody preto nevidím.... Materiálne nie, nakoľko svojou prácou si dokážem zabezpečiť pomerne slušný štandard a to mi stačí.... Prehnanou hrabivosťou a nenažranosťou netrpím.....
seth ty si tu tusim prvy jedinec,co sa nenecha "kupit" 
ups uz dvaja,ktorych presvedcenie nie je na predaj:)
ups uz dvaja,ktorych presvedcenie nie je na predaj:)
-
Jeremy
Medium Professional
Takto vzdy vraveli dve mudre pravdy. Nikdy nevstup do strany a vzdy iba na brucho. Tych sa drzim. A mam stastny a spokojny bezproblemovy zivot. 
To vsak neznamena ze nepodporujem urcite strany
To vsak neznamena ze nepodporujem urcite strany
Vstúpiť? Prečo nie?
Dokonca to plánujem. A do istej miery mi ani veľmi nezáleží do ktorej (samozrejme musí to byť strana, ktorá má reálnu šancu podieľať sa na moci a musí sa aspoň trochu zhodovať s mojim politickým názorom - také sú v súčasnosti na SK asi tak 3). Vstupom do strany vidím šancu na sľubnú kariéru alebo aspoň teplé miestečko niekde na regionálnej úrovni.
Dokonca to plánujem. A do istej miery mi ani veľmi nezáleží do ktorej (samozrejme musí to byť strana, ktorá má reálnu šancu podieľať sa na moci a musí sa aspoň trochu zhodovať s mojim politickým názorom - také sú v súčasnosti na SK asi tak 3). Vstupom do strany vidím šancu na sľubnú kariéru alebo aspoň teplé miestečko niekde na regionálnej úrovni.
-
seth82
Darca
ithory: to, že nevstúpim do skorumpovanej strany ešte neznamená, že nebudem dobre platený
Ibaže ja si neviem predstaviť sám seba, ako by som bol napríklad členom SMERu, ktorý ide absolútne proti všetkému, v čo "verím". Je to ako keby som mal denno-denne pracovať veľkú časť života v zamestnaní, ktoré by mi nič nedávalo, ktoré by sa mi hnusilo a bolo by iba relatívne dobre platené - za to by mi to istotne nestálo, na svete je kopa iných zamestnaní, kde sa dá slušne zarobiť a pri tom mať z toho aj relatívnu radosť...
V pohode seth.Ja si po financ.stranke tiez nestazujem,ani co sa tyka zamestania.Aj ked v predchazajucom by som mohla mat desat krat viac,stacilo trochu sklonit hlavu,prisposobit retoriku a vsetko by islo ako po masle heh..Ale nasrat..ani z lietadla -za to mi to nestoji:)