VÚB - problémové platby kartou

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
rados915
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

VÚB - problémové platby kartou

Príspevok od používateľa rados915 »

Ahojte

Chcel by som touto cestou upozorniť majiteľov bankových účtov, ktorý majú svoj účet vo Všeobecnej úverovej banke (VÚB). Dnes som bol s mamou v Lidli a chcela zaplatiť za nákup otcovou kartou, ktorý má účet vo VÚBčke. Ten terminál, ktorý majú pri pokladni však platbu kartou dva krát zamietol, tak mama zaplatila nákup v hotovosti. Keď sme prišli do auta, tak mama otcovi povedala, že znova (prečo znova napíšem nižšie) nešlo zaplatiť kartou. Oco však povedal, že mu prišla SMSka z banky, že sumu za nákup strhli. Tak sme sa vrátili k pokladni a vedúca Lidlu nám povedala, že treba priniesť výpis účtu spolu s bločkom o zaplatení.

A teraz to znova: Oco bol v máji na OMV benzínke a stalo sa mu presne toto isté, dva krát zamietnutá platba, takže nakoniec zaplatil v hotovosti. Vtedy si tú SMSku nevšimol, no dnes som to vďaka skúsenosti z Lidlu skontroloval a na naše prekvapenie bola aj v tomto prípade strhnutá čiastka z účtu. Predavačka mu vtedy na tejto benzínke povedala, že už sa to v ten deň stalo asi trom ľuďom (zamietnutá platba).

Preto ak ste niečo platili kartou, ktorá je viazaná na účet vo VÚBčke, táto platba bola zamietnutá a museli ste nakoniec zaplatiť v hotovosti, radšej si skontrolujte výpisy. S veľkou pravdepodobnosťou vám suma, ktorú ste zaplatili v hotovosti pri pokladni bola nakoniec odpísaná aj z účtu.

Oco ide zajtra do VÚBčky a trochu ich tam asi zdr*e za takýto systém.
pinco
Darca
Darca

Re: VÚB - problémové platby kartou

Príspevok od používateľa pinco »

daj vedieť ako dopadol.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

fuha dobre vediet, sam mam VUB
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Acer01 »

Uf neprijemne,.... povacsine platim kartou ale este sa mi to nestalo a dufam ze ani nestane .... :x :x :x
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Aj mňa by zaujímalo, čo mu povedali vo VUBke. Druhý účet mám práve tam, a už sa mi niečo podobné stalo.
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Zajtra tam pôjde, potom napíšem, ako dopadol. Chyba je určite na strane banky, pretože sa to stalo na dvoch rôznych miestach. Normálne mám podozrenie, že tie sumy odpísané z účtu nakoniec skončili vo VÚBčke, aj keď sa platilo v Lidli, resp. na OMV benzínke. Ak nie, tak spomínané spoločnosti skasírovali za oba nákupy 200% sumy.

Keby nemal aktivovanú SMS notifikáciu, tak na to ani neprídeme. A mama našťastie odkladá z benzínky bločky do priehradky v aute, tak bol medzi nimi aj ten z mája, inak by sme boli bez dôkazu. Ale aj tak už je to 1,5 mesiaca dozadu, tak som zvedavý, čo povedia na benzínke.
eNeS
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eNeS »

Urcite daj vediet ako sa to vo VUB vyriesilo, resp. riesilo... mam tiez VUB zatial cerstvo zalozenu, takze som nemal este moznost nou platit v obchodoch...
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Rozprával som sa o tom s tatom a jemu sa to vraj tiež stalo, avšak chvíľku na to mu prišla nová sms že mu boli peniaze na účet pripočítané naspäť.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ako pise lekoklatik, tiez sa mi nieco podobne stalo par krat vo VUB, nakolko mam notifikaciu o transakciach na mail, tak mi vzdy prisli v rozmedzi par sekund dva maily. Prvy bol o stiahnuti sumy, druhy o pripisanie rovnakej sumy. Vzdy islo o vytiahnutie penazi z bankomatu s hlaskou, ze moja transakcia bola odmietnuta, resp. banka zamietla moju transakciu - problem by som pripisal mozno nedostatku bankovie, resp. pozadovanych bankoviek v bankomate. Pri plateni je uz tento problem o dost zaujimavejsi.
Napísať odpoveď